Wendy Aendekerk directeur Human Resources bij Ordina

21 maart 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina Nederland heeft Wendy Aendekerk per 1 april benoemd tot directeur Human Resources. Aendekerk zal verantwoordelijk worden voor alle HR-activiteiten van Ordina Nederland. 

“Ordina is actief in een dynamische markt, waarin de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen door de digitalisering. Dat vraagt van Ordina-medewerkers dat ze niet alleen hun kennis van nieuwe technologieën up-to-date houden, maar ook inzicht hebben in de business van de klant en sectorspecifieke kennis”, aldus Aendekerk, die aangaande haar nieuwe rol toevoegt: “Tegelijkertijd wil Ordina een aantrekkelijke en veelzijdige werkgever zijn voor de Ordina-professionals. Ik wil graag mijn kennis en ervaring gebruiken om Ordina daarin te helpen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het nieuwe Ordina DNA van onze professionals.”

Ervaren HR director

Gedurende haar loopbaan vervulde de ervaren Aendekerk verschillende directiefuncties, waarbij de focus in het bijzonder lag op het gebied van human resources. Meest recentelijk vervulde Aendekerk de rol van HR-Director bij Eriks, eerder was zij werkzaam bij Huisman en Unit4, waar ze eveneens leidende HR-rollen vervulde. Naast haar nieuwe rol als HR directeur bij de ICT dienstverlener, zal Aendekerk ook toetreden tot het Executive Committee van de Ordina Groep en zal vanuit die rol het HR-beleid op groepsniveau verder vormgeven. 

Aendekerk beschikt over ruime ervaring op het vlak van onder meer talentmanagement, HR Consulting, coaching, personeelsmanagement en organisatieontwikkeling. Naast haar dagelijkse werkzaamheden is Aendekerk sinds vorig jaar lid binnen de Raad van Advies van HR kennisnetwerk CVconnect en maakt ze sinds drie jaar deel uit van de Supervisory Board van Aluchemie.

Wendy Aendekerk directeur Human Resources bij Ordina

De kersverse HR-directeur van Ordina, dat kan terugkijken op een geslaagd 2018, is de opvolger van Wendy Broekhoff, die na drie jaar afscheid neemt van Ordina en een nieuwe externe uitdaging zal aangaan. “Ordina wil Wendy Broekhoff bedanken voor de belangrijke bijdrage die zij de afgelopen jaren heeft geleverd als HR-directeur om aantrekkelijk werkgeverschap zowel binnen als buiten Ordina vorm te geven en in te vullen”, laat de ICT dienstverlener weten.

Digitale voorsprong

Jo Maes, CEO van Ordina, is verheugd over de benoeming van Aendekerk: "Wij richten ons op het realiseren van een digitale voorsprong bij onze klanten. Op basis van vakmanschap, samenwerking en klantkennis wil Ordina haar klanten helpen de verandering in hun branche of sector voor te zijn. Die transformatie brengt veranderingen met zich mee, waarbij de ontwikkeling van onze medewerkers op vele vlakken cruciaal is. Met haar ervaring kan Wendy in haar nieuwe rol als HR-directeur een wezenlijke bijdrage leveren aan onze ambities op weg naar 2022.”

Begin dit jaar werd Ordina ook versterkt door de komst van Monique Dekker, die werd aangesteld als commercieel directeur.