Ordina trekt Monique Dekker aan als commercieel directeur

28 januari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Monique Dekker maakt per 1 februari 2019 de overstap van Accenture naar Ordina. In haar rol als Directeur Commercie wordt Dekker verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van Ordina in Nederland. 

In haar laatste functie bij Accenture bekleedde Dekker de rol van managing director van de Communication, Media & Technology business unit van het bureau. Daarvoor werkte ze dertien jaar bij IBM in verschillende leidinggevende rollen, meest recentelijk als hoofd van het KPN-account in ons land. Eerder in haar loopbaan was ze in dienst bij Wang Global, dat aan het begin van de eeuw werd overgenomen door Getronics.

Bij Ordina volgt ze Arjan Werkhoven op, die de rol enkele jaren vervulde naast zijn andere taken als accountverantwoordelijke voor een van Ordina’s grote klanten. Omdat de dubbelrol een te grote workload met zich meebracht ging Ordina – met circa 2.650 medewerkers een van de grotere IT-bureaus van eigen bodem – op zoek naar een nieuwe commercieel directeur.

Ordina trekt Monique Dekker aan als commercieel directeur“Ik kijk er enorm naar uit om Ordina Nederland bij te staan in de commerciële veranderingen, successen en eventuele verbeteringen die we moeten realiseren”, zegt Dekker over haar nieuwe uitdaging. “De route naar het leveren van meer toegevoegde waarde aan onze huidige en nieuwe klanten, vanuit de Ordina business-proposities is voor mij een essentiële richting die we met elkaar gaan vormgeven. Dit alles met als doel onze klanten echt de digitale voorsprong te geven.” 

De vijf business-proposities waar Ordina zich de komende jaren op richt zijn (1) het opzetten van multidisciplinaire teams, (2) beter gebruik van data, (3) zorg voor robuuste maar wendbare IT, (4) digitale acceleratie en (5) security en privacy.

De topman van Ordina, de Belg Jo Maes, reageert verheugd op het binnenhalen van Dekker: “Technologie is een belangrijke aanjager van verandering in ons leven. Ordina volgt de nieuwste technologische ontwikkelingen dan ook op de voet. We maken deze relevant in de context van de klant door innovatieve business- en IT-toepassingen voor de klant te creëren die waarde toevoegen en tastbare resultaten geven. Monique gaat hieraan in haar nieuwe rol als Directeur Commercie een belangrijke bijdrage leveren. Ik zie uit naar haar komst.”

Dekker treedt ook toe tot het executive committee van Ordina Groep. Dit orgaan is verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele aansturing van het bedrijf en wordt gevormd door de CEO, de CFO en enkele directeuren daaronder. 

GerelateerdOrdina CEO Jo Maes over het belang van teamwork voor innovatiekracht.