Mitopics organiseert event voor ERP-pakketselectie en -implementatie

05 maart 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Medio maart organiseert IT-adviesbureau Mitopics een evenement waar best practices gedeeld worden over hoe ERP selecties en implementaties tot een succes kunnen worden gebracht.

Grote ERP-trajecten staan er om bekend dat ze veelal complex en risicovol zijn om uit te voeren, waarbij de gevolgen als het mis gaat enorm kunnen zijn. Het recente ERP-fiasco bij Lidl is een lichtend voorbeeld van hoe het niet moest. Na maar liefst zeven jaar te hebben gewerkt aan de bewuste ERP-implementatie, trok de supermarktketen alsnog de stekker eruit. Kostenpost? Een slordige €500 miljoen, die in rook opging.

Of het nou gaat om een SAP, Oracle of Microsoft implementatie, het feit dat ERP-pakketten van invloed zijn op nagenoeg alle bedrijfsprocessen van een organisatie – van sales & marketing tot de bedrijfsvoering, maar ook op de IT-architectuur – maakt dat zulke trajecten enorm voorzichtig moeten worden gepland en uitgevoerd. Onder meer het omzichtig ontwerpen van een toekomstig operationeel model, de keuze voor het juiste pakket en aanbieder en de gereedheid van de organisatie alvorens het traject daadwerkelijk wordt ingezet, zijn allemaal aandachtspunten die uiterst secuur moeten worden aangevlogen.

Mitopics organiseert event voor ERP-pakketselectie en -implementatie

Om IT-beslissers en -managers, die nauw betrokken zijn of in de toekomst betrokken zullen worden bij ERP-implementaties, te helpen organiseert Mitopics op 14 maart de workshop ‘Maak van ERP geen hoofdpijndossier’. Tijdens de interactieve sessie zullen ervaren consultants van het bureau, zoals Richard Heijne den Bak en Marco Schoonderwaldt, deelnemers meenemen in de wereld van moderne ERP en de slimme inzet daarvan. De sessie zal worden afgetrapt met een presentatie over de diverse trends op ERP gebied. Daarnaast komen ook de resultaten uit een onderzoek naar innovatieve oplossingen op dit gebied aanbod. Dit onderzoek werd onlangs uitgevoerd door Mitopics in samenwerking met een groep studenten van de Universiteit Utrecht. 

Marco Schoonderwaldt zal later die middag een sessie leiden waarin hij met de deelnemers de do’s en don’ts bij ERP pakket en partnerselectie zal bespreken, hen zal helpen met een stappenplan of advies zal geven over waar op gelet dient te worden wanneer zij een contract met een ERP-leverancier willen aangaan. Richard Heijne den Bak zal een overzicht geven van de valkuilen die bij ERP-implementaties komen kijken, en zal enkele best practices van Mitopics presenteren die het sinds hun oprichting in 1991 heeft geleerd.

De sessie gaat in op verschillende nieuwe ontwikkelingen in het IT-domein, zoals low code software en agile tech delivery. Maar ook bredere elementen in de organisatie zoals agile en ketensamenwerking veranderen de manier waarop grote systemen worden gebouwd en uitgerold binnen organisaties. De tijd van omvangrijke ERP-projecten met veel risico’s lijkt voorbij, en Heijne en Schoonderwaldt zullen de deelnemers meenemen in hoe nieuwe manieren kunnen worden omarmd en hoe de kans op succes vergroot kan worden.

De sessie vindt plaats van 16:00 tot 19:00 uur in het kantoor van Mitopics in Gouda. Voor meer informatie, bekijk het event ‘Maak van ERP geen hoofdpijndossier’.