Mitopics begeleidt WVS bij vendor-selectietraject

10 september 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

WVS, een van de grootste leerwerkbedrijven in West-Brabant, heeft besloten de enterprise software van AFAS in gebruik te nemen. Het vendor-selectietraject werd begeleid door Mitopics. 

Een leerwerkbedrijf is een bedrijf waar het belangrijkste doel bestaat uit het opleiden van mensen. Door hen werk te bieden leren ze in de praktijk en kunnen ze uiteindelijk doorstromen naar een reguliere werkgever. Leerwerkbedrijven spelen vaak een belangrijke rol binnen reïntegratietrajecten, waar het werken wordt gecombineerd met een opleiding. 

Met ruim 2500 medewerkers – verspreid over vijf locaties en vele externe werkplekken – is WVS een van de grootste leerwerkbedrijven in West-Brabant. Naast dat WVS zich inzet om mensen aan “zo’n regulier mogelijk werk” te helpen, richt het zich ook op de doelgroep die aangewezen is op aangepast werk. 

Nadat de organisatie jarenlang op dezelfde software had gedraaid, was het dit jaar de hoogste tijd voor een nieuw systeem: “WVS maakt elke dag gebruik van haar software om haar werk uit te voeren. Omdat het onderhoud en de ondersteuning van de gebruikte programma’s ophield, is WVS gestart met onderzoek naar de mogelijkheid van vernieuwing van de ondersteuning van ERP, HRM en cliëntvolgsysteem”, stelt Mitopics, dat de zoektocht naar het nieuwe systeem begeleidde. Middels een Europese aanbesteding werden vele mogelijke leveranciers en oplossingen met elkaar vergeleken.

Mitopics begeleidt WVS bij vendor-selectietraject


Mitopics werd niet alleen gekozen om de aanbesteding te begeleiden vanwege zijn expertise op het gebied van IT-inkoop, maar ook omdat het bureau WVS en de bredere sector goed kent: “Mitopics begeleidt WVS bij meerdere trajecten, zo ook bij de Europese aanbesteding. Daarbij hebben wij al jaren veel ervaring en expertise in de sociale werkvoorziening, ook door de samenwerking met Cedris [de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt, red.].”

Na de verschillende kandidaat-leveranciers met elkaar te hebben vergeleken, koos WVS uiteindelijk voor AFAS: “Na voorbereiding is op basis van een openbare aanbesteding AFAS geselecteerd. Vervolgens is in april en mei 2019 de proefopstelling uitvoerig getest”, aldus Mitopics. “Op 18 juni jl. ondertekenden AFAS en WVS in ons bijzijn officieel het contract. Door de keuze voor AFAS worden de processen van WVS verder geautomatiseerd in een standaardoplossing. Deze optimalisatie achter de schermen zorgt ervoor dat WVS effectiever mensen kan begeleiden naar de arbeidsmarkt.” 

Momenteel is de implementatie in volle gang. Mitopics geeft aan dat WVS met het nieuwe systeem mensen beter zal kunnen begeleiden naar de arbeidsmarkt: “Op 1 januari 2020 gaat de nieuwe omgeving met AFAS ‘live’. Er wordt door WVS intensief gewerkt aan de implementatie en realisatie hiervan. Dit is een mooie uitdaging en het vertrouwen en enthousiasme binnen WVS groeit gestaag.”