Leerwerkbedrijf WVS besteedt ICT-omgeving uit aan KPN

21 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gemeentelijke organisatie WVS heeft zijn ICT-omgeving geoutsourced aan KPN. Het traject werd begeleid door inkoopadviseur Mitopics.

Begin deze maand zijn de contracten tussen WVS uit Roosendaal en KPN Public Lokale Overheid getekend. WVS is een van de circa 90 leerwerkbedrijven die ons land telt. Het bedrijf verzorgt trainingen en professionale ontwikkeling voor negen gemeenten, te weten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.

De IT-infrastructuur en het applicatielandschap van WVS ondersteunt de activiteiten van zijn circa 450 medewerkers en de taken die het verricht voor participanten. Om het IT-landschap naar een hoger niveau te tillen besloot WVS eerder dit jaar een openbare aanbesteding uit te schrijven.

De IT-uitbesteding biedt het leerwerkbedrijf verschillende voordelen. Ten eerste wil WVS op het IT-vlak volledig ontzorgd worden door een partij die hierin gespecialiseerd is. Daarnaast verbetert de stabiliteit van de IT-omgeving en kan de total cost of ownership verlaagd worden, mede doordat in de nieuwe cloudomgeving gebruik eenvoudig op- en afgeschaald kan worden.

Leerwerkbedrijf WVS besteedt ICT-omgeving uit aan KPNBovenste rij (vlnr): Erwin Kerkdijk (KPN), Eric Saathof (KPN), Rolando Geurts (WVS), Leo Hartman (KPN), Richard Heijne den Bak (Mitopics). Onderste rij (vlnr): Chantal Roest (KPN) en Jos Koopman (WVS).

“We streven naar een een stabiele, veilige en betrouwbare ICT-voorziening voor onze medewerkers”, geeft Jos Koopman, Directeur WVS Groep, aan. Ook levert de uitbesteding meer flexibiliteit op en kan alvast worden voorgesorteerd op een bredere digitale transformatie. Door gebruik te maken van technologie kan WVS bovendien beter en sneller inspelen op de ontwikkelingen in de markt. 

De participatiewet is hiervan een goed voorbeeld. De manier waarop gemeenten voldoen aan deze wet is aan verandering onderhevig, en dit stelt dan ook fluctuerende eisen aan het leerwerkbedrijf: “De nieuwe IT-omgeving moet kunnen meeveranderen met de veranderingen als gevolg van de participatiewet en alle vereiste en gewenste zaken met betrekking tot informatiebeveiliging.”  

Na een vergelijkingstraject bleek KPN Public Lokale Overheid de beste papieren te hebben voor de opdracht. De oplossing van het bedrijf bestaat uit KPN Werkplek (met doorgroei naar de Modern Workplace), SD Lan, SD Wan, Wifi op vijf locaties en hardware as a service. Het contract heeft een looptijd van drie jaar met optioneel een verlenging met vier keer één jaar.

De aanbesteding werd begeleid door Richard Heijne den Bak van adviesbureau Mitopics.