Advies- en onderzoeksbureau Significant verwelkomt vijf Directors

30 januari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Advies- en onderzoeksbureau Significant Groep is goed aan het jaar begonnen. Begin 2019 zijn vier teamleden gepromoveerd tot Director en is een Associate Director aan boord gehaald om de lancering van een nieuwe venture mogelijk te maken.

De promoties vinden plaats binnen drie labels van de groep: Significant (advies en consultancy), APE (onderzoek en beleidsadvies) en Inkopenvoor (inkoopdienstverlening). Samen tellen de bedrijfsonderdelen meer dan 100 medewerkers. 

Drie nieuwe Directors hebben reeds een uitgebreide staat van dienst binnen Significant, zoals Vicky Drost, die in 2009 de overstap maakte en inmiddels een decennium in werkzaam is voor het bedrijf. “Trots op hoe Significant zich in deze periode heeft ontwikkeld en is gegroeid. En dat geldt ook voor mezelf”, zegt Drost in een LinkedIn-post over haar benoeming. “Dagelijks werk ik samen met enthousiaste collega’s aan interessante vraagstukken in de publieke sector. En iedere dag weer met veel plezier.”

Daarnaast is ook Michiel Blom zeker geen onbekende voor Significant. Na ruim zeven jaar – van 2003 tot 2010 – voor de adviesorganisatie te hebben gewerkt, maakte hij de overstap naar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar hij in zesenhalf jaar tijd diverse functies bekleedde. Eind 2016 keerde hij weer terug bij Significant als Principal Consultant, om na ruim twee jaar te worden benoemd tot Director. Blom houdt zich vooral bezig met advies- en evaluatieonderzoeken binnen het publieke domein. Zo was hij betrokken bij een studie om de effecten van de invoering van het abonnementstarief in de Wmo inzichtelijk te maken. Het adviesrapport is onlangs in de Tweede Kamer besproken.

Advies- en onderzoeksbureau Significant verwelkomt vijf Directors

Rinke Meijer bewandelde een gelijksoortig pad als Blom. Tijdens zijn tweede periode bij Significant – tussendoor werkte Meijer circa drie jaar als Strategic Procurement Manager bij Imtech – focust de nieuwe Director zich met name op het ondersteunen van klanten met strategische inkoopprogramma’s en met het professionaliseren van de inkoopafdeling. Onderwerpen waarover Meijer adviseert zijn onder andere opdrachtgeverschap, aanbestedingen, categoriemanagement en leveranciers- en contractbeheer. De van huis uit bedrijfskundige (VU Amsterdam) begon zijn professionele loopbaan bij energiebedrijf Nuon als projectleider. 

De vierde nieuwe Director van Significant is Loudmilla Kok-Oomen, die met haar benoeming wordt beloond voor haar verdiensten binnen de inkoopmarkt. Kok-Oomen maakte begin 2017 na tweeënhalf jaar bij Hospitality Group te hebben gewerkt de stap naar Signifcant-dochter Inkopenvoor. Dit bedrijf levert inkoopfuncties op interim- of tijdelijk basis die zijn gericht op het uitvoeren van tactische en operationele inkoopprocessen. In een reactie op haar benoeming laat ze weten dat ze “ontzettend trots is”, waaraan ze toevoegt dat ze uitkijkt om samen met het team een volgende stap in de ontwikkeling van Significant Groep te zetten. 

Maarten de Schipper, die is benoemd tot Associate Director, komt van buitenaf. De afgelopen drie jaar werkte hij voor Xomnia, een big data-consultancy uit Amsterdam, waar hij partner was. Binnen Significant heeft De Schipper de opdracht gekregen om een data analytics-afdeling op te zetten en uit te bouwen. Met deze beslissing speelt Significant in op een mondiale trend. Momenteel is er veel vraag naar datadiensten, met name omdat bedrijven steeds meer behoefte hebben aan inzichten om hun strategische besluitvormingsproces te optimaliseren. 

Later dit jaar, in het tweede kwartaal, verhuist Significant Groep naar een nieuwe kantoorlocatie in Utrecht Leidsche Rijn Centrum, waar alle dochtermaatschappijen van de groep worden ondergebracht. “Door onder een dak samen te kunnen werken zijn wij straks nog beter in staat elkaar te versterken op de verschillende disciplines van (inkoop)advies en dienstverlening, onderzoek en data analytics”, licht een woordvoerder van Significant toe.