Michiel Blom terug bij Significant als Principal Consultant

11 januari 2017 Consultancy.nl

Michiel Blom is na een afwezigheid van zeven jaar weer terug op het oude nest. De ervaren Programmamanager en consultant is eind vorig jaar als Principal Consultant in dienst getreden bij onderzoeks- en adviesbureau Significant.

Na in 1998 zijn Masterdiploma te hebben behaald aan de Universiteit van Amsterdam startte Michiel Blom zijn loopbaan in de wetenschap, binnen de Faculteit Wiskunde en Informatica van de TU Eindhoven. Vervolgens werkte hij zo’n twee jaar voor KPN, waar hij zich met name bezighield met innovatie en het ontwerpen van telecommunicatienetwerken. In 2001 maakte Blom de overstap naar de adviesbranche en ging hij als Consultant aan de slag bij de adviestak van PwC. Blom richtte zich bij het accountants- en advieskantoor op business transformaties, en in toenemende mate op opdrachtgevers in het publieke domein.

Begin 2003 maakte Blom deel van een afsplitsing van verschillende adviseurs van een adviesgroep van PwC naar Significant, een onderzoeks- en adviesbureau dat zich inzet om het publieke domein te verbeteren en te vernieuwen. Het bureau uit Barneveld, dat vandaag de dag circa zestig adviseurs telt, richt zich vooral op vraagstukken op het gebied van zorg, veiligheid en justitie, het sociaal domein, mobiliteit en de bedrijfsvoering van publieke organisaties. 

Blom werkte meer dan zeven jaar voor Significant en heeft in deze periode bijgedragen aan tientallen onderzoeks- en adviestrajecten in de (semi-)overheidsbranche. Zo was hij onder meer betrokken bij een groot programma voor het verduurzamen van de inkoop bij een ministerie, bij een strategisch verbeterprogramma in de zorg en bij verschillende evaluaties van wet- en regelgeving.

Michiel Blom - Significant

De afgelopen bijna zeven jaar was Blom actief bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), waar hij verschillende rollen bekleedde. In zijn meeste recente rol gaf hij leiding aan een programma dat zich richt op het vereenvoudigen van de financieringssystematiek voor de kinderopvangsector (het kabinet heeft het plan om kinderopvangorganisaties rechtstreeks te laten bekostigen door de Rijksoverheid in plaats van het huidige stelsel waarin een toeslag* aan ouders centraal staat). In de periode hiervoor gaf Blom leiding aan het financiële team binnen de directie Kinderopvang en was hij als beleidsmedewerker jarenlang betrokken bij het opstellen en uitvoeren van beleid op macro-economische thema’s als de economie, de woningmarkt, en de Rijksbegroting.

“De publieke sector loopt als een rode draad door mijn loopbaan heen. Maatschappelijke en bestuurlijke vraagstukken vervelen nooit. Ik heb veel zin om weer bij Significant aan de slag te gaan en de ervaringen die ik heb opgedaan binnen de Rijksoverheid in te zetten voor opdrachtgevers in de publieke sector”, aldus Blom over zijn nieuwe uitdaging. Per 15 november vorig jaar heeft hij zich weer verbonden aan het bureau – in de rol van Principal Consultant richt hij zich op vraagstukken binnen het brede publieke domein en het sociaal domein, waarbij zijn focus zal liggen op onderzoek, organisatieontwikkeling en implementatietrajecten. 

* Volgens data van het CBS ontvangen in Nederland zo’n 500.000 huishoudens een kinderopvangtoeslag.


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup