Significant verhuist van Barneveld en Den Haag naar Utrecht Leidsche Rijn

20 juli 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Significant Groep verhuist begin volgend jaar naar Utrecht Leidsche Rijn Centrum. Met de verhuizing voegt de onderzoeks- en adviesorganisatie haar drie labels – Significant, APE en Inkopenvoor – op deze centrale locatie in Nederland samen. “We zijn er erg blij mee”, aldus het bureau in een reactie op de verhuizing.

Opgericht in 2003 is Significant een onderzoeks- en adviesbureau dat zich richt op maatschappelijke vraagstukken binnen de zorg, justitie en veiligheid en het sociaal domein*. Binnen deze domeinen werkt Significant op projectbasis voor verschillende klanten: Van beleidsmakers en toezichthouders (zoals verschillende ministeries, de NZa, Zorginstituut Nederland) tot aan gemeenten, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en brancheorganisaties.

Significant is een van de drie labels van de Significant Groep, die verder bestaat uit APE, het onderzoeksbureau dat eind 2017 onderdeel werd van Significant, en Inkopenvoor, de inkoopadviespraktijk binnen de groep. De diensten van de drie labels beslaan het spectrum van onderzoek, data analytics, inkoopadvies en -dienstverlening voor de publieke sector. In totaal telt Significant Groep 100+ professionals, die met de aankomende verhuizing op één kantoorvloer bijeengebracht zullen worden. “Dit maakt dat de kracht van samenwerking en gemeenschappelijke kernwaarden naar de toekomst verder versterkt worden”, aldus Significant over de beweegreden voor de verhuizing.

Significant verhuist van Barneveld en Den Haag naar Utrecht Leidsche Rijn

Andere motieven voor de verhuizing, die vanaf januari 2019 gefaseerd zal plaatsvinden, liggen in de centrale locatie van het nieuwe kantoor. Het pand ligt gevestigd in Utrecht Leidsche Rijn Centrum, “het prachtige en fonkelnieuwe tweede stadscentrum van Utrecht”, geeft Significant aan. De nieuwe locatie ligt verder op loopafstand van het treinstation en zo’n vijf minuten van Utrecht Centraal, en bovendien vlak naast snelwegen A2 en A12. Bovendien kan onder het kantoor (vrijwel) onbeperkt geparkeerd worden.

Ten aanzien van de locatie stelt Significant dat het kantoor is gelegen in een “bruisende stadskern tussen de mensen (wonen, werken, winkels en horeca)”. Daarnaast voldoet het nieuwe pand aan alle duurzaamheidseisen van deze tijd en beschikt het tevens over een energielabel A en een BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat.

* Significant specialiseert zich onder meer in: kwantitatief en kwalitatief onderzoek, systeemdynamica, data analytics, inkoop, aanbesteden, leveranciers- & contractmanagement, zorginkoop, organisatie-bedrijfsvoering, facility management, openbare orde & veiligheid, sociaal domein, mobiliteit, beleidseffectmeting, procesmanagement (Lean), klantbeleving zorg, jeugd, GGZ en kwetsbare ouderen.