Rinke Meijer en Wim Hoven versterken Significant

09 juni 2015 Consultancy.nl

Onlangs heeft onderzoeks- en adviesbureau Significant zich versterkt met Rinke Meijer en Wim Hoven. Rinke Meijer keert terug na een periode van drie jaar bij Imtech en is bij Significant aangesteld als principal consultant. Wim Hoven, die ruim 20 jaar ervaring heeft in het openbaar bestuur en het sociaal domein, ondersteunde in zijn laatste functie als ambtelijk adviseur de Transitiecommissie Stelselherziening Jeugd. Bij Significant vervult hij de rol van senior adviseur en onderzoeker en gaat hij zich richten op vraagstukken binnen het sociaal domein.

Rinke Meijer
Rinke Meijer heeft ruim tien jaar ervaring op het snijvlak van procurement, ketenmanagement en (out)sourcing. Na te zijn afgestudeerd in bedrijfskundige economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam startte Meijer zijn loopbaan als Projectleider bij Nuon. Na twee jaar kwam Meijer terecht bij Significant, een onderzoeks- en adviesbureau uit Barneveld, dat zich vooral richt op het publieke domein. Begonnen als Consultant groeide hij na vijf jaar uit tot Senior Consultant / Manager van de vakgroep Inkoop & Ketenmanagement. Die rol vervulde hij zo’n drie jaar. Begin 2012 maakte Meijer vervolgens de overstap naar technisch dienstverlener Imtech, waar hij als Strategic Procurement Manager aan de slag ging. Na drie jaar besloot hij echter weer terug te keren naar Significant

Eerder dit jaar werd hij bij het bureau opnieuw aangesteld, nu in de rol van Principal Consultant. In die nieuwe rol richt Rinke zich op professioneel opdrachtgeverschap, (Europees) aanbesteden, categorie-management en leveranciers- en contractmanagement.Na 3 jaar te zijn weggeweest heb ik veel zin om weer de dynamische consultancywereld in te stappen en bij Significant aan de slag te gaan. Mijn ambitie is om samen met mijn opdrachtgevers hun inkoopfunctie en relatie met de markt verder te professionaliseren”, aldus Meijer.

Rinke Meijer en Wim Hoven versterken Significant

Wim Hoven
Wim Hoven heeft ruim 20 jaar ervaring in het openbaar bestuur en het sociaal domein. Hij studeerde af in Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, waarna hij zijn loopbaan startte bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten als beleidsmedewerker. Na vervolgens een jaar te hebben gewerkt als senior beleidsmedewerker binnen het Ministerie van Sociale Zaken, kwam Hoven terecht bij de gemeente Ridderkerk. Na zes jaar volgde de Provincie Noord-Brabant, waar hij zo’n vijfenhalf jaar de rol van strategisch adviseur vervulde. De afgelopen tweeënhalf jaar tenslotte, ondersteunde Hoven als ambtelijk adviseur de Transitiecommissie Stelselherziening Jeugd (TSJ, commissie Geluk), waarna hij afgelopen maand de overstap maakte naar Significant.

Als senior adviseur en onderzoeker ondersteunt Hoven de adviesgroep die zich bezighoudt met advies en onderzoekswerk in het sociaal domein. “Door mijn jarenlange ervaring binnen overheden hebben de politieke en bestuurlijk logica, de eigenaardig-heden van ambtelijk handelen en de weerbarstige werkelijkheid van de uitvoering weinig tot geen geheimen voor mij. Ik krijg energie uit het verbinden van deze werelden en daarbinnen verandering en resultaat behalen. Vanuit Significant kan ik dit nu bij verschillende opdrachtgevers realiseren”, aldus Hoven.

Eind vorig jaar nog werd het partnerteam van Significant versterkt. Toen traden Jeroen van Alphen en Patrick Tazelaar aan als nieuwe partners bij het bureau.

Nieuws

Meer nieuws over