First Consulting introduceert Consulting Academy voor industry hires

04 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau First Consulting heeft een Consulting Academy gelanceerd voor professionals die vanuit een lijnfunctie de overstap naar consultancy willen maken. 

Uit ervaring blijkt dat het vak van consultant het makkelijkst te leren is door vroegtijdig in de carrière aan de slag te gaan bij een adviesbureau. Het doorstromen vanuit een lijnfunctie naar de adviessector blijkt vaak een grote horde te zijn. Om talentvolle professionals met ervaring in een lijnfunctie toch op succesvolle wijze deze stap te laten maken introduceert First Consulting de ‘Consulting Academy voor Professionals’.

First Consulting is een consultancyorganisatie die bedrijven met een no-nonsense aanpak helpt bij het verbeteren van hun operationele performance in de mix van proces, technologie en businessimplementatie. De groei die de organisatie in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt is ook in 2018 doorgezet. Eind vorig jaar werkten er bij het adviesbureau ruim 200 medewerkers in Nederland en ruim vijftien medewerkers in het Verenigd Koninkrijk

First Consulting introduceert Consulting Academy voor industry hires

Volgens Geert van den Goor, partner bij het adviesbureau, gaat deze groei in 2019 gewoon door. “Wat we afgelopen jaar hebben gemerkt, is dat onze naamsbekendheid sterk gestegen is. Dat merken we ook aan de hoeveelheid kandidaten die zich bij ons melden met een open sollicitatie. Tot nu toe ligt in het aannamebeleid voor ervaren kandidaten de nadruk op kandidaten met ervaring in de adviessector, we merken echter dat we daarmee ook talentvolle kandidaten aan ons voorbij laten gaan.”

Daarom start het adviesbureau vanaf 1 januari 2019 met een Consulting Academy voor veelbelovende ervaren kandidaten die nog geen ervaring in de consultancy hebben. Van den Goor: “Consultant zijn is een beroep. Naast de inhoud (het oplossen van complexe problemen en deze in een organisatie implementeren) vraagt het ook flexibiliteit, omgang met klanten en managen van verschillende soorten stakeholders. We merken dat dit toch anders is dan het werken in een lijnfunctie.” 

De Consulting Academy die First Consulting introduceert, sluit volgens de topman aan bij de visie die het bureau heeft op het laten groeien van medewerkers: 70% leren in de praktijk, 20% leren door begeleiding en 10% leren via training. 

Gerelateerd: Vijf vragen over het aantrekken van ervaren consultants door First Consulting.