Drie professionals versterken Verdonck, Klooster & Associates

13 december 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft drie nieuwe professionals aangetrokken: Gijs de Groot versterkt de Informatie Gestuurd Werken- en Business Intelligence-expertise van VKA terwijl Martin Zinke zich richt op het snijvlak van Cybersecurity en Privacy. Manisha Ramsaran is aangesteld als Junior privacy consultant

Gijs de Groot is binnen VKA aangesteld als Senior Consultant data & analytics. Vanuit zijn nieuwe rol ondersteunt hij organisaties in de publieke sector bij het omzetten van kansen die datagedreven werken en business intelligence te bieden hebben. Daarbij geeft hij advies over wat nodig is om de ontwikkeling te maken naar een datagedreven organisatie. Samen met klanten en collega’s ontwikkelt De Groot datagedreven oplossingen voor concrete maatschappelijke vraagstukken. Hij treedt op als verbinder tussen management, beleid, analisten en IT. Met het oog op de kwaliteiten die hij meeneemt, wijst VKA op zijn sterke conceptuele, communicatieve en analytische vaardigheden, die essentieel zijn bij dergelijke opdrachten. “Door zijn manier van werken is Gijs in staat snel tot de kern van problematiek door te dringen en in korte tijd resultaat te leveren”, aldus VKA.

De Groot kan bogen op jarenlange ervaring in het consultancydomein. De afgelopen vier jaar is hij werkzaam geweest voor branchegenoot BMC (advies), waar hij in 2014 startte als Young Financial-trainee en vervolgens doorgroeide naar de rol van (senior) adviseur. Vanuit die rol richtte De Groot zich vooral op vraagstukken rondom datagedreven werken, data-analyse en business intelligence met een focus op het publieke domein. In dat kader heeft De Groot in het bijzonder veel ervaring opgedaan binnen gemeenten. 

Eerder fungeerde hij ruim een jaar als Junior Consultant bij adviesbureau Public Impact, waar hij betrokken was bij verschillende opdrachten in de publieke sector (zorg, onderwijs, overheid, non-profit). Voorafgaande aan zijn loopbaan rondde hij een master in Public Administration af aan Universiteit Leiden.Drie professionals versterken Verdonck, Klooster & AssociatesMartin Zinke is een zeer ervaren professional met circa twintig jaar aan ervaring, opgedaan bij grote bedrijven (SKF, AEGON, Ahold, NS, TNT, ING, Gasunie, KPN, De Nederlandsche Bank, Van Gogh Museum en meer). Zinke, die de Cybersecurity- en Privacy-expertise van VKA zal gaan versterken, wil zich de komende jaren verder ontwikkelen tot een specialist op het gebied van informatiebeveiliging en privacy op strategisch niveau. Dat wil hij doen door rollen te vervullen als consultant, interim manager, security manager, data protection officer of process coach. Hij heeft in het bijzonder ruime ervaring op het gebied van onder meer information security management, privacy management, IT service management, change management en coaching.

Gedurende zijn loopbaan heeft Zinke uitgebreide ervaring opgedaan in verschillende advies- en managementrollen, waarvan het grootste gedeelte bij KPN ICT Consulting, waar hij in 2011 aan de slag ging. Bij de ICT-tak van KPN heeft hij de afgelopen tien jaar gefungeerd als Senior Security & Privacy Consultant en in de vijf jaren ervoor was hij werkzaam als Service Manager, Security Manager en Consultant, rollen waarbij hij zich toelegde op change- en transition management. In zijn vroege loopbaan is De Groot als Change Manager en Senior ITIL Operations Manager werkzaam geweest bij grootbank ING, als Projectmanager bij ORTEC en jarenlang als Service Delivery Manager bij Electronic Data Systems.

Manisha Ramsaran heeft de cybersecurity & privacy praktijk van VKA versterkt als Junior privacy consultant. Ramsaran zal in haar nieuwe rol publieke en private organisaties gaan adviseren op het snijvlak van privacy, databescherming en juridische vraagstukken. Ramsaran is bij VKA gestart, na eerder dit jaar te zijn afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een master in Rechten, met een focus op Internet-, IP- & ICT-recht. 

Gedurende haar studietijd deed ze als stagiaire al enige juridische ervaring op bij een advocatenkantoor en een uitgeverij en werkte ze als GDPR adviseur enkele maanden bij recruitment en werving- & selectiebureau Rayman Finance & ICT. Tijdens haar studie was ze verder actief binnen het bestuur van Studievereniging voor Octrooirecht (SvO).

Met de komst van Gijs de Groot, Martin Zinke en Manisha Ramsaran telt het team van VKA, een adviesbureau gespecialiseerd in strategie, procesinrichting en ICT in de publieke sector, nu bijna 150 professionals.