Peter Streefkerk en Daan Schuiveling gestart bij Kirkman Company

03 december 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft zijn team uitgebreid. Daan Schuiveling en Peter Streefkerk zijn beiden gestart als Junior Consultant bij het organisatie- en managementadviesbureau uit Baarn.

“Gedurende mijn studiejaren ontdekte ik dat ik energie kreeg en krijg van het aangaan van diverse uitdagende veranderopgaves binnen organisaties. De keuze voor consultancy was dan ook snel gemaakt. Kirkman Company zie ik, mede door de B Corp-certificering, organisatiecultuur en visie op verandering, als een logische en bovenal mooie volgende stap. Binnen Kirkman Company sluit ik me aan bij de HR & Employee Experience practice”, zegt Junior Consultant Peter Streefkerk.

De HR & Employee Experience practice van Kirkman Company "zorgt voor transformaties die het beste uit mens en organisatie halen, door het neerzetten van een - voor de business - relevante HR functie, een onderscheidende aanpak in het realiseren van verandering en invulling en ontwikkeling van de juiste organisatiestructuur en -cultuur."

Voordat Streefkerk in dienst trad bij Kirkman Company, werkte hij vier maanden voor de klantenservice van online supermarktketen Picnic: “Samen met de afdeling was ik daar verantwoordelijk voor het klantcontact.” Daarvoor – in 2017 – studeerde hij af aan de Universiteit Utrecht als Master of Science in Organisaties, Verandering & Management. Zijn scriptie schreef hij bij netbeheerder Alliander: “Ik deed daar onderzoek naar Corporate Social Entrepreneurship in het kader van de Sustainable Development Goals.” Aan Universiteit Utrecht behaalde Streefkerk drie jaar eerder ook zijn bachelordiploma in Bestuurs- en Organisatiewetenschappen.

Tussen zijn bachelor- en masterfase in – van 2014 tot 2016 – zat Streefkerk beslist niet stil: “Als bestuurslid ben ik een jaar in Utrecht actief geweest voor Enactus, een studentenorganisatie voor sociaal ondernemerschap. Hier leerde ik de grote uitdagingen op het gebied van sociale ongelijkheid en duurzaamheid kennen en ontdekte ik de potentie die (sociale) ondernemingen hebben om een bijdrage te leveren aan het oplossen hiervan.” Ook tijdens zijn actieve studiejaren zat Streefkerk niet alleen in de boeken: “Tijdens mijn bachelor deed ik onder meer ervaring op als HR-stagiair bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat.”

Peter Streefkerk en Daan Schuiveling gestart bij Kirkman Company

Naast Streefkerk is ook Daan Schuiveling begonnen als Junior Consultant: “Binnen Kirkman Company ben ik werkzaam bij de practice Sourcing & Partnerships”, vertelt Schuiveling.

De Sourcing & Partnerships practice van Kirkman Company helpt organisaties bewuste keuzes te maken tussen zelf doen, uitbesteden en samenwerken. Ook begeleiden zij klanten in sourcingstrajecten en zijn zij verantwoordelijk voor het vormgeven van partnerships.

Tot voor kort was Schuiveling als Junior Online Marketeer actief voor BigSpark, de uitgever van AndroidPlanet.nl, iPhoned.nl, OnlySim.nl en Smartphone.nl: “Hier was ik ruim een half jaar verantwoordelijk voor de search engine optimization-activiteiten.” Daarvoor rondde hij aan de Radboud Universiteit in Nijmegen de masteropleiding International Business Communication af: “Deze master is gericht op interne en externe bedrijfscommunicatie. Hierin wordt de invloed van globalisatie, cultuur en taal meegenomen om een analyse te maken van vraagstukken, onderzocht met behulp van kwantitatieve analyse. Hier heb ik kennis opgedaan over bedrijfscommunicatie, stakeholdermanagement en verandermanagement, wat ik graag wil toepassen bij de Sourcing en Partnerships practice van Kirkman.” 

Zijn bachelorsgraad in Taalwetenschappen behaalde hij in 2017 aan de Universiteit Utrecht. Tijdens die studiefase werkte Schuiveling eveneens twee jaar als verkoopmedewerker bij The Sales Unit: “Hier heb ik diverse projecten verkocht zoals Plan Nederland, De Volkskrant, HelloFresh en BankGiro Loterij. Tijdens deze periode was ik ook actief als Team Captain, waardoor ik leiding mocht geven aan een team. Door middel van trainingen gericht op verkooptechnieken en motivatie heb ik de scores van mijn team verbeterd. Ik haal er veel voldoening uit om samen met mijn team de juiste resultaten te boeken en de eindstreep te halen.”

Lees ookKirkman Company trekt Jeanice Boerland en Leon Bosma aan.