Kirkman Company trekt Jeanice Boerland en Leon Bosma aan

07 november 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft twee nieuwe Junior Consultants aan zijn team toegevoegd: Leon Bosma en Jeanice Boerland. Bosma zal de Customer Excellence praktijk versterken, die de organisatie helpt met het verbeteren van hun klantbeleving. Boerland zal zich vooral gaan bezighouden met HR transformaties. 

Jeanice Boerland is per 1 oktober gestart in de practice ‘HR & Employee Experience’ van Kirkman Company, een adviesbureau dat zich specialiseert in het transformeren van organisaties naar ‘100% relevantie voor alle stakeholders’. De kersverse Junior Consultant rondde een bachelorgraad af in Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Ze volgde daarnaast verdiepende vakken aan de University of California Santa Barbara. Vervolgens doorliep ze ook het masterprogramma International Public Management & Public Policy aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Boerland liep in het kader van haar opleiding stage in de politiek, zowel op lokaal niveau bij D66 Utrecht als op internationaal niveau bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland voor de Verenigde Naties in New York. Daar deed ze verschillende vaardigheden op die ze nu meeneemt naar het consultancy vak. Bij de HR & Employee Experience praktijk van Kirkman zal Boerland zich vooral gaan richten op HR transformaties, waarbij aandacht wordt besteed aan alle stakeholders en een unieke medewerkersbeleving. “Ik vind het uitdagend om een probleem te doorgronden en met een passende oplossing voor iedereen te komen”, aldus Boerland. 

Gevraagd naar waar ze energie van krijgt en waar haar kwaliteiten liggen, geeft Boerland aan: “Ik heb een persoonlijke aanpak en krijg er energie van om anderen te motiveren en te verbinden. Ik ben niet bang om vragen te stellen en met suggesties te komen, met het doel om een goed resultaat te bereiken voor iedereen. Tot slot ben ik flexibel, gemakkelijk in de omgang en draag ik bij aan een fijne werksfeer.”Kirkman Company trekt Jeanice Boerland en Leon Bosma aan Leon Bosma is begin deze maand begonnen bij Kirkman Company. Aan de Universiteit Leiden behaalde hij een bachelordiploma in Bestuurskunde, waarbij hij zich specialiseerde in economie, bedrijf en management. Aan diezelfde universiteit rondde hij ook de masteropleiding Public Management af. Vanuit zijn interesse in de maatschappij en samenleving besloot hij in 2014 politiek actief te worden bij de Jonge Democraten om zich een jaar later aan te sluiten bij D66. Daar is hij onder andere actief geweest als voorzitter van de Activiteitencommissie en was hij lid van de verkiezingsprogramma-commissie.

De nieuwe Junior Consultant van Kirkman liep gedurende zijn opleiding onder meer stage bij de Algemene Rekenkamer. Dat was ook de plek waar hij voor het eerst in contact kwam met de werkzaamheden van een consultant. Bosma blikt terug: “Bij de hervorming van de belastingdienst, de zogeheten Investeringsagenda, was ik erg onder de indruk van de werkzaamheden van Oliver Wyman. Ik was met name onder de indruk van de manier waarop zij vraagstukken konden structureren en visueel weergeven. Dit wilde ik ook leren.” 

Om meer ervaring op te doen, besloot hij zich aan te sluiten bij studentenadviesbureau De Kleine Consultant. Daar vervulde hij bijna twee jaar verschillende rollen (consultant, projectmanager, voorzitter) en hielp kleinere startups bij het bepalen van hun strategie. Om zijn studieachtergrond te combineren met consultancy, liep hij bovendien stage bij organisatieadviesbureau Berenschot. Daar hield Bosma zich bezig met regionale samenwerkingen, bestuurskrachtonderzoeken en burgerparticipatie. Ook voltooide hij er zijn masterscriptie.

Na het afronden van zijn master en vanuit zijn wens om bij een consultancypartij aan de slag te gaan, die zowel private als publieke organisaties bedient, werd Bosma aangetrokken door het maatschappelijke profiel van Kirkman Company. Als Junior Consultant versterkt hij nu de Customer Excellence praktijk van Kirkman, die opdrachtgevers ondersteunt bij het verbeteren van de klantbeleving. Met de komst van Bosma en Boerland werken er inmiddels ongeveer 75 professionals bij het adviesbureau uit Baarn. Recent werd het team eveneens versterkt met een nieuwe professional: Caroline Boogaard.