Malou Bok aan de slag bij Been Management Consulting

09 november 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Malou Bok is aan de slag gegaan bij Been Management Consulting als Consultant. Bok maakte onlangs de overstap naar het adviesbureau vanuit International Bike Group, bekend van onder meer Fietsenwinkel.nl, waar ze ruim een jaar werkzaam was. 

“Wat mij energie geeft, is het behalen van concrete resultaten samen met anderen. Ik doe dat door een duidelijk plan op te stellen, verandering beheersbaar te maken en mensen vanuit intrinsieke motivatie mee te laten werken aan verbetering”, aldus Malou Bok, de nieuwe medewerker van Been Management Consulting, een adviesbureau dat klanten onder meer ondersteuning biedt bij verandertrajecten. Bok vervolgt: “Dit heb ik de afgelopen jaren in de praktijk gebracht in verschillende rollen bij organisaties in uiteenlopende industrieën.” 

Dit deed ze onder meer vanuit het Young Executive (YE) programma van Boer & Croon Management, dat ze doorliep van eind 2014 tot en met medio 2017. Tijdens die periode bekleedde ze tal van functies bij diverse organisaties. Zo was ze meer dan een half jaar Project Secretary bij de Woningbouwvereniging Hoek van Holland. Hier hield ze zich met meerdere kwesties bezig, zoals met de strategische ontwikkeling van een vijfjarig bedrijfsplan. Daarnaast zette Bok zich vanuit Boer & Croon ook in als Projectmanager bij het Rode Kruis en was ze vanuit het adviesbureau werkzaam bij het VUmc in Amsterdam als Secretary to the Board en als Project Secretary.

Malou Bok aan de slag bij Been Management Consulting

Verder werkte Bok tijdens het YE-programma een krap halfjaar als HR Manager bij de International Bike Group – de organisatie waar ze na afloop van haar traineeship begon. Een verwante functie – die van HR Business Partner – vervulde Bok vanuit Boer & Croon bij HEMA. Haar taken hadden betrekking op de bakkerijen en distributiecentra van HEMA Nederland. Ook was ze gedurende het opleidingsprogramma actief bij Nive, een platform voor managers in ons land, waar ze de rol van Programma Commissaris Leergang Persoonlijke Ontwikkeling bekleedde. Haar laatste opdracht als YE rondde Bok af in de zomer van 2017 bij postbedrijf Sandd, waar ze zich als Projectmanager inzette om op landelijk niveau het bezorgpersoneel te behouden. 

Daarvoor – in de zomer van 2014 – studeerde Bok af als Master of Science in Organisational Change & Consulting aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ze schreef daartoe haar scriptie bij de traineeshipspecialist ORMIT, die onlangs werd overgenomen door Belgische investeerders. Haar bachelorsdiploma in Business Administration behaalde Bok eveneens aan de Rotterdamse universiteit. Tijdens deze opleiding, koos ze ervoor om een extra minor te volgen in organisatiepsychologie.

“Ik vind het fantastisch om mensen te zien opbloeien en groeien wanneer ze weten hoe ze met hun talenten een bijdrage kunnen leveren aan het doel”, vertelt Bok over wat haar drijft in haar werk. “Harmonie, betrouwbaarheid, betrokkenheid zijn daarom belangrijke waarden voor mij. Dit zie je terug in alles wat ik doe. Vol enthousiasme en toewijding maak ik waar wat ik beloof. Daarbij vind ik het belangrijk dat er voor iedereen ruimte is en dat mensen bewust met elkaar samenwerken.”

Lees ookKeswin Corporaal sluit zich aan bij Been Management Consulting als Manager.