Niels Nonnekens en Coen Scheffers versterken Novius

08 november 2018 Consultancy.nl

Novius, een adviesbureau uit Langbroek, heeft het team versterkt met twee nieuwe professionals: Niels Nonnekens en Coen Scheffers. Beiden zijn gestart in de rol van Business Consultant.

Niels Nonnekens studeerde recent af aan de Rijkuniversiteit Groningen (RUG), waar hij een master in Business Administration afrondde (specialisatie: Strategic Innovation Management). Eerder behaalde hij reeds een bachelor in Technische Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Nonnekens deed gedurende zijn opleiding al enige werkervaring op. Zo liep hij onder meer stages bij TE Connectivity en Ball Packaging Europe. Bij laatstgenoemde werkte hij in het kader van zijn bachelor-afstudeerproject aan een adviesrapport rondom het verbeteren van het inkoopproces.

Ook was hij een half jaar werkzaam als Assistent Business Analist bij Philips, waar hij actief was binnen de Real Estate-afdeling en zich onder andere bezighield met het opzetten en uitvoeren van strategische analyses. De afgelopen circa anderhalf jaar was Nonnekens ook als studentconsultant actief voor het OV-bureau (in samenwerking met de RUG), waar hij aan een consultancyproject werkte rondom de klanttevredenheid van reizigers.

Integer en persoonlijk contact

Gevraagd naar zijn keuze voor Novius, zegt Nonnekens: “Tijdens het eerste gesprek was het meteen duidelijk dat ik voor Novius wilde werken. Dit kwam door het integere en tegelijkertijd persoonlijke contact.” Inmiddels werkt hij ruim een maand bij de adviesgroep en is hij zeer te spreken over zijn keuze: “Vanaf het eerste moment voel ik mij thuis binnen Novius. Dit komt vooral door de informele contacten die er zijn en de open werksfeer die ervoor zorgt dat ik het maximale uit mijzelf kan halen en tegelijkertijd ook goed kan ontwikkelen.” Daarnaast heeft Nonnekens de mogelijkheid gekregen om Novius beter te leren kennen. Nonnekens: “In mijn eerste maand binnen Novius heb ik veel ruimte gekregen door onder andere collega’s bij bedrijven te bezoeken en daarnaast de interne opleiding business transformatie planning te volgen.”

Op dit moment zet Nonnekens zich in voor een octrooibureau uit de Randstad. Hij vertelt: “Begin oktober ben ik begonnen aan mijn eerste project. In mijn rol kijk ik kritisch naar procesdesigns en vertaal deze vervolgens naar workflow designs. Na deze vertaling wordt samen met de business gekeken of de workflow designs inderdaad kloppen en overeenkomen met het gewenste beeld van de processen (waarna deze geconfigureerd kunnen worden). Novius begeleidt mij goed bij mijn opdracht, waardoor ik optimaal kan presteren.”Niels Nonnekens en Coen Scheffers versterken NoviusCoen Scheffers behaalde afgelopen jaar een master in Innovation in European Business, na eerder een bachelor te hebben afgerond in Business/Corporate Communication, aan Hogeschool Utrecht. Tijdens zijn bachelor deed Scheffers ervaring op binnen de Hogeschool, onder meer ruim een jaar als lid van de onderwijscommissie en bijna drie jaar als Student Officer, waar hij een adviserende rol richting het management van de opleiding vervulde. Verder voltooide hij een afstudeerstage bij SNS Bank N.V. (de hedendaagse Volksbank) gericht op arbeidsmarktcommunicatie en bij Accenture, waar hij betrokken was bij een intern innovatieprogramma.

Over zijn drijfveren om het consultancydomein op te zoeken, zegt Scheffers: “Mijn keuze voor het consultancyvak is beslist niet uit de lucht komen vallen. Tijdens mijn master en afstudeerstage kwam ik er al snel achter dat het dynamische karakter en de bijhorende uitdaging van het vak veel energie geeft. Hoewel ik niet de enige zal zijn van mijn generatie die uitdaging en variëteit zoekt in zijn of haar carrière, merk ik ook dat slechts het uitbrengen van een advies over een specifiek vraagstuk mij minder voldoening geeft.” 

Gevraagd naar zijn specifieke keuze voor Novius, wijst Scheffers op verschillende elementen: “Om het gat van advisering tot implementatie op te vullen was ik op zoek naar een werkgever die daar expliciet aandacht aan besteedt. Al snel kwam ik uit bij Novius en binnen een week werd ik uitgenodigd voor een kopje koffie en een kennismaking. Tijdens twee informele maar concrete gesprekken werd ik overtuigd van de visie, aanpak en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.” 

Van strategie tot complete roadmap

Scheffers vervolgt: “De bewezen aanpak van Novius maakt het mogelijk om een vraagstuk te bekijken vanuit alle facetten van de organisatie en de effectiviteit van de verandering te waarborgen, van strategie tot een concrete roadmap. In mijn optiek stelt deze aanpak mijzelf en collega’s in staat om niet alleen te adviseren, maar ook om de klantorganisatie in staat te stellen het zelf te implementeren en te borgen.”

Momenteel helpt Scheffers samen met twee senior collega’s een publieke organisatie met het implementeren van een excellente dienstverlening middels een omnichannelstrategie: “Daar inventariseren we samen met de klant welke veranderingen nodig zijn betreffende bedrijfsprocessen, organisatie en informatievoorzieningen”, vertelt hij. “Door gebruik te maken van het Novius-raamwerk bekijken we welke acties nodig zijn om dit te bewerkstelligen en stellen we samen een roadmap op.” 

Met zo’n vijftig adviseurs in dienst is Novius een adviesbureau gespecialiseerd in onderwerpen op het snijvlak van business en ICT. Novius helpt opdrachtgevers bij het realiseren van businesstransformaties en strategische koerswijzigingen, waarbij ICT een grote rol speelt. Afgelopen zomer nog werd het team versterkt met de komst van Robin Mulders, die ook als Business Consultant aan de slag ging. Eind vorig jaar startte ook Andrée Bartels in eenzelfde rol bij Novius.


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup