Robin Mulders versterkt Novius als nieuwe Business Consultant

27 juni 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Novius heeft zijn team versterkt met een nieuwe Business Consultant: Robin Mulders. In zijn nieuwe rol zal Mulders vooral zijn sterke analytische en communicatieve vaardigheden inzetten voor opdrachtgevers van de specialist in business transformaties.

Robin Mulders behaalde in 2017 een Master in Science & Business Management aan de Universiteit Utrecht. Naast het uitvoeren van verschillende onderzoeksopdrachten tijdens zijn opleiding, liep Mulders ook stage bij levensmiddelen multinational Kraft Heinz. Daar deed hij zijn eerste consultancyervaring op en voerde hij werkzaamheden uit op het snijvlak van projectmanagement, data analyse en channel management. Zijn afstudeeropdracht voor Kraft Heinz bestond uit het ontwikkelen (en implementeren) van een nieuwe digitale strategie voor de out-of-home markt.

Novius

Onlangs besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Novius, opgericht in 1992 en met zo’n vijftig adviseurs in dienst een adviesbureau gespecialiseerd in onderwerpen op het snijvlak van business en ICT. Novius helpt opdrachtgevers bij het realiseren van businesstransformaties en strategische koerswijzigingen, waarbij ICT een grote rol speelt. Mulders over hoe hij bij Novius terecht is gekomen: “Toen ik in contact kwam met Novius twijfelde ik geen moment om kennis te maken. Ik heb het namelijk altijd al leuk gevonden om analytisch complexe problemen op te lossen. Diep de inhoud ingaan om zo tot een simpele en heldere oplossing te komen.” Met zijn consultancyervaring bij Kraft Heinz in het achterhoofd hoefde Novius (in de persoon van HR manager Suzanne Linden) volgens Mulders “weinig moeite te doen om mij te charmeren van Novius. Binnen een maand was het contract getekend.”

Gevraagd waarom hij specifiek voor Novius heeft gekozen, antwoordt Mulders: “Waar Novius zich in onderscheidt is in hun begrip van de menselijke kant van een organisatie. Zowel bij het uitvoeren van een opdracht bij een opdrachtgever, als intern in de eigen organisatie.” Ook wijst hij op Novius’ “geweldige visie op kennisdeling”. Mulders licht verder toe: “Actief bijdragen aan kennisoverdracht is iets waar ik sinds mijn tijd in de wetenschap veel waarde aan hecht. Dit, tezamen met een gezellige en enthousiaste groep werknemers, waren voor mij genoeg redenen om voor Novius te kiezen.

Robin Mulders, Business Consultant - NoviusMulders kijkt tevreden terug op de sollicitatieprocedure die hij bij Novius heeft doorlopen. “Mijn sollicitatiegesprekken bij Novius waren ontzettend fijn. Het eerste gesprek met Tim (general manager Tim Meewezen, red.) en Suzanne was vooral een kennismaking. Hier is uitgebreid besproken waar we naar op zoek waren en wat we elkaar te bieden hadden. Geen kritische vragen, maar een open gesprek, waar subtiel gestuurd werd naar bepaalde onderwerpen. Typerend was dat Tim erop stond om mij na afloop naar de bushalte te rijden. Dit scheelde mij weer een half uur durende boswandeling!”

Het tweede gesprek met Jeroen Cloo en Joppe Ter Meer (respectievelijk principal business consultant en business consultant) was een stuk inhoudelijker, vertelt Mulders: “Na een korte introductie van het business transformatie model, moest ik deze zelf toepassen. Zij vertelden over het inhoudelijke aspect van het werk en de resultaten die bij opdrachtgevers zijn behaald. Gedurende het hele sollicitatietraject was er veel contact tussen Novius en mij. Ze waren erg persoonlijk en zeer doortastend. Dit heeft zonder twijfel bijgedragen aan het fijne gevoel en de uiteindelijke beslissing om bij Novius te gaan werken.”

Van strategie tot executie

Binnen Novius is Mulders aangesteld als Business Consultant, een rol waarin hij met het team zal werken aan “alle stappen die nodig zijn om van strategie tot executie te komen.” Mulders voegt toe: “ Essentieel hierbij is het waarborgen van de samenhang tussen de organisatie en haar IT-ondersteuning.” Mulders besluit: “Complexe organisaties helpen om te transformeren. Telkens weer een nieuwe uitdaging en kans om te leren. Novius helpt passende oplossingen te vinden!”

Eind 2017 werd het team van Novius reeds versterkt door de komst van Andree Bartels, die net als Robin Mulders is gestart als Business Consultant.