Andrée Bartels als Business Consultant aan de slag bij Novius

02 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Young professional Andrée Bartels is aan de slag gegaan bij adviesbureau Novius. Daar vervult zij inmiddels enkele maanden de rol van Business Consultant. Het betreft de eerste grote stap in de carrière van Bartels. 

De 27-jarige Bartels studeerde medio 2017 af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daar behaalde ze een mastergraad in Business Administration, Strategy & Organization. Aan dezelfde universiteit voltooide ze ook haar bachelor Bedrijfskunde. Voordat Bartels bij het advieskantoor aan de slag ging, werkte zij gedurende haar studietijd bij Fine Food Factory, waar zij onder andere de verantwoordelijkheid had over teams op zowel nationaal en internationaal niveau.

Haar masterscriptie schreef Bartels over leiderschap en in het bijzonder over het effect van de emotionele intelligentie van een leider op de mate van creativiteit en innovatief vermogen binnen een organisatie. Haar interesse voor het onderwerp ontstond tijdens haar werk als Event Manager, waarin zij veel te maken kreeg met verschillende grote organisaties. Bartels: “Ik heb mij altijd afgevraagd of een manager meer invloed heeft op werknemers en innovatie wanneer hij of zij meer transformationeel leiderschap vertoont, dan wanneer hij of zij meer transactioneel leiderschap vertoont.” Uit haar onderzoek volgde dat er inderdaad een relatie bestaat tussen de mate van emotionele intelligentie van een manager, de keuze voor transformationeel leiderschap en de innovatie binnen een bedrijf.”

Over haar voorkeur voor de adviesbranche zegt ze: “Het afwisselende karakter van consultancy spreekt mij erg aan. Je krijgt te maken met verschillende organisaties binnen verschillende sectoren met diverse vraagstukken.” Die afwisseling geeft haar de mogelijkheid om zowel haar kennis als vaardigheden maximaal te ontwikkelen. En, op die manier kan zij er achter komen waar haar kwaliteiten liggen en van welke opdrachten zij de meeste energie krijgt. Bartels: “Onder andere het bieden van creatieve en innovatieve oplossingen voor organisatorische vraagstukken is de reden waarom ik gekozen heb voor de consultancybranche.”

Andrée Bartels, Business Consultant

“Ik heb voor Novius gekozen omdat het vanaf het eerste moment eigenlijk meteen goed voelde.” Inmiddels is Bartels zo’n drie maanden actief bij het bureau en is ze zeer te spreken over haar nieuwe werkgever. “Ik kan nu concluderen dat Novius inderdaad waarmaakt waar ik op hoopte: een informele, leerzame en integere organisatie, waarbij veel persoonlijk contact is tussen alle consultants.”

Het adviesbureau, een specialist in strategie-executie, biedt jonge consultants de mogelijkheid om zichzelf tot een hoog niveau te ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Er worden verschillende trainingen aangeboden binnen het kantoor, maar er is ook ruimte om externe opleidingen te volgen. Toen Bartels van start ging als Business Consultant benutte ze direct de opleidingsmogelijkheden: “In de eerste weken ben ik meteen begonnen met de interne opleiding ‘Business Transformatie Planning’.” 

Na het volgen van de opleiding ging Bartels als consultant aan de slag bij een grote overheidsinstantie, waar ze samen met een projectteam werkt aan het opstellen van een bedrijfsinformatieplan. Bartels: “Vanuit Novius word ik hier optimaal in begeleid. Zowel Novius als de opdrachtgever vormen een prettige omgeving om mijn carrière als consultant te beginnen.”

Gerelateerd: 5 vragen aan Suzanne Buter, consultant trainee bij Novius.