Ervaren en junior consultants over werken bij First Consulting

26 oktober 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

Eén van de zaken die First Consulting kenmerkt, is dat het geen kantoor heeft. Volgens het adviesbureau is dit ook niet nodig, zoals partners Maarten Icking en Geert van den Goor in eerdere interviews al toelichtten. Maar hoe ervaren werknemers het zelf om te werken bij het bureau? Drie consultants, met verschillende niveaus van senioriteit, delen hun ervaringen.

Rinse Balk

Rinse Balk heeft na twee jaar als programmamanager voor een Nederlandse verzekeraar te hebben gewerkt, de overstap gemaakt terug naar de consultancy en is bij First Consulting actief als senior business consultant.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij First Consulting te gaan werken?
“Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met het ‘consultancyvirus’. Complexe situaties ontrafelen, meters maken en het realiseren van een duurzame verbetering is elke keer weer een kick. Ik ben, op een uitstap bij een verzekeraar na, altijd actief geweest in de consultancy. Bij de verzekeraar begon ik de dagelijkse dynamiek, die de consultancy zo kenmerkt, te missen. De gesprekken met First Consulting verliepen vlot. Behalve de klik met mijn toekomstige collega’s, sprak het mij enorm aan om een nieuwe praktijk te bouwen binnen First Consulting voor de financiële sector.”

Hoe blik je terug op de afgelopen twee jaar bij First?
“Terwijl First Consulting een gevestigde naam is in andere sectoren, zijn wij relatief onbekend bij financieel dienstverleners. Bij mijn start heb ik een rondje langs mijn oud-opdrachtgevers gedaan. Velen waren verrast door mijn keuze en kenden First Consulting niet. Nu, twee jaar verder, zijn we praktisch bij alle grote banken en verzekeraars aan de slag. Zelf ben ik anderhalf jaar actief voor een Nederlandse verzekeraar, waar we meerdere divisies ondersteunen bij het duurzaam verbeteren van de operationele performance. Heel gaaf om te zien dat onze projecten impact creëren en het jaarverslag halen. Oftewel, onze bekendheid binnen de financiële sector is groeiende.”

Ervaren en junior consultants over werken bij First Consulting

Miriam Lenferink

Miriam Lenferink is na een kleine vier jaar werken als logistiek accountmanager bij Unilever gestart als medior business consultant bij First Consulting.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij First Consulting te gaan werken?
“Ik zoek een nuchter bedrijf” is wat ik letterlijk zei tegen het recruitmentbureau waarmee ik mijn wensen besprak. De First-kernwaarden, waaronder no-nonsense, bleken een goede match. Een baan bij First Consulting sprak mij aan als de juiste combinatie van proces en organisatie, waarin ik mijn interesse in fysieke structuren kan combineren met mijn passie voor organisatievraagstukken. Daarnaast wil ik een tastbaar verschil kunnen maken: niet alleen plannen maken, maar ze vooral ook uitvoeren. Tijdens de sollicitatiegesprekken ervoer ik mijn toekomstige collega’s als enthousiast, intelligent en betrokken. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik me binnen First goed zou kunnen ontwikkelen.”

Hoe blik je terug op het afgelopen jaar bij First?
“Elke dag een tastbaar verschil maken blijft een mooie uitdaging. Wanneer ik vervolgens het resultaat in de operatie zie ben ik super trots. Zo heb ik een capaciteitsprobleem bij een afdeling kunnen verhelpen door het implementeren van een nieuw proces, ondersteund door laagdrempelige digitaliseringsoplossingen. Door de variatie aan projecten ervaar ik de vrijheid en mogelijkheid om zelf richting te geven aan mijn ontwikkeling. Naast mijn projectwerkzaamheden leer ik ook door bij te dragen aan de ontwikkeling van First Consulting. Zo geef ik trainingen en ben ik sinds kort onderdeel van het recruitmentteam om het talent aan te trekken waar First continu naar op zoek is.”

Max de Ruijter

Max de Ruijter is na het afronden van zijn studie Operations Research and Management Science aan de Universiteit van Tilburg gestart als junior business consultant bij First Consulting.

“Bij First Consulting zijn we samenwerkend, hulpvaardig en hebben we sterke communicatieve vaardigheden. Onze consultants zijn teamplayers. No-nonsense noemen we dat.”
– Maarten Icking

Waarom heb je ervoor gekozen om bij First Consulting te gaan werken?
“Na stage te hebben gelopen bij een softwarebedrijf in de wiskundige optimalisatie was ik op zoek naar werk met dezelfde inhoud en technische uitdaging, met de ambitie dichter bij de klant te staan, om écht blijvend impact te hebben. Eén van de dingen die mij aantrokken aan First Consulting is dat vanaf het eerste moment gewerkt wordt bij de klant, op de werkvloer, met de medewerkers. Je kan zien hoe oplossingen écht gebruikt worden. Hiernaast werd mij tijdens het solliciteren al direct duidelijk dat er een match was met het bedrijf: een hechte groep gedreven collega’s die oprecht plezier hebben in het werk wat ze doen.”

Hoe blik je terug op het afgelopen jaar bij First?
“In het afgelopen jaar ben ik uitgedaagd om een groot technisch vraagstuk op te lossen en te implementeren bij de klant. Hier heb ik veel energie gehaald uit het maken van de vertaling tussen business en IT. En omdat je elke dag rondloopt op de werkvloer, maak je heel direct de impact mee en wat de waardering is voor het resultaat, erg gaaf! Of ik een First Consulting kantoor mis? Zeker niet! Hierdoor zoeken we elkaar juist actiever op tijdens gave activiteiten, zoals indoor skydiven en skiën, in fanatieke sportgroepjes, zoals met wielrennen of hardlopen, en natuurlijk tijdens de wekelijkse randstadborrels!”

Nieuwe consultants gezocht

First Consulting groeit hard en is daarom altijd op zoek naar nieuwe collega’s, zegt partner Maarten Icking. “Het maakt eigenlijk niet uit of je veel of weinig werkervaring hebt, als je maar bij het no-nonsense consultingbedrijf zonder kantoor past.”. Voor meer informatie over werken bij First Consulting bekijk de vacaturepagina en/of lees op deze pagina meer over de sollicitatieprocedure.