Tom Borsboom maakt overstap naar Finext Performance Management

10 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tom Borsboom heeft de overstap gemaakt naar de Performance Management tak van Finext. De ervaren performance management adviseur zal zich bij het consultancybureau gaan bezighouden met advies over EPM-oplossingen, selectietrajecten en verdere uitbouw van het partnerportfolio van Finext Performance Management.

Zo’n 25 jaar aan ervaring in het adviseren over en implementeren van EPM-oplossingen neemt Borsboom mee naar zijn nieuwe werkgever. De afgelopen negen jaar werkte hij voor CCH Tagetik Benelux als sales consultant. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de presales activiteiten in de Benelux en hij heeft hij mede aan de wieg gestaan van de grote groei van CCH Tagetik in Nederland, Belgie en Luxemburg.

Daarvoor werkte Borsboom als consulting manager bij Outlooksoft (tegenwoordig SAP BPC) en bij Hyperion (tegenwoordig Oracle), meest recentelijk in de rol van services manager. “Na bijna negen geweldige jaren bij CCH Tagetik werd het tijd voor iets nieuws. De organisatie staat en er is een tevreden klantenbase in de Benelux. Het begon weer te kriebelen.”

Zijn overstap naar Finext beschrijft hij als een logische stap. “Ik zocht een omgeving waarin ik mijn kennis op het gebied van performance management optimaal kon inzetten en mijn vakmanschap over meerdere softwareoplossingen heen kon gaan benutten.” Finext, een adviesbureau gevestigd in Den Haag, is vanaf het begin consulting partner van CCH Tagetik, alsook van Hyperion en Outlooksoft. Hij voegt daaraan toe: “Ook hecht ik aan autonomie en geef ik graag zelf invulling aan mijn rol – dat is een van de kernprincipes van het organisatiemodel van Finext.”

Tom Borsboom maakt overstap naar Finext Performance Management

Daarnaast speelde mee dat hij de dienstverlening van Finext al jaren lang hoog in het vaandel heeft staan. “We gaan 20 jaar terug in onze samenwerking. Ik kijk er dan ook naar uit om vanuit Finext samen met hun softwarepartners verder te gaan bouwen aan hun dienstverlening in de Beneluxmarkt.” 

Met een team van bijna 100 ervaren, vakbekwame en gecertificeerde EPM professionals, is Finext een van de grootst performance management specialisten van ons land. “We hebben performance management oplossingen bij inmiddels ruim 150 organisaties in binnen- en buitenland geïmplementeerd”, aldus Benno van Ingen, Lead Consultant bij Finext. Het bureau ondersteunt met onder meer advies, implementatie, informatiearchitectuur, infrastructuur en beheer. 

Van Ingen toont zich bijzonder verheugd over de komst van Borsboom. “We werken al 20 jaar samen met Tom en wat ons betreft behoort hij tot de top van presales consultants in Nederland op het gebied van performance managementoplossingen. Zijn kennis en vergaande ervaring met alle leidende EPM-oplossingen in de markt maken hem uniek. Hij kan als geen ander de verschillen duiden en onze klanten adviseren over de beste oplossing voor hun situatie.”

Naast het leveren van Tagetik, SAP en Oracle expertise, zal Borsboom zich ook gaan vastbijten in de EPM-leiders van de toekomst, zoals OneStream, en nieuwkomers in de markt. Zijn expertise bevindt zich voornamelijk op het vlak van consolidatie & reporting, regulatory reporting, budgeting, planning & forecasting en sales & operations planning. Ook heeft hij kennis van oplossingen voor recent ingevoerde accounting standaarden zoals IFRS 15 en IFRS 16.

Performance management systemen helpen organisaties met financieel inzicht in cijfers, sturing om ‘in control’ te blijven en besluitvorming via snelle en betrouwbare managementrapportages. 

Eerder dit jaar breidde Finext zijn Finext performance management dienstverlening uit met tax consultancy en transfer pricing capaciteiten.

Gerelateerd: Finext helpt Royal Reesink met implementatie van Tagetik CDM systeem.