Data scientist Jornt de Gruijl versterkt Bright & Company

25 september 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Bright & Company heeft het team versterkt met ervaren data-scientist en adviseur Jornt de Gruijl. De voormalig Principal Consultant van PA Consulting Group zal zijn ruime kennis van onder meer People Analytics, Artificial Intelligence (AI) en data-science inzetten ten behoeve van HR-vraagstukken, zowel voor klanten als intern.

Jornt de Gruijl heeft een achtergrond in AI, is gepromoveerd neurowetenschapper en werkte de afgelopen vier jaar als data-scientist en consultant bij PA Consulting Group. De laatste drie jaar heeft hij zich geheel op People Analytics toegelegd; van het uitvoeren van data-analyses en ontwikkelen van modellen tot aan het opbouwen van een People Analytics Capability binnen organisaties.   

Vanuit zijn nieuwe rol als nieuwe Lead AI & Data Science bij Bright & Company, eeadviesbureau gespecialiseerd in human capital-vraagstukken, zal De Gruijl digitale oplossingen bedenken en ontwikkelen om (strategische) HR-vraagstukken te tacklen, verschillende aspecten van medewerkersgedrag te kwantificeren, het management te adviseren en teams te coachen in People Analytics. De Gruijl: “Ik help organisaties om hun weg te vinden in People Analytics als data scientist en adviseur, met een achtergrond in AI en neurowetenschappen en mijn ervaring in het adviseren van management.”
Data scientist Jornt de Gruijl versterkt Bright & CompanyBright & Company is verheugd over de nieuwe data scientist: “Met de komst van Jornt de Gruijl en de inzet van Data Science zet Bright & Company de volgende stap.” Daarmee doelt het adviesbureau op hun vermogen om inzicht en overzicht te kunnen bieden op basis van allerlei bestaande bronnen binnen en buiten de organisatie. “Daar vallen ook bronnen onder die men doorgaans links laat liggen vanwege volume of complexiteit (bijvoorbeeld logintijdstippen en e-mailverkeer)”, licht Bright & Company toe.

De afgelopen tien jaar heeft Bright & Company vooraanstaande organisaties gespecialiseerd in People Analytics in Nederland geholpen bij het ontwikkelen van hun People Analytics strategie. “Zo zijn er stappen gezet in het opzetten van de juiste organisatie en competenties en het uitvoeren van statistische analyses om strategieën waar te kunnen maken”, aldus Bright & Company. 

Door de komst van de Gruijl versterkt Bright & Company naar eigen zeggen het “leervermogen en zelfredzaamheid” op het vlak van Artificial Intelligence, Machine Learning, Natural Language Processing en Network Analysis, middels nieuwe werkwijzen en technieken. “Je krijgt als organisatie inzicht in allerlei processen, vaak zonder dat hier hele nieuwe meetinstrumenten voor hoeven worden opgezet.”

Jornt de Gruijl vormt samen met Rob van Dijk (Lead People Analytics) het nieuwe hart van het People Analytics team binnen Bright & Company. Samen met hun collega’s zetten zij zich in om People Analytics bij organisaties naar een hoger plan te tillen.