Rob van Dijk verruilt Deloitte voor Bright & Company

15 maart 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Rob van Dijk is sinds begin dit jaar actief als HR consultant bij Bright & Company. Van Dijk is afkomstig van Deloitte, waar hij zich in de loop van vorig jaar aansloot, na de overname van zijn eerdere werkgever FCTB, door Deloitte. Bij Bright & Company zal Van Dijk zijn expertise op het gebied van people analytics en talent strategie gaan inzetten voor het verbeteren van de HR-functies van klanten van het bureau.

Rob van Dijk is een professional met ruime ervaring op het snijvlak van HR, talent management en analytics. In 2008 behaalde Van Dijk een Master in Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn loopbaan startte hij echter al eerder als IT Specialist bij de Belastingdienst en bij KPN Corporate Market en was onder meer in een administratieve functie werkzaam bij Centraal Beheer Achmea. Tijdens zijn master ging Van Dijk aan de slag als Consultant bij Fit 4 Finance en werkte vervolgens als stagiair en later als Consultant bij LTP, een van de grootste psychologische adviesbureaus van Nederland. Hier hielp Van Dijk bedrijven om via online selectie en ontwikkelingstools talent te werven en te ontwikkelen. Verder gaf hij onder meer advies over Workforce Analytics en teameffectiviteit.

Na vierenhalf jaar bij LTP maakte Van Dijk de overstap naar HR-consultancybureau FCTB, waar hij veelal werd ingezet op HR analytics, IT en talent strategie projecten bij onder meer ASML, Strukton, AkzoNobel en DSM. In juni 2015 werd FCTB overgenomen door Deloitte en Van Dijk verhuisde mee naar de Nederlandse adviestak van het wereldwijde Big Four kantoor. Aangesteld als Senior Consultant werd Van Dijk bij Deloitte Consulting (service line Human Capital Advisory Services) het afgelopen jaar ingezet als expert op het gebied van talent strategie en change management.

Begin dit jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en Van Dijk verruilde Deloitte voor het in Maarssen gevestigde HR consultancybureau Bright & Company, waar hij inmiddels als HR Consultant aan de slag is gegaan. Bright & Company over zijn nieuwe aanwinst: “Met een achtergrond in organisatiepsychologie en IT combineert hij in projecten graag de harde en zachte kant van HR. Als expert op het gebied van people analytics en talent strategie is hij een voorvechter van data gedreven inzichten bij het bepalen van strategie.” In zijn nieuwe rol zal Van Dijk fungeren als adviseur en projectmanager en zal hij zijn eerdere ervaring en ruime expertise inzetten voor de klanten van het bureau, dat eind vorig jaar zijn tienjarig jubileum vierde.