Deloitte neemt HR consultancybureau FCTB over

02 juni 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Big Four accountants- en advieskantoor Deloitte heeft consultancybureau FCTB overgenomen. Met de overname versterkt Deloitte zijn positie op het gebied van human resources consulting en talent management, en versterkt het bovendien zijn HR-cloud dienstverlening. Zowel de medewerkers, relaties als de lopende opdrachten van het Amsterdamse bureau verhuizen mee naar Deloitte. Ook treedt Sanne Welzen, voormalig managing partner van FCTB, toe als partner bij Deloitte Consulting.

FCTB is een consultancybureau dat zich met name richt op HR Transformatie, HR Technologie en Talent Management. Het bureau werd opgericht in 2002 en is sindsdien gevestigd aan het Museumplein in Amsterdam. FCTB heeft meer dan vijfentwintig professionals in dienst en beschikt daarnaast over een groot netwerk van associates. FCTB maakt onderdeel uit van INDICIA en is lid van het Europese netwerk van HR-adviesbureaus iTalent Alliance.

Deloitte neemt HR consultancybureau FCTB over

Anno 2015 staan HR transformaties, het inspelen op de ontwikkelingen rondom de (HR-) cloud en talent management* – met het oog op de aankomende war for talent – steeds vaker centraal op de strategische agenda’s van HR-afdelingen. Ook accountants- en advieskantoor Deloitte springt in op deze groeiende markt en heeft besloten consultancybureau FCTB over te nemen. Met de overname versterkt Deloitte Consulting zijn huidige dienstverlening ten aanzien van HR Transformaties, Talent management en HR Cloud. Mario van Vliet, managing partner Deloitte Consulting: “Deloitte richt zich op sterke en kwalitatieve groei van zowel de dienstverlening op het gebied van HR Transformatie als op het gebied van HR Cloud. Deloitte heeft al een leidende positie in HR Transformatie en HR Cloud in Nederland en heeft de ambitie deze positie verder te verstevigen. De overname van FCTB levert een mooie bijdrage aan deze ambitie van Deloitte.”  

Groeiende markt
Deloitte verwacht dat de dienstverlening binnen de drie vakgebieden – HR Transformaties, Talent management en HR Cloud – de komende jaren zal blijven groeien. “We zien een groeiende vraag naar dit type dienstverlening en bijbehorende professionals. Wij zijn als geen ander in staat om end-to-end oplossingen te leveren, van HR (Transformatie) strategie tot en met implementatie”, vervolgt Van Vliet. “Dit is een mooie stap voor FCTB en Deloitte, maar ook zeker voor onze cliënten die wij door deze overname nog beter kunnen bedienen.”

Sanne Welzen en Mario van Vliet - Deloitte

Als onderdeel van de overname neemt Deloitte de activiteiten over van FCTB, waaronder de lopende opdrachten, relaties en de medewerkers, die door de overstap kunnen profiteren van het netwerk van Deloitte. “We bieden ook onze nieuwe medewerkers de toegang tot een groot internationaal netwerk van collega’s en cliënten en verdere groei- en ontwikkelingsmogelijkheden”, aldus Van Vliet.

Tenslotte zal Deloitte Consulting, in het kader van de deal, zijn partnerteam verder versterken: “Daarnaast kunnen wij melden dat Sanne Welzen, voormalig managing partner van FCTB toetreedt als partner bij Deloitte Consulting”, besluit Van Vliet.

* Lees ook: BCG: Goed leiderschap en talent management loont.