Centric verzorgt machine learning sessie tijdens Big Data Expo 2018

19 september 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vandaag en morgen vindt de 2018-editie van Big Data Expo plaats: een groot evenement waar kennisdeling en innovatie centraal staan. ICT-dienstverlener Centric verzorgt tijdens het congres een inhoudelijke sessie over machine learning.

Big Data Expo is een jaarlijks evenement waar mensen en kennis samenkomen, verbonden door het thema big data. Het populaire fenomeen verwijst naar het verzamelen van enorme hoeveelheden gegevens in databases, om deze vervolgens te analyseren en hieruit inzichten te halen. De hoeveelheid data groeit de laatste jaren steeds sneller, verandert continu, maar deze ruwe data is veelal onsamenhangend en ongestructureerd. Er is veel kennis en kunde nodig om deze grote hoeveelheid beschikbare data goed te begrijpen (binnen de juiste context). Kortom, big data vraagt om specialisten.

Kennis en kunde samenbrengen

De tweedaagse Big Data Expo – gehouden in de Jaarbeurs Utrecht – heeft als doel deze specialisten, uit verschillende big data-disciplines en van verschillende niveaus, samen te brengen. Tientallen exposanten en sprekers met verschillende achtergronden zullen hun kennis en expertise delen met een grote groep bezoekers. Denk daarbij aan mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar oplossingen om de grote stroom aan data inzichtelijk en relevant te maken*.

Bezoekers kunnen tijdens de vele lezingen inspiratie opdoen en zullen handvatten aangereikt krijgen om big data effectief in de praktijk in te zetten. De organisatie van het evenement ligt in handen van Organisatie Groep Zuid, die met het evenement vraag en aanbod binnen het werkveld wil samenbrengen, om zo “meerwaarde te bieden in een wereld die steeds digitaler wordt”.
Centric verzorgt machine learning sessie tijdens Big Data Expo 2018De doelgroep van de Big Data Expo bestaat op hoofdlijn uit twee groepen. Enerzijds zijn het de echte data-professionals die dagelijks werken met data en data-oplossingen. Zij houden zich bezig met de techniek en software, net zoals data-scientists, data-engineers en business intelligence specialisten dat doen. Anderzijds de businesskant: professionals die gebruik maken van data-analyses en zich met name focussen op het resultaat van deze data. Denk bijvoorbeeld aan marketing- en salesmanagers, maar ook CEO's, CFO's en COO's.

Centric verzorgt machine learning sessie

Onder de exposanten is dit jaar ook Centric te vinden, met 4.300 medewerkers een van de grootste ICT-dienstverleners van ons land. Het bedrijf is alleen aanwezig met een stand, maar zal op donderdag 20 september om 13:30 uur ook een demosessie over machine learning in het dagelijks leven gaan verzorgen. In deze sessie zal freelance data-scientist Longhow Lam de bezoekers uiteenzetten hoe zij machine learning kunnen toepassen in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij kopen van een huis, het kijken van Goede Tijden Slechte Tijden, shoppen bij IKEA en het bezoeken van restaurants.

Ook zal Centric een sportieve sessie organiseren, waarbij bezoekers in de fietspedalen kunnen klimmen, en ervaren hoe zij met behulp van Actionable Data Science als eerste de finish kunnen bereiken. Centric is trotse sponsor van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie.

Gerelateerd: Gebruik van Machine Learning door bedrijfsleven verdubbelt in 2018.

* De volgende bedrijven zullen hun opwachting maken: Advanced Programs, Altares Dun & Bradstreet, Alteryx, Anchormen, Apteco Benelux, Artefact, Attunity, Axez, BI-Platform, Big Data Value Center, BigData Republic, BIZtory, BMC, BPSolutions, Building Blocks, Centric, Cloudian, Codit Nederland, Conspect Consultancy, Credon, Data Science Lab, Data Virtuality, Databricks, Dataiku, Digital Power, DigitalMe, EDM, Elasticsearch, Erasmus Q-Intelligence, Fivetran, Future Facts, GGHDC, GImix, GoDataDriven, HSO, IBM, Inergy Analytics Solutions, Info Support, Informatica, Information Builders, Infotopics, Inspark, Interystems Benelux, Isatis Business Intelligence, Jibes, KVL, Looker, Macaw, MagnaVersum, Matrixian Group, Mi8 Marketing, Microsoft, Microstrategy, Netapp, Qlik, QNH Consulting, Refine-IT, Snowflake, Sogeti, Tableau Software, Talend, The Information Lab, Tibco, Timextender, TopBI, Trifacta, Universiteit van Amsterdam, Veneficus, Victa, VisionBI, WhereScape. Xccelerated en Young Mavericks.