Top 10 strategische consultancybureaus hebben 11,4 miljoen volgers

03 september 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De tien grootste strategische consultancykantoren ter wereld hebben gezamenlijk meer dan 11 miljoen volgers op de drie social media-kanalen Facebook, Twitter en LinkedIn. Dat toont niet alleen aan hoe populair sociale media zijn voor de online activiteiten van bureaus, maar ook hoe populair deze geworden zijn met het oog op hoogwaardige content. Dat blijkt uit een analyse van Consultancy.org.

Anno 2018 zijn de meest gebruikte social media-kanalen onder Nederlanders WhatsApp (11,5 miljoen gebruikers), Facebook (10,8 miljoen), YouTube (8 miljoen), LinkedIn (4,4 miljoen) en Instagram (4,1 miljoen), Pinterest (3,0 miljoen) en Twitter (2,8 miljoen). In de digitale en mobiele wereld van vandaag vormen sociale media voor consultancyorganisaties daarmee essentiële kanalen voor het delen van bijvoorbeeld nieuws, updates, prestaties en wervingsbehoeften.

Uit een nieuwe analyse van Consultancy.org, het internationale moederbedrijf van Consultancy.nl, blijkt dat de top strategy consultancykantoren samen goed zijn voor ruim 11 miljoen volgers op Facebook, Twitter en LinkedIn. Alleen al op hun respectievelijke LinkedIn-accounts zijn de strategiekantoren goed voor meer dan 4 miljoen volgers. Vandaag de dag gebruiken zowel recruiters als werkgevers over de hele wereld LinkedIn om kandidaten voor banen te vinden. Ook voor strategiekantoren is dit sociale medium uitgegroeid tot een essentieel platform voor hun branding- en wervingstrategieën.
The social media follower base of the top ten strategy consulting firms Om de populariteit van de social media-kanalen van de grootste strategiekantoren ter wereld in kaart te brengen, nam Consultancy.org het aantal volgers op Facebook, Twitter en LinkedIn onder de loep*. De top-tien wordt aangevoerd door McKinsey & Company, ’s werelds grootste strategy consultancykantoor, dat op deze sociale media meer dan 4,5 miljoen volgers heeft. De populariteit van McKinsey op LinkedIn is bijna een derde groter dan die van de nummer twee in de lijst – The Boston Consulting Group (BCG). Vorige maand nog mocht BCG de mijlpaal van meer dan 1 miljoen volgers op LinkedIn vieren. Over alle social media kanalen bezien heeft BCG ruim 3 miljoen volgers.

Op de derde plek volgt Bain & Company, dat in totaal ongeveer 1,5 miljoen volgers heeft op LinkedIn, Facebook en Twitter. Opvallend gegeven is dat het relatief meer business- en carrièregeoriënteerde LinkedIn-platform in verhouding met het informelere Facebook bij alle strategy consultancykantoren beduidend minder volgers telt. Bain heeft bijvoorbeeld 526.000 volgers op LinkedIn, terwijl het 811.000 volgers heeft op Facebook. Dit geldt evenzo voor de overige top-10 strategy consultancykantoren. Zo heeft de nummer vijf in de lijst, Strategy& (799.000 volgers), bijna 300.000 meer volgers op Facebook dan op LinkedIn.

Geen enkel strategy consultancykantoor met meer dan 100.000 LinkedIn-volgers, heeft overigens minder dan 100.000 Facebook volgers, zo laat de analyse zien. A.T. Kearney (#6) en Roland Berger (#7) zijn de laatste twee top-10 spelers voor wie dit geldt. De top-10 lijst wordt gecompleteerd met L.E.K. Consulting (149.000 volgers op de drie kanalen), EY Parthenon (57.000) en OC&C Strategy Consultants (45.000).

* De individuele landenpagina’s van de strategiekantoren op de verschillende social media-platformen zijn niet meegenomen in de analyse.