Bewegin groeit verder met twee young professionals

04 september 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bewegin, een bureau uit Utrecht dat organisatieadvies en detachering van jonge adviestalenten combineert in de vorm van een Young Professional-programma, heeft zich versterkt met twee nieuwe talenten. Nina van der Leer en Lily Theelen, beiden aan het begin van hun carrière, hebben zich bij het snelgroeiende team aangesloten.

Nina van der Leer

Nina van der Leer is naar eigen zeggen gezien haar achtergrond “een redelijk vreemde eend in de bijt” bij de jonge groep van Bewegin. Van der Leer behaalde in 2015 een master in Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, met een specialisatie in vaderlandse vroegmoderne geschiedenis. Haar scriptie schreef ze over het culturele en religieuze diversiteitsbeleid van de VOC in de zeventiende eeuw in Indonesië. In 2016 rondde ze een tweede masterstudie af, ditmaal in Midden-Oostenstudies met als afstudeeronderwerp seksualiteit in vrouwenliteratuur in 19e-eeuws Iran. Tijdens haar bachelor, die ze net als haar twee masters eveneens volgde aan de Universiteit Leiden, studeerde ze nog een semester aan de Hebrew University in Jeruzalem, waar ze een minor in antieke joodse geschiedenis en religie volgde.

Na haar afstuderen kwam Van der Leer via een uitzendbureau terecht op de administratieve afdeling van een agrarisch laboratorium. Na een halfjaar verhuisde ze van de administratie naar het laboratorium zelf, waar ze anderhalf jaar werkte als monstervoorbereider. Ondertussen ging ze op zoek naar een andere baan, totdat Bewegin op haar pad kwam. Tijdens haar werk voor het laboratorium werd haar interesse voor verandermanagement gewekt: “In het laboratorium waren ze ook volop bezig met verandermanagement en het was interessant om als medewerker aan den lijve te ondervinden hoe het is om geleidelijk als zelfsturende teams te gaan werken.”Lily Theelen en Nina van der Leer - Bewegin

Het tweejarige ontwikkelprogramma van Bewegin biedt Van der Leer de kans om in de praktijk meer te leren over verandermanagement. Haar achtergrond stond hierbij niet in de weg: “Bewegin wilde met mij de uitdaging aangaan om mij te laten ontwikkelen tot organisatieadviseur, ondanks dat ik hier geen ervaring in had”, aldus Van der Leer. “Zij zagen in mij de potentie om verder te groeien en op mijn beurt zie ik hun concept als een goed begin voor mijn carrière.” De komende jaren wil Van der Leer uitgroeien tot een consultant met een focus op organisatieverandering: “Ik hoop over vijf jaar als veranderconsultant afdelingen en de mensen daarin te helpen om hun werk beter uit te voeren en om meer zingeving in hun werk te krijgen”, vertelt ze. “Maar”, voegt ze toe, “eigenlijk kijk ik nooit zover vooruit. Life happens when you are busy making other plans.”

In haar werk wordt ze graag uitgedaagd. “Ik houd ervan om op onderzoek uit te gaan en om alle informatie te zoeken voor dat ik mijn conclusies trek. Ik ben nog wel eens beschuldigd van micromanaging, maar ik noem het liever goed voorbereid”, sluit ze af.

Lily Theelen

Lily Theelen heeft Organisatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens haar bachelor zetelde ze in verschillende commissies en besturen in en rondom haar studentenvereniging. In 2014 ging ze voor een half jaar naar Argentinië om in Buenos Aires te studeren. Na dit semester heeft Theelen kort door Zuid-Amerika gereisd. “Terug in Nederland verval je gelukkig weer snel in je oude gewoontes en startte ik al gauw met een parttime bestuursjaar bij AIESEC.” Over haar tijd bij de internationale studentenorganisatie vertelt Theelen: “Bij AIESEC staat de ontwikkeling van je persoonlijke leiderschap bovenaan en dit in combinatie met het samenwerken met een groep gemotiveerde leeftijdsgenoten maakte het al snel een ontzettend waardevolle tijd.”

“De trainingen, intervisie en begeleiding zijn een essentiële en waardevolle combinatie die mij al sinds het eerste gesprek enthousiasmeerde.”
– Lily Theelen, Young Professional bij Bewegin

In 2016 begon Theelen aan de master Organisation Studies, eveneens in Tilburg. In het tweede half jaar besloot ze het schrijven van haar thesis te combineren met een stage business development bij Frisse Blikken in Eindhoven. “Bij Frisse Blikken kon ik ervaren hoe het is om in een klein team in een startup-cultuur te werken. Dit beviel me erg goed”, aldus Theelen. “De stap om na mijn studie bij Bewegin te starten was dan ook een weloverwogen keuze.

Bewegin biedt als klein, jong bedrijf door middel van een ontwikkelprogramma van twee jaar jonge talenten de kans om werkervaring op te doen in het adviesvak en daarnaast je te ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak.” In het programma wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van deelnemers door middel van trainingen, intervisies en begeleiding door ervaren consultants vanuit gelieerd consultancybureau innergo. “Voor mij is dit een essentiële en waardevolle combinatie die mij al tijdens het allereerste gesprek enthousiasmeerde. Daarnaast vind ik de sfeer en de samenwerking met de andere talenten een grote toegevoegde waarde hebben”, voegt Theelen toe.

Theelen omschrijft zichzelf als leergierig, flexibel en een teamplayer. “Ik probeer altijd nieuwe uitdagingen te vinden om zo te blijven leren. Als ik in het diepe wordt gegooid en daar dan uiteindelijk een gewenst resultaat uit weet te halen, haal ik daar een enorme voldoening uit.” Over haar ambities vertelt ze: “De komende jaren wil ik me graag gaan ontwikkelen in het adviesvak en in verschillende werkomgevingen ervaring opdoen. Ik hoop als consultant te kunnen doorgroeien en waarde te kunnen toevoegen in organisaties en als coach die kennis te kunnen gebruiken om anderen te helpen in hun professionele ontwikkeling.”

De afgelopen maanden voegde Bewegin diverse talenten toe aan zijn ontwikkelprogramma.