Bewegin versterkt zich met drie young professionals

14 juni 2018 Consultancy.nl

Jaimy van Bergen, Inge Scholte en Wouter Westerveld zijn gestart bij Bewegin. Ondanks hun verschillende achtergrond, hebben ze één ding gemeen: ze zien hun werk als Young Professional bij Bewegin als een goede manier om zichzelf verder te ontwikkelen en om te ontdekken hoe de rest van hun loopbaan eruit zal gaan zien.

Jaimy van Bergen

Jaimy van Bergen heeft in 2015 zijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen afgerond aan de Universiteit Utrecht. Tijdens twee verschillende stages hield hij zich onder andere bezig met de organisatiecultuur van een nieuwe ad hoc organisatie, en onderzoek naar de voordelen en uitdagingen van het werken in een internationaal team.

Onlangs is Van Bergen als Young Professional gestart bij Bewegin. Over zijn keuze voor de jonge organisatieadviseur uit Utrecht vertelt hij: “De reden dat ik zo enthousiast ben over Bewegin, is de manier waarop Bewegin organisatieverandering tot stand wil brengen. Door als Young Professional mee te draaien binnen de organisatie en verandering tot stand te brengen van binnenuit. Door daadwerkelijk met het team mee te werken en zelf tegen problemen aan te lopen kom je tot veel betere inzichten, dan wanneer je er als buitenstaander naar kijkt.” Volgens hem is het juist deze informatie van de werkvloer die van essentieel belang is voor een succesvol veranderingsproces. “Zonder de inbreng en draagvlak van de werkvloer is zelfs het beste veranderingsplan gedoemd te mislukken.”

Met het Young Professional-programma van Bewegin wil Van Bergen zoveel mogelijk leren de komende twee jaar. Daarna heeft hij de ambitie om of door te groeien tot adviseur of om een eigen bedrijf op te zetten. “Bij Bewegin kan ik enorm veel praktijkervaring opdoen met hoe een organisatie nou precies werkt.” Over zijn persoonlijkheid vertelt hij: “Ik ben een optimistisch persoon. Ik denk liever in oplossingen dan in problemen. Daarnaast ben ik politiek geïnteresseerd en heb ik sterke overtuigingen. Dit vertaalt zich ook door in de manier waarop ik organisatieveranderingen zou willen doorvoeren.” Verder is hij kritisch ingesteld en gaat uitdagingen niet uit de weg.Jaimy van Bergen, Inge Scholte en Wouter Westerveld - Bewegin

Naast zijn werk en studies is Van Bergen sinds 2013 vrijwilliger bij Sportclub Monster. Hier geeft hij voetbaltraining aan de jeugd. “Het is leuk om wat terug te doen voor de club waar ik zelf tijdens mijn jeugd gevoetbald heb. Door in te zetten op competentie, teamwork en een gezamenlijk doel wil ik de jonge voetballers helpen om het beste uit zichzelf te halen. Deze zelfde inzichten gebruik ik in mijn werk.”

Inge Scholte

Inge Scholte rondde in 2012 haar opleiding Evenementen Management af aan het Eurocollege in Rotterdam. Direct daarna startte ze met de bachelor International Business & Entrepreneurship aan dezelfde school, die zij in 2016 afrondde. Tijdens de opleiding liep Scholte diverse stages en nam ze deel aan een real life-project, waarbij zij aan het hoofd van een projectteam van vier studenten een bedrijf adviseerde. “Dit project was zeer leerzaam, omdat we direct te maken hadden met zowel de CEO en financieel manager als de medewerkers. Je leert hoe je iedereen moet benaderen en hoe je moet omgaan met de informatie die zij geven. Bovendien heb ik er veel van geleerd om leiding te geven aan een projectteam”, aldus Scholte. 

Na het afronden van haar bachelor, startte Scholte bij een makelaarskantoor, maar na een jaar ging zij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na een periode overbrugd te hebben door in het bedrijf van haar ouders te gaan werken, kwam ze terecht bij Bewegin. “Bewegin biedt mij een kans om mezelf te ontwikkelen in de richting die ik graag op wil: het ontwikkelen van processen en adviseren van organisaties”, aldus Scholte. “Doordat Bewegin starters een kans geeft op de arbeidsmarkt ontstaat er een jong, supergemotiveerd en bovenal erg gezellig team.” Vanaf het eerste gesprek had ze het juiste gevoel bij Bewegin. “Ik ben een mensen-mens en had naar mijn gevoel direct een klik tijdens mijn eerste gesprek. Ik ben leergierig, ik wil mezelf constant blijven ontwikkelen, iets wat Bewegin faciliteert door middel van trainingen, intervisies en begeleiding.”

De komende jaren wil Scholte zo veel mogelijk zien en leren, met als uiteindelijke doel om voor zichzelf te beginnen. “Ik kom uit een ondernemersfamilie en ben hiermee opgegroeid”, vertelt de Young Professional. Wat ze precies wil doen als zelfstandig ondernemer weet ze nog niet. In ieder geval vindt ze het belangrijk om altijd open te staan om nieuwe mensen te ontmoeten en zichzelf te blijven ontwikkelen. “Ik vind het leuk om te leren en ben daarom van plan om binnen nu en vijf jaar nog een masterstudie te gaan doen.” Naast haar werk zet Scholte zich in als vrijwilliger en trainer voor de lokale turnvereniging, na zelf vanaf haar vierde levensjaar te hebben geturnd.

"Bewegin biedt mij een kans om mezelf te ontwikkelen in de richting die ik graag op wil: het ontwikkelen van processen en adviseren van organisaties."
— Young Professional bij Bewegin

Wouter Westerveld

Vers uit de schoolbanken, is Wouter Westerveld als Young Professional gestart bij Bewegin. Westerveld behaalde in 2017 een master in Governance en Management van Complexe Systemen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor zijn masterscriptie liep hij stage bij de Gemeente Rotterdam, waar hij onderzoek deed naar de legitimiteit van burgerparticipatie. Voorafgaand aan zijn master behaalde Westerveld een bachelor in Bestuurskunde aan dezelfde universiteit. 

Via zijn werk bij Bewegin wil Westerveld er graag achter komen welk soort organisatie bij hem past. “Naast mijn persoonlijke ervaringen, sta ik bij Bewegin ook in contact met een groep jonge collega’s die bij andere organisaties werkzaam zijn in verschillende functies. Dit vind ik erg leerzaam.”

Westerveld, die zichzelf omschrijft als een “rustig en behulpzaam persoon”, is vooral geïnteresseerd in de publieke sector, een domein waar hij al vaak mee te maken kreeg tijdens zijn studie. Zijn ambities voor de komende jaren zijn nog niet helemaal duidelijk, maar hij weet wel dat hij over vijf jaar werkzaam wil zijn bij een overheidsorganisatie of bij een consultancybureau dat zich richt op de publieke sector. “Ik verwacht dat mijn young professionaltraject bij Bewegin mij zal helpen om hier voor mezelf een beter beeld van te krijgen”, sluit hij af. 

Eerder dit jaar breidde Bewegin zich uit met drie andere young professionals – Alex van Leijden, Linda van Vechgel en Willem Salet. Bewegin is een dochterbedrijf van innergo, een adviesbureau gespecialiseerd in complexe procesveranderingen.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup