De beste jonge consultants in de Nederlandse adviesbranche

03 september 2018 Consultancy.nl 21 min. leestijd
Meer nieuws over

Meer dan 25 consultants, werkzaam bij zestien verschillende bureaus, zijn aangemerkt als de meest veelbelovende en getalenteerde young professionals in de adviesbranche. In de lijst van 'Beste Young Professionals’ in de consultancy schitteren jonge talenten, die beschikken over bijzondere expertise of een opvallende achtergrond, waarmee zij zich onderscheiden van hun concullega’s. 

Jaarlijks brengt Memory Group – een grote speler op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie – een lijst naar buiten van de honderd beste young professionals in Nederland. Deze talenten beschikken volgens de jury over de capaciteiten om een blijvende impact op hun professionele omgeving te hebben, zowel vakinhoudelijk als intermenselijk. Onder meer jonge wetenschappers, ondernemers, designers en bankiers maken onderdeel uit van de ranglijst*. Een van de hofleveranciers is echter de adviesbranche: maar liefst een kwart van de 100 toptalenten is actief als adviseur. Maar wie zijn deze beste jonge consultants van 2018? De redactie van Consultancy.nl nam de lijst onder de loep. 

De beste jonge consultants

Sinds begin 2017 werkt Hajar Azrioual (26) bij Grant Thornton. Na het behalen van haar master in Business Information Management aan de Erasmus Universiteit, startte ze bij het kantoor als Data Analist. Na deze functie zeven maanden te hebben vervuld, groeide ze door naar haar huidige rol van IT Business Analist. Tijdens haar studietijd was ze ongeveer vierenhalf jaar in dienst bij NRC Media als Junior Advisor. Daarnaast was ze als Coach betrokken bij het tweedejaars vak ‘Management of Technology’ van de opleiding Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. In die rol begeleidde ze zestig studenten. 

Michiel Bosse (28) is al meer dan een jaar werkzaam bij Boer & Croon Management, waar hij deelneemt aan het driejarige Young Executive-programma: “Gedurende drie jaar voer ik verschillende opdrachten uit voor verscheidene opdrachtgevers.” Bosse was ruim een half jaar actief voor NS – als Interim Operational Manager – en voor Alliance Healthcare – als Project Manager ad interim. Momenteel zet hij zich vanuit Boer & Croon als Strategy Consultant in voor de logistieke dienstverlener Verbrugge International. In 2016 behaalde Bosse aan de Universiteit van Tilburg zijn master in Strategic Management. Daartoe deed hij onderzoek naar het effect van internationale en binnenlandse fusies en overnames op bedrijfsresultaten binnen de automobielindustrie. 

Net zoals Bosse, is ook Steven van Dalen (26) actief als Young Executive bij Boer & Croon: “Tijdens het Management Development-programma, heb ik de mogelijkheid om mijn managementvaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen in verschillende functies, van consultant tot manager.” Eerder was Van Dalen als Program Management Officer werkzaam voor Euro Pool System – een logistieke dienstverlener voor herbruikbare standaardverpakkingen in de Europese levensmiddelenketen – en als Junior Business Developer voor energiebedrijf Vandebron. Van Dalen kan leunen op veel academische kennis: hij rondde aan de Universiteit Utrechttwee bacheloropleidingen af – Rechten en Economie – en beschikt over twee mastertitels – Internationaal Recht en Sustainable Development, ook behaald aan Universiteit Utrecht.

Beste jonge consultants (1-5)

Ook Wopke Dost wordt momenteel vanuit Boer & Croon ingezet bij verschillende bedrijven. Zo was ze onder andere als Projectmanager actief bij het gezondheidsonderzoekbureau Star-SHL, in de rol van Operations Manager bij Startupbootcamp en als Projectmanager bij Alliance Healthcare. Op dit moment werkt Dost als Programmanager bij NDC Mediagroep, waar onder meer het Dagblad van het Noorden onder valt. Haar studententijd bracht Dost door in Groningen, waar ze aan de Rijksuniversiteit bachelors behaalde in Sociologie en Psychologie. In 2016 voltooide ze vervolgens haar MBA, waarin ze zich richtte op Change Management. Tijdens haar academische jaren was ze onder meer actief voor studentenorganisaties zoals AIESEC en Make a Move.

Robert van den Brandhof (31) is sinds enkele maanden werkzaam bij Le Blanc Advies als Business Analist. Hij rondde reeds een project af vanuit het adviesbureau voor de provincie Utrecht in de rol van Adviseur Sourcing. Momenteel vervult hij vanuit Le Blanc Advies op opdrachtbasis een project voor het UWV in Amsterdam als Business Analist. Van den Brandhof begon zijn loopbaan bij Calco – een specialist in detachering, coaching en opleiding van IT-professionals. Achtereenvolgens werkte hij vanuit Calco bij Achmea als Informatiemanager en bij ABN AMRO als IT Management Consultant. In 2013 rondde Van den Brandhof zijn opleiding Bestuurskunde af aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Delivery Manager Anouk van Brecht (27) staat onder contract bij KPN ICT Consulting. Hier is ze verantwoordelijk voor een team van consultants en voor het interne Young Professional Programma. Ze begon in 2014 bij KPN ICT Consulting als Young Professional Process- and Projectmanagement. Na ongeveer een jaar kwam ze bij moederbedrijf KPN te werken als Junior Consultant. Sinds medio 2016 is Van Brecht weer actief voor KPN ICT Consulting, waar ze naast haar huidige functie eerder ook de rollen van Consultant en Business Consultant vervulde. Voorafgaande aan haar professionele carrière studeerde Van Brecht af in Organisational Change & Consulting aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Evenals Van Brecht is ook Stephan Diek (27) werkzaam voor KPN ICT Consulting. Diek, die in 2017 begon als Young Professional, is inmiddels ruim een half jaar werkzaam als Directiesecretaris bij de ICT-adviseur. Eerder rondde hij aan de Technische Universiteit Delft het masterprogramma Management & Technology af. Zijn scriptie schreef hij bij OptiMedis Nederland – een bedrijf dat de samenwerking van lokale zorgverleners realiseert en optimaliseert. Daar richtte hij zich op een nieuw innovatief financieel model. Tijdens zijn periode aan de Hogeschool van Amsterdam – waar hij het bachelorsprogramma Aviation Management volgde – liep hij stage bij Fokker Services en ondersteunde hij het verkoopteam. Eveneens schreef hij bij hetzelfde bedrijf een jaar later zijn bachelorscriptie. 

Al zo’n tweeënhalf jaar is Sadik Cevik (28) werkzaam bij Oliver Wyman. Bij het management consultancykantoor richt hij zich als Projectmanager onder meer op Corporate Finance & Advisory in verschillende sectoren. Daarvoor werkte hij iets minder dan anderhalf jaar voor de zakenbank J.P. Morgan in Londen bij de afdeling die zich richt op investeringen in bedrijven actief in het consumentensegment. Cevik begon zijn professionele loopbaan bij Rothschild in London als investment banker, waar hij een half jaar werkte. Eerder – in 2013 – studeerde hij aan Nyenrode Business University af in Financial Management.

Beste jonge consultants (6-10)

Emre Gezer (25) werkt als Tax Consultant bij PwC, waar hij in 2016 begon. Hij is onderdeel van het AEX-Midkapteam, dat zich richt op de top vijftig Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen en financiële instellingen. Eerder studeerde Gezer aan de Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam, waar hij de master Tax Law afrondde. Een jaar daarvoor behaalde hij, eveneens aan de VU, een master in Accounting & Controle. Voor deze opleiding schreef hij zijn scriptie bij Deloitte. Aan de VU behaalde hij ook zijn bachelor in Economie & Bedrijfseconomie. Ook was hij bij de VU ongeveer een jaar actief als student-assistent. 

Machiel Gosschalk (27) is actief als Manager bij Big Four-kantoor EY: “Ik ben hier verantwoordelijk voor de praktijk voor familiebedrijven en de praktijken voor bestuurlijke dienstverlening.” Eerder was Gosschalk werkzaam voor branchegenoot KPMG, waar hij zich als trainee voor een periode van zo’n twee jaar onder meer bezig hield met de uitvoering van controleopdrachten en opvolgingsstrategieën voor familiebedrijven. Eerder dit jaar behaalde Gosschalk een master in Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam, met een specialisatie in Corporate Finance & Marketing Strategy.

Alexander Gullón (29) startte ruim een jaar geleden bij SparkOptimus als Associate. Momenteel is hij als Senior Associate verbonden aan het adviesbureau. Daarvoor was Gullón meer dan vier jaar werkzaam voor cosmeticabedrijf L’Oréal, respectievelijk als Intern, Product Manager en Category Expert. Zijn studententijd bracht Gullón door in Rotterdam. In 2011 voltooide hij een bachelor in Economie & Bedrijfseconomie. Een jaar later behaalde hij in hetzelfde vakgebied ook zijn master. Binnen de Rotterdamse universiteit werkte hij tevens als onderwijsassistent op het gebied van marketing.

Medio 2016 begon Elizabeth Himmans (29) bij ITDS Business Consultants als Business Trainee Consultant. Daar werd ze drie maanden opgeleid om projecten te kunnen realiseren voor ITDS-klanten in de financiële dienstverlening. Vervolgens werd ze benoemd tot Associate Business Consultant. Binnen die rol focuste ze zich op markstructuren en strategische en regelgevende kwesties in alle segmenten waar verzekeraars en banken actief zijn. Na ruim een jaar wisselde ze opnieuw van functie en werd ze Business Consultant – haar huidige functie sinds januari 2018. Himmans behaalde een master in Management, Economics & Consumer Studies aan de Universiteit van Wageningen. 

Gautam Kumar Jeyakodi (25) behaalde in 2014 aan de Anna University in India zijn Bachelor of Engineering. In 2016 rondde hij de masteropleiding Aerospace, Aeronautical & Astronautical Engineering aan de Technische Universiteit Delft af. Tijdens zijn master werkte hij in 2015 als stagiair bij EY in India, waar hij financiële en operationele prestatieverbeteringsstrategieën ontwikkelde voor verschillende klanten. Na zijn professionele carrière te zijn gestart met zijn eigen bedrijf TastyBox – een leverancier van hoogwaardige voedselautomaten – maakte hij na meer dan een jaar de overstap naar Capgemini. Hier is hij momenteel actief als Business Consultant.

Beste jonge consultants (11-15)

Al bijna vijfenhalf jaar is Dwayne van der Klugt (30) werkzaam voor KplusV, waar hij – na een stageperiode – begon als Consultant Alternatieve Financering. Na een krappe drie jaar werd hij naast deze functie eveneens benoemd tot Team Manager: “Ik geef leiding aan twee teams binnen KplusV die zich inzetten voor innovatieve ondernemingen en een goed functionerend (alternatief) financieringslandschap.” Naast zijn werk bij KplusV is Van der Klugt onder meer betrokken bij het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland als Investment Associate en bij het Programma Investeringsgereed Innovatief Noord-Holland als Adviseur Financiering. Eerder rondde hij aan de Universiteit Leiden de masteropleiding Biology & Science-Based Business af. 

Tim Kluitmans (26) is momenteel ruim anderhalf jaar actief bij Monitor Deloitte als Strategy Consultant. In die rol houdt hij zich onder meer bezig met bedrijfstransformaties en digitale strategieën. Kluitmans is in het bezit van twee mastertitels. In 2015 behaalde hij een master in Strategic Management en een jaar later werd hij Master of Science in Finance, beide aan de Universiteit van Tilburg. In 2014 ging Kluitmans voor een semester op uitwisseling naar de Chinese University of Hongkong en deed hij onder andere onderzoek naar de opkomende financiële markten in China. Tijdens zijn studententijd stond hij al in contact met de adviesbranche. Dat gebeurde door middel van zijn activiteiten bij studentenadviesbureau De Kleine Consultant, respectievelijk als Strategy Consultant en als Projectmanager. 

Suzanne Kuiper (29) is al enkele jaren verbonden aan KPMG. Na een stage van een jaar, trad ze in 2015 als Consultant toe tot het Big Four-kantoor, waar ze zich onder meer bezighield met de ontwikkeling en implementatie van duurzaamheidsstrategieën. Twee jaar later – in 2017 – werd ze benoemd tot haar huidige functie van Senior Consultant. In die rol richt ze zich op Circular Economy Advisory. Kuiper behaalde een master in Sustainable Business & Innovation aan de Universiteit Utrecht. Eerder rondde ze aan de Vrije Universiteit Amsterdam een bachelor in Geneeskunde af. Tijdens haar studententijd was Kuiper ruim een half jaar actief voor De Kleine Consultant en liep ze stage bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. 

Sinds begin dit jaar werkt Margit Laurs (29) als Senior Data Analytics Consultant bij PwC. Ze begon haar professionele loopbaan als Investment Information Manager bij Symbid, een online financieringsplatform dat particuliere beleggers, mkb's en startups bij elkaar brengt. Na een jaar maakte Laurs de overstap naar elektronicawebwinkel Coolblue, waar ze in drieënhalf jaar tijd verschillende rollen vervulde, respectievelijk als Junior Business Analist, Medior Business Analist en Lead Business Analist Marketing. Aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam rondde Laurs in 2013 twee masters af: een in Entrepreneurship & New Business Venturing en een in Business Information Management.

Luyao Liu (26) is vanaf eind 2016 werkzaam als Application Development Analist bij Accenture. Hier focust ze zich onder andere op robotic proces automation, een technologie die van grote waarde kan zijn voor organisaties. Liu begon haar carrière als Junior Business Analist bij Validaide, een platform gericht op het logistieke domein. Haar studententijd bracht ze deels door in Twente aan de technische universiteit. Hier behaalde ze in 2016 een master in Business Information Technology. Eerder rondde Liu een bachelor in Logistics Engineering af aan de Northeast Forestry University (China).

Beste jonge consultants (16-20)

Mohamed Masri (28) werkt voor de accountantstak van EY, waar hij in 2013 als staflid begon bij Audit Services. Na ruim drie jaar werd hij benoemd tot Senior binnen deze afdeling. Masri studeerde aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. In 2012 rondde hij daar zijn bachelor in Economie & Bedrijfseconomie af en een jaar later een master in Accounting & Control. Ook volgde hij een postdoctorale opleiding in Accountancy, wederom aan de VU. Aan dezelfde universiteit is hij sinds eind 2015 eveneens verbonden als Lecturer Financial Reporting; een functie die hij naast zijn activiteiten bij EY vervult. 

Johann Matthai (32) is actief bij Monitor Deloitte in Amsterdam. Inmiddels werkt hij circa anderhalf jaar voor Deloitte’s strategiepraktijk, waar hij in 2017 begon als Senior Consultant. Enkele weken geleden werd Matthai benoemd tot Manager bij het kantoor. In zijn eerdere loopbaan werkte hij onder meer voor My Fashion Agent in Parijs als Commerical Assistent van de CEO, en bij Jaguar Land Rover – als MBA Associate – binnen het team dat zich richt op onderzoek en strategie. Matthai behaalde twee MBA-diploma’s: een titel behaalde hij in de VS aan de Cornell University (2016) en de andere aan de École des Hautes Études Commerciales de Paris (2015). Daarnaast rondde hij een bachelor in Economie af aan Saint Stephen’s College in India. 

Harold Selman (28) begon in 2015 bij Ordina als Data Scientist. Binnen die rol houdt hij zich onder andere bezig met het uitvoeren van geavanceerde data-analyses en met het uitwerken van proposities. Sinds 2017 combineert Selman deze functie met de rol van Product Owner Data Science bij de ICT-dienstverlener. Hij begon zijn loopbaan bij KPN Consulting als Business Consultant en werkte achtereenvolgens als data-specialist voor de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens en voor de Nederlandse Politie. Selman studeerde in Delft aan de Technische Universiteit, waar hij in 2015 twee masteropleidingen afrondde, respectievelijk in de Toegepaste Wiskunde en in Science Education & Communication.

Marijke Synhaeve (29) is al bijna drie jaar in dienst van Berenschot. Begonnen als Trainee groeide ze achtereenvolgens door naar de rollen van Junior en Medior Adviseur, en inmiddels vervult ze sinds enkele maanden de rol van Senior Adviseur. In het bijzonder houdt Synhaeve zich bezig met vraagstukken rondom zorg en welzijn. Tegelijkertijd zet ze zich ook in voor de maatschappij als gemeenteraadslid (D66) in Nijmegen. Aan de Radboud Universiteit behaalde ze een master in International Development Management.

Dana Tiggelman (31) staat onder contract bij advies- en onderzoeksbureau TNO, waar ze sinds enkele maanden de rol van Medior Consultant vervult. Eerder was Tiggelman ongeveer tweeënhalf jaar actief voor Capgemini Consulting als Consultant en Senior Consultant. Ook was ze circa een jaar werkzaam voor moederbedrijf Capgemini als Business Analist. Tiggelman behaalde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam een master in Sport Psychologie. Later rondde ze haar PhD af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze haar proefschrift schreef over jongeren met astma en de invloed van ouders en het gezondheidsgedrag van de jongeren op hun mentale en fysieke gezondheid.

Beste jonge consultants (21-25)

Alexander van der Valk (26) startte begin 2016 als Global Strategy Consultant bij KPMG. Na anderhalf jaar groeide hij door naar de rol van Senior Global Strategy Consultant. Medio 2017 switchte hij van focusgebied en sindsdien is hij binnen het adviesbureau actief als Senior Consultant op het terrein van Smart Tech Solutions. Binnen die rol heeft hij als doel om in samenwerking met externe partijen nieuwe (digitale) productontwikkelingen te versnellen. Van der Valk bracht zijn academische jaren door in Groningen aan de Rijksuniversiteit. Daar behaalde hij in 2015 een mastertitel in Strategic Innovation Management. In datzelfde jaar behaalde hij in eveneens een master in Change Management.

Net zoals Dana Tiggelman, is ook Ellen van der Veer (28) werkzaam bij TNO. Van der Veer vervult binnen het onderzoeksbureau de rol van Geo-Energy Consultant: “Ik probeer de uitdagingen aan te gaan waarmee bedrijven worden geconfronteerd, zoals de afname in omvang van de olie- en gasvelden.” In 2014 begon Van der Veer bij TNO als Trainee: “Ik werkte aan de ontwikkeling van kennis en innovatie binnen de organisatie.” Van der Veer – die in contact kwam met TNO als stagiaire – rondde een master af in Earth Structure & Dynamics en een bachelor in Aardwetenschappen, beide behaald aan de Universiteit Utrecht.

Danique Wagemaker (30) is werkzaam als Manager Digital Strategy bij Deloitte. Daar is ze onder andere verantwoordelijk voor het verandermanagement in negen verschillende pilotmarkten. Wagemaker begon bij Deloitte eind 2014 als Business Analist Digital Strategy. In twee jaar tijd groeide ze door tot Senior Consultant Digital Strategy. Sinds 2017 bekleedt ze haar huidige functie. Eerder werkte Wagemaker twee jaar lang vanuit Ierland als Associate Account Strategist en Agency Account Strategist voor techgigant Google. Daarvoor studeerde ze aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2013 behaalde ze haar master in International Management. 

Liselotte Zoete (28) trad in 2015 in dienst bij PwC, waar ze de rol van Senior Associate vervult. Ze kwam in contact met het accountants- en adviesbureau tijdens een stageperiode. Destijds studeerde ze nog aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 behaalde ze een master in Accountancy & Control. Tijdens haar studententijd liep Zoete eveneens stage bij bloemenhandelaar Holland Flower Market. Ook werkte ze in die periode zo’n half jaar voor Memory Group. 

Beste jonge consultants (26-29)

Interne Consultants

Binnen de lijst van beste jonge consultants van 2018 zijn ook twee interne consultants te vinden, die niet op de loonlijst staan bij een adviesbureau, maar wel consultancyrollen vervullen in het bedrijfsleven:

Just Ruitenberg (28) is als Coördinator Strategie & Strategische Consultant werkzaam voor ProRail, de spoorinfrastructuurbeheerder van Nederland: “In mijn rol van strategieadviseur en -coördinator heb ik de nieuwe bedrijfsstrategie van ProRail gestalte gegeven en de structuur opgezet voor de implementatie ervan.” Ruitenberg bekleedt deze functie sinds eind 2017. Eerder was hij voor een periode van ruim twee jaar actief als Technisch Trainee voor ProRail. Ruitenberg begon zijn carrière bij Philips Lighting – het huidige Signify – als Intellectual Property Counsel. Hij beoordeelde Philips-uitvindingen – samen met onderzoekers en medewerkers van Business Intelligence – om deze vervolgens (mogelijk) te kunnen omzetten naar intellectueel eigendom. Ruitenberg studeerde in Delft aan de Technische Universiteit en behaalde er in 2015 een master in de Toegepaste Natuurkunde.
 

Laurens van der Schoot (28) is inmiddels een paar maanden actief bij TravelBird als Projectmanager & Leadership team. Bij het online reisplatform is hij verantwoordelijk voor alle interne procesoptimalisatie voor partnerverkoop op alle markten. Eind 2017 begon hij bij TravelBird in de rol van Projectmanager. Van der Schoot startte zijn professionele loopbaan in Ierland bij IT-dienstverlener Oracle als Accountmanager Enterprise Resource Planning Benelux. Na zo’n halfjaar werd zijn functie uitgebreid, waarmee hij ook verantwoordelijkheid kreeg voor het Enterprise Performance Management binnen de Benelux. Zijn studietijd bracht Van der Schoot deels door in het buitenland. In 2015 behaalde hij aan de Hult International Business School een master in International Business. Zijn bachelorsdiploma behaalde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in Bedrijfswiskunde & Informatica. 

Gerelateerd: De beste young professionals werkzaam in het adviesvak (2017-editie). 

* Deelname was voorbehouden aan young professionals die na 1 januari 2013 een academische opleiding hebben afgerond en op het moment van deelname maximaal 33 jaar oud waren.