Deloitte en MBCF begeleiden overname van MTÉNV door Continu

26 juli 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Continu – onderdeel van House of HR – neemt branchegenoot MTÉNV over. Het uitzendbureau geeft aan dat de deal zorgt voor een versterking van zijn positie in de Nederlandse bouwsector, waarbinnen beide bedrijven actief zijn. Onder meer Deloitte en MBCF waren betrokken bij de totstandkoming van de overname. 

“De core business van MTÉNV vult perfect het portfolio van de bestaande gespecialiseerde diensten van Continu aan”, vertelt Jeroen de Bruijn, CEO bij Continu. “Continu is actief als intermediair voor bouw en industrie en zorgt ervoor dat specialisten in de bouw, civiele techniek, werktuigbouwkunde en elektro- en installatietechniek aan de slag kunnen. We bieden een aanbod van kwaliteitsvolle diensten aan op de markt. Elk jaar vullen we met succes meer dan 1.500 functies in.” 

Het vanuit Amsterdam aangestuurde MTÉNV richt zich sinds twintig jaar op het detacheren van personeel aan de bouw- en vastgoedsector, de civiele techniek en diverse woningcorporaties en gemeenten. “Met ons specialisme in bouw, civiele techniek en woningcorporaties plus een persoonlijke en professionele benadering van zowel organisaties als kandidaten, is MTÉNV in staat geweest een sterke groei en winstgevendheid te realiseren. Langdurige relaties met klant en medewerker liggen aan de basis van dit succes”, aldus Maurik Griep, CEO bij MTÉNV. “Continu heeft net als wij een ondernemende cultuur die gericht is op ontwikkeling van hoogopgeleide mensen in combinatie met een focus op innovatie en marktgroei. Daarom zijn wij van mening dat er een perfecte match is.” 

Uitzendbureau voor de bouw Continu neemt branchegenoot MTÉNV over

Continu – dat zelf in 2015 werd overgenomen door House of HR – specialiseert zich in het leveren van professionals aan de bouw, civiele techniek, werktuigbouwkunde en elektro- en installatietechniek. Nadat het bedrijf in 2016 zijn eerste kantoor opende in België – waar moederbedrijf House of HR vandaan komt – zal dit jaar ook nog worden uitgebreid naar Duitsland. Met de huidige overname van MTÉNV wordt ook verder geïnvesteerd in de marktpositie binnen Nederland. Rika Coppens, CEO van House of HR, geeft toelichting: “Onze strategie van de nichemarkten is volledig in lijn met de positionering van MTÉNV. Door MTÉNV in de groep van House of HR op te nemen, versterken we onze aanwezigheid in Nederland. De groep House of HR biedt hen een forse groeitroef aan.” 

MTÉNV werkt vanuit drie kantoren met veertig interne medewerkers en stelt naar eigen zeggen dagelijks 250 mensen te werk. Daarmee wist het in het meest recente boekjaar een omzet van €18 miljoen te realiseren. Het veel grotere Continu beschikt over dertien kantoren in Nederland – waaronder het hoofdkwartier in Eindhoven – en één in België. Met 170 interne medewerkers zegt het dagelijks 1.300 mensen aan het werk te zetten, waarmee het afgelopen jaar een omzet van €62 miljoen genereerde. 

Moederbedrijf House of HR richt zich op het volledige spectrum van HR-oplossingen. Dit doet het via veertien merken* en vanuit meer dan 500 kantoren, verspreid over tien landen. Hiermee realiseerde het in 2017 een geconsolideerde omzet van €1,4 miljard. Kortgeleden begaf het Belgische HR-bedrijf zich ook al op de Nederlandse overnamemarkt, toen het Redmore Group inlijfde.

Deloitte en MBCF begeleiden overname van MTÉNV door Continu

Dealbegeleiding

De overname van MTÉNV werd begeleid door diverse corporate finance-specialisten. Het M&A-advies was afkomstig van MBCF – dat werd vertegenwoordigd door Roel ter Steeg, Ramon Schuitevoerder, Martijn Liem en Randy de Visser – en van Forsite, dat werd vertegenwoordigd door Wim Folens. Voor juridisch advies is een beroep gedaan op maar liefst zes partijen. Namens Bource Snikkenburg was Leone Bource bij de deal betrokken. Daarnaast heeft Advocaten van Nu een team afgevaardigd bestaande uit Saskia Klingeman, David Lagarrigue en Iris de Bekker. Ook Bart Voorvaart van Cleber Advocaten, Laurens Kelterman van VBC Notarissen en Dennis de Breij en Maurits Hofman van deBreij zorgden voor juridische ondersteuning. 

Tot slot was ook Deloitte betrokken bij het overnametraject. Ludo Suykerbuyk, Kris Ruijters, Manon Cassee, Gert-Jan van Dalen vormden vanuit Deloitte Tax & Legal de zesde en laatste partij die verantwoordelijk was voor juridisch advies. Verder verleende het Big Four-kantoor vanuit Deloitte Financial Advisory ook transactieondersteuning, die werd verzorgd door een team bestaande uit Andre van IJperen, Rieuwert Hammerstein en Marleen de Goeij. 

* Accent, Continu, Covebo, Vialegis, TimePartner en Zaquensis zijn actief in de uitzendsector. Abylsen, Aero, IBB, Continu, Redmore en TEC leveren engineering consultancydiensten. Logi-Technic zorgt voor technische outsourcing.