M&A-adviseurs begeleiden overname van Rijcken Groep

02 juli 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Foreman Capital heeft Rijcken Groep overgenomen. Rijcken Groep zal verdergaan onder de naam Authentic Cuisine Group (ACG) en blijven opereren onder de huidige CEO Remko Tiecken.

Het in Huissen gevestigde Rijcken Groep is een internationale groothandel die een breed assortiment aan Aziatische voedingsproducten aanbiedt aan afhaalrestaurants, groothandels en detailhandelaren. Het bedrijf bedient meer dan 3.000 klanten en heeft een omzet van zo’n €90 miljoen.

De groothandel, in het vervolg dus ACG genaamd, heeft een aanwezigheid in verschillende Europese landen, maar richt zich hoofdzakelijk op de Duitse markt.

M&A-adviseurs begeleiden overname van Rijcken Groep

In ons buurland opereert ACG via de merken Choi Kwai, Din Hau, Long Teng en Rising Sun. Zij betrekken hun producten voornamelijk via het importbedrijf Asian Cuisine Trading, dat tevens eigendom is van Rijcken Groep.

Kopers Foreman Capital werd begeleid door M&A-experts van meerdere adviesbureaus. Kruger verzorgde het waarderingstraject, OC&C Strategy Consultants de commerciële due diligence en KPMG de financiële due diligence. Kwattaas nam de operations due diligence voor zijn rekening. Oaklins trad op als debt advisor, terwijl BarentsKrans verantwoordelijk was voor het juridische traject.

De aandeelhouders van Rijcken Groep schakelden CFI in om de verkoop van hun belang in goede banen te leiden. CFI was eerder ook aan boord als strategisch adviseur.

Strategie

Foreman Capital ziet in ACG een strategische aanwinst. De overname past binnen de bredere strategie van het private equity-bedrijf om te investeren in bedrijven met groeipotentieel en sterke marktposities. Het financieringspakket is verstrekt via een club deal door Rabobank en ING, en is bedoeld om de organische groei van het bedrijf te ondersteunen, evenals de geplande buy-and-build-strategie.

Foreman Capital is van plan om de bestaande activiteiten van ACG uit te breiden en nieuwe marktkansen te benutten. Dit omvat onder andere het vergroten van het productaanbod en het verder ontwikkelen van distributiekanalen. Volgens de investeerder biedt de overname ACG de kans om verder te professionaliseren en te groeien, waardoor het bedrijf zijn klanten beter van dienst kan zijn.