Considerati opnieuw een van de snelst groeiende adviesbureaus van Europa

25 juni 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Nederlandse adviesbureau Considerati behoort voor het tweede jaar op rij tot de snelst groeiende consultancybureaus van Europa.

Ton Wagemans, Managing Partner van Considerati, zegt in een reactie: “Ons doel is altijd geweest om heel goed te worden in ons eigen vakgebied. Groei is iets dat daarop gevolgd is en daar zijn we blij mee. Wij zijn begonnen in hetzelfde jaar als de crisis, dan is het heel fijn als winst niet je enige motivatie is. Het was toen echt de liefde voor het vak die ons bleef motiveren. Als je bescheiden behoeften hebt en je werk echt leuk vindt, dan kom je een opstartfase of een schralere tijd ook makkelijker door en creëer je eerder de ruimte om te investeren in het neerzetten van iets echt moois.”

Sinds de oprichting in 2008 is Considerati een privacy-, en public affairs-adviesbureau met een focus op het digitale domein.* Het bureau werd opgericht in Amsterdam, maar is ook altijd actief in en rond Den Haag geweest. De toenemende vraag naar hun dienstverlening deed het bureau onlangs dan ook besluiten om een tweede kantoor te openen in de Hofstad. “We opereerden altijd al in Den Haag, maar vanwege een flinke toename in de vraag naar onze dienstverlening was het een logische stap om een lokale vestiging te openen.”

Sterke uitbreiding

De sterk groeiende vraag heeft vooral betrekking op vraagstukken van opdrachtgevers rondom gebieden als privacy, technologie, digitalisering, waarvoor diepgaande expertise in organisatorische, juridische en communicatiedomeinen nodig is. Vanuit Den Haag positioneert Considerati zich in het hart van de publieke sector en de politiek – twee gebieden waarbinnen het bureau een aanzienlijk deel van zijn opdrachtgevers vindt. Bart Pegge, die sinds maart 2017 de leiding heeft over de public affairs tak van Considerati, geeft aan: “Met ons kantoor in Den Haag kunnen we nog beter onze klanten bedienen die public affairs-advies nodig hebben, evenals overheden die privacy- of policyadvies nodig hebben.” 

De sterke groei van Considerati kreeg vorig jaar reeds internationale aandacht vanuit The Financial Times en Statista, die een ranking hadden gepubliceerd met daarin de snelst groeiende bedrijven in Europa. Volgens de cijfers (2012-2015) in de FT1000-lijst uit 2017 had Considerati in 2015 een omzet geboekt van €1,6 miljoen en werkten er toentertijd negen professionals – anno 2017 waren dat er inmiddels 28. Tussen 2012-2015 wist het adviesbureau een omzetgroei van 128% te realiseren. In de algehele FT-1000 stond Considerati daarmee op #719. Enkel gekeken naar de snelst groeiende management consultancybureaus van Europa stond Considerati vorig jaar op #6.
Considerati behoort wederom tot snelst  groeiende consultancybureaus van EuropaOok dit jaar hebben The Financial Times en Statista de ranking uitgebracht, waarin de jaren 2013-2016 zijn onderzocht. Voor het tweede jaar op rij heeft Considerati de ranglijst weten te halen, met een omzet van ruim €2 miljoen (2016), tussen 2013-2016 een omzetgroei van 255% en een samengesteld gemiddelde jaarlijkse groei (CAGR: 2013-2016) van ongeveer 53%. Daarmee is Considerati in de FT-1000 zelfs enkele plekken gestegen, naar #621.

Investeren om een topconsultancy te worden

Wagemans blikt terug op de sterke groei van het bureau: “‘Enkele jaren geleden heeft Considerati de keuze gemaakt om in alle opzichten een top consultancy te worden. Inhoudelijk wilden we voorop lopen, een goede werkgever zijn, een stimulerende en professionele werkomgeving bieden en mooie groei realiseren. We waren toen met zijn zessen in totaal en onze markt, privacy en regulering van de digitale wereld, was nog maar net aan het ontluiken.” Hij vertelt hoe er in die tijd nog veel te doen was om hun grote ambities waar te maken: “We hebben natuurlijk geluk met hoe de markt zich ontwikkeld heeft, maar de vroege keuze om het bedrijf gelijk goed in te richten werpt nu ook vruchten af. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk betekent dit vooral dat je heel veel moet leren en investeren en dit moet blijven doen. Je bent ook nooit klaar”, aldus Wagemans.

Hun inspanningen zijn echter niet voor niets geweest, erkent de managing partner: “Als je ziet wat er dan groeit, dan is het helemaal waard en het geeft ontzettend veel energie en plezier om in zo’n dynamisch vakgebied voorop te kunnen lopen, met het beste talent in de markt en te werken aan de meest relevante ontwikkelingen van onze tijd met hele interessante klanten. Ik zou elke startende consultancy van harte willen aanbevelen om een keer goed en ongeremd na te denken over de mooiste vorm die je kan bedenken voor je bedrijf en hier dan gewoon stug aan te gaan werken.“

* Considerati beschikt over een afdeling die gespecialiseerd is in juridisch advies op het gebied van privacy, databescherming en gerelateerde onderwerpen zoals cybersecurity en aansprakelijkheid van tussenpersonen. Deze juridische afdeling zet zich ervoor in om bedrijven te helpen bij het realiseren van hun doelen, onder meer door middel van data-procesinrichting, dataverwerking en compliance-advies. Ook is er een public affairs afdeling, die klanten adviseert en ondersteunt met hun positionering en belangenbehartiging richting overheid, politici en andere stakeholders.