Considerati groeit verder met nieuw kantoor in Den Haag

09 februari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Considerati, een Amsterdams privacy-, en public affairs-adviesbureau met een focus op het digitale domein, heeft zijn tweede vestiging geopend in Nederland. Met een kantoor in Den Haag positioneert het zich in het hart van de publieke sector en de politiek – twee gebieden waarbinnen het bureau een aanzienlijk deel van zijn opdrachtgevers vindt.

Sinds de oprichting in 2008 is Considerati gevestigd in onze hoofdstad, maar het kantoor is in die tijd altijd actief geweest in en rond Den Haag, zegt Ton Wagemans, oprichter en managing partner van het advieskantoor: "We opereerden altijd al in Den Haag, maar vanwege een flinke toename in de vraag naar onze dienstverlening was het een logische stap om een lokale vestiging te openen.” 

In Den Haag bedient het bureau drie soorten klanten. Zo is er onder zowel ministeries als publieke instellingen een sterk groeiende vraag naar diensten op het gebied van privacy, nu niet alleen het bedrijfsleven maar ook overheden zich voorbereiden op de naderende invoering van de GDPR-wetgeving. Ten tweede is er met name binnen de politiek steeds meer aandacht voor technologie en digitalisering. Politiek en overheid zijn druk bezig met reguleren en issues rondom privacy, cybercrime, veranderende verhoudingen en andere thema’s. Het betreft complexe uitdagingen die vragen om diepgaande expertise in organisatorische, juridische en communicatiedomeinen. “Juist voor dat soort vraagstukken worden wij aan boord gehaald”, stelt Wagemans.

De derde voortdrijver van de vraag komt voort uit het bedrijfsleven, waarbinnen de verschillende partijen net zoals overheden flink aan het investeren zijn in digitale toekomstplannen en zich schrap zetten voor de impact van de GDRP. De vrees voor de nieuwe wet vloeit met name voort uit de omvangrijke financiële repercussies waarmee organisaties te maken kunnen krijgen in het post-GDRP tijdperk. Het enorme verschil met de huidige wetgeving kan worden geïllustreerd met het voorbeeld van hotelketen Hilton. De Amerikaanse corporate ontving vanwege het niet goed beschermen van klantgegevens recent een boete van $700.000. Als deze schending had plaatsgevonden na 25 mei 2018 – de GDPR geldt ook voor organisaties van buiten de EU die wel gebruikmaken van persoonsgegevens van EU-bewoners – dan had deze boete maar liefst $420 miljoen kunnen bedragen.

Considerati groeit verder met nieuw kantoor in Den Haag

“Met ons kantoor in Den Haag kunnen we nog beter onze klanten bedienen die public affairs-advies nodig hebben, evenals overheden die privacy- of policyadvies nodig hebben”, geeft Bart Pegge aan. Pegge is sinds maart 2015 werkzaam bij Considerati en geeft sinds vorig jaar leiding aan de public affairs-tak van het bureau. Pegge is volgens Wagemans de ideale man om met de nieuwe vestiging de public affairs-tak uit te bouwen: “Bart heeft jarenlange ervaring in het Haagse, is zeer goed ingevoerd en heeft een groot netwerk.”

Volgende stap in groeifase

Als standplaats heeft Considerati gekozen voor New Babylon, dat op een steenworp afstand ligt van Den Haag Centraal, het Binnenhof en de belangrijkste ministeries. “New Babylon is centraal gelegen, heel goed te bereiken met openbaar vervoer en makkelijk te vinden”, aldus Pegge. Het full-service complex biedt onderdak aan startups en andere bedrijven. Onder de nieuwe huurders bevindt zich onder meer Coolblue. Daarnaast heeft het kantoor verschillende horecagelegenheden en een sportschool met een vloeroppervlakte van ruim 1.500 m2. Ook niet onbelangrijk: “Ze hebben er een vestiging van Dungelmann voor de betere broodjes”, voegt hij toe met een knipoog.

Met de opening van het nieuwe kantoor verwacht Wagemans de groei van Considerati voort te kunnen zeten. Dit terwijl het kantoor al een opzienbarende groei achter de rug heeft. In drie jaar tijd is het team gegroeid van zes naar vijfendertig professionals. Dat is niet onopgemerkt gebleven: het afgelopen jaar werd het bureau door het Britse Financial Times verkozen tot een van de twintig snelst groeiende management consultancybureaus van Europa. 

Internationale groei zou een volgende stap kunnen zijn: “Nu we een solide operatie hebben in Amsterdam en Den Haag is opgezet, willen we onze vleugels uitslaan. We hebben nog geen concrete plannen voor vestigingen in andere landen, maar de vraag uit het buitenland naar digitalisering en het goed laten landen van technologie en innovatie neemt toe. Als we kansen zien in andere landen, dan gaan we die pakken!”, besluit Wagemans.