Considerati promoveert Bart Pegge tot hoofd van Public Affairs tak

30 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Considerati heeft Bart Pegge benoemd tot director van de Public Affairs praktijk van het bureau.

Bart Pegge is sinds maart 2015 werkzaam bij Considerati, een Amsterdams adviesbureau dat legal en public affairs consultancydiensten biedt met een focus op het digitale landschap. Eerder was hij zeven jaar werkzaam bij brancheorganisatie Nederland ICT.

Begin deze maand is Pegge, die zijn Master of Science behaalde aan de Universiteit Twente, gepromoveerd tot Director bij Considerati. In zijn nieuwe rol geeft hij leiding aan de Public Affairs tak – dit bedrijfsonderdeel biedt Nederlandse en internationale organisaties in het internet en technologie domein advies en ondersteuning in hun contacten met beleidsbepalers en andere stakeholders. De opkomst van technologie zorgt voor verbeterde transparantie van markten en geeft organisaties de mogelijkheid om meer waarde te creëren. Tegelijkertijd zorgt dit ook voor maatschappelijke discussies en nieuwe regelgeving. De legal en public affairs propositie van het bureau helpt klanten om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Tot de klantenkring van het bureau behoren onder meer bedrijven als Booking.com, eBay, Heineken, Marktplaats en Microsoft, maar ook organisaties uit de publieke sector, zoals de ministeries van Financiën, Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, evenals gemeente Amsterdam en gemeente Den Haag.

Bart Pegge en Ton Wagemans - ConsideratiConsiderati maakt een sterke groei door – het bureau werd in 2016 voor het eerst benoemd tot FD Gazelle door het Financieele Dagblad. Pegge heeft de taak om de dienstverlening van het bureau verder uit te breiden, in lijn met de snelgroeiende vraag naar public affairs en communicatie advies, en bij te dragen aan verdere groei.

Ton Wagemans, Managing Partner van Considerati, laat in een reactie weten dat hij blij is met de benoeming. “Bart heeft veel public affairs ervaring in de digitale sector op zowel strategisch als operationeel niveau. Door zijn ervaring ziet hij als geen ander de impact van beleid en wet- en regelgeving op online platforms. Tegelijkertijd begrijpt hij de gevolgen die deze regels kunnen hebben voor bedrijven. Hij is een bruggenbouwer, die weet hoe belangen bij elkaar kunnen worden gebracht. En met zijn down-to-earth houding weet hij op een pragmatische en originele manier oplossingen te vinden waarin alle partijen zich kunnen vinden.” 

Naast zijn werkzaamheden voor Considerati, een top 50 werkgever volgens NRC, is Pegge lid van de Beroepsvereniging voor Public Affairs.