Rogier Klimbie verbindt zich als associate aan Considerati

28 mei 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rogier Klimbie, een ervaren public affairs-professional, heeft zich als associate verbonden aan Considerati. “Heb er zin in boeiende technologie en digitale issues op te pakken met Bart Pegge, Ton Wagemans en het team”, aldus Klimbie. 

Pegge, die sinds 2017 binnen Considerati de rol van Director van de Public Affairs praktijk vervult, toont zich verheugd over de samenwerking: “Rogier heeft in zeer dynamische omgevingen op boardroomniveau de koers op public affairs, strategie en lobby uitgezet en komt tot creatieve en duurzame oplossingen om issues op de maatschappelijke en politieke agenda te krijgen.” 

Klimbie geeft momenteel leiding aan zijn eigen public affairs-bedrijf, dat hij startte na eerder zijn werk bij techgigant Google te hebben verruild voor het ondernemerschap. Bij Google was hij zeven jaar Head of Public Policy, en gaf hij leiding aan het Policy-team, dat voor de Benelux-landen verantwoordelijk is voor de omgang met vraagstukken zoals impact internet/startups, cybersecurity en privacy. Klimbie fungeerde bovendien als bestuurslid binnen Google Nederland.

Rogier Klimbie verbindt zich als associate aan Considerati

Terugkijkend op zijn tijd bij Google, schrijft Klimbie op Linkedin: “Mijn tijd bij Google was geweldig, met alle mogelijke hoogtepunten: het helpen openen en beveiligen van een €600 miljoen datacenter in Groningen, de opening door Premier Mark Rutte van Nederlands eigen techhub, een evenement met Eric Schmidt rondom ‘Future of Work’, en tal van andere coole zaken in Nederland.” 

In de periode hiervoor is Klimbie zo’n vijf jaar Public Affairs Manager geweest bij de Consumentenbond en werkte hij als beleidsadviseur voor het Europees Parlement in Brussel. Daar stelde hij speeches en rapporten op voor lijsttrekkers van de Europees Parlement Verkiezingen voor de partijen ‘Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE) en VVD.

Zijn studie doorliep Klimbie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij een master in Moderne Europese Geschiedenis voltooide.

Klimbie heeft zich nu als Associate verbonden aan Considerati’s Public Affairs-praktijk, die zich toelegt op digitale vraagstukken. “Rogier zal bij Considerati klanten adviseren op strategische vraagstukken op het snijvlak van (digitale) innovatie, politiek, beleid en maatschappelijk draagvlak”, legt Pegge uit.

Considerati is een bureau met bijna vijftig professionals dat advies en ondersteuning biedt op het snijvlak van public affairs, stakeholdermanagement en reputatiemanagement. De focus van het bureau ligt op vraagstukken waarbij vernieuwing leidt tot wrijving met bestaande regels, belangen en instituties. Considerati behoort tot een van de snelst groeiende adviesbureaus van Europa.