Jessica Coppens gestart als consultant zorg bij Bostec

12 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 juni heeft Bostec zijn Healthcare team uitgebreid met een nieuwe professional: Jessica Coppens. In haar nieuwe rol als Consultant zorg zet Coppens haar ruime kennis en ervaring in voor opdrachtgevers van het consultancybureau.

Jessica Coppens is een ervaren Zorgmanager met meer dan twintig jaar ervaring binnen de ziekenhuis- en zorgbranche. Gedurende haar loopbaan, die ze in 1998 startte als operatieassistente, heeft Coppens vooral in uiteenlopende rollen gewerkt voor het Haaglanden Medisch Centrum (HMC). In haar meest recente functie was ze ruim een jaar actief als Manager Verwijzers, een rol waarin ze zich richtte op het optimaliseren van de samenwerking binnen de zorgketen en verplaatsing van zorg en kwaliteitoptimalisatie van patiënt en zorgverlener. Binnen haar functie leidde zij verschillende vernieuwende ketenzorgprojecten, om de verplaatsing van zorg binnen de keten te realiseren.

In de jaren daarvoor heeft ze op twee locaties binnen het HMC (MCH Westeinde & Antoniushove) als Zorgmanager van de KNO en logopedie-poli gewerkt, na eerder zo’n vierenhalf jaar de rol van Zorgmanager op de kinderafdeling van het ziekenhuis te hebben vervuld. Verder is Coppens actief geweest als Projectmanager op het gebied van VMS (veiligheidsmanagementsysteem) en was ze ongeveer twee jaar werkzaam als opleidingsfunctionaris. Coppens heeft gedurende haar loopbaan verschillende (post-)HBO opleidingen afgerond (HBO operatieassistente, HBO+ praktijkbegeleiding, HBO Zorgmanagement 1 & 2) en twee jaar geleden voltooide ze bovendien een master in Management & Organisatie aan de TIAS School for Business & Society.

Jessica Coppens, Consultant zorg - Bostec

Bij Bostec heeft Coppens nu een nieuwe uitdaging gevonden. Gevestigd in Capelle aan den IJssel, is het consultancybureau gespecialiseerd in onder meer innovatie- en verandermanagement, programma- en projectmanagement, proces- en informatiemanagement en logistiek- en interim-management. Met procesoptimalisatie als basispropositie is het adviesbureau daarbij actief in de sectoren mobiliteit, industrie en zorg.

In de laatstgenoemde sector ondersteunde Bostec recentelijk het Ommelander Ziekenhuis met het verbeteren van zijn dienstverlening, in het kader van een breder verbeterprogramma binnen het ziekenhuis met betrekking tot OK, SEH en Poli. En eerder dit jaar was Bostec aanwezig tijdens de Health Business Week, een evenement waar studenten met een interesse in de zorg in contact komen met verschillende zorgorganisaties.

Bostec laat weten trots te zijn op de komst van Coppens als versterking van het Healthcare-team, waarbinnen ze als Consultant zorg is aangesteld. “Met haar enorme zorgkennis en -ervaring is Jessica een mooie versterking voor het Bostec-team.” In een reactie op haar start bij Bostec, laat Coppens weten: “De zorg is nog te veel geketend binnen de ketenzorg, als we boven de zorg uit kunnen kijken en ook andere sectoren durven te betrekken, kunnen we de zorg echt optimaliseren en innoveren. Vanuit het Bostec-netwerk zie ik de mogelijkheid om deze ambitie ook echt vorm te geven en in de praktijk toe te passen”. Met de komst van Coppens bestaat het team van Bostec inmiddels uit circa veertig professionals.