Bostec benoemt Kim de Graaf en Elske Vermeij tot practice leads

24 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bostec heeft twee nieuwe praktijkleiders benoemd: Kim de Graaf (Industrie) en Elske Vermeij (Zorg).

Met ruim 35 professionals richt het in Capelle aan den IJssel gevestigde Bostec zich op datagedreven procesoptimalisatie, ketenintegratie en digitale transformatie. Daarbij focust het bureau zich op drie marktsegmenten: mobiliteit, industrie en zorg. Binnen twee van zijn praktijken (Industrie en Zorg) heeft Bostec begin dit jaar een wisseling van de wacht doorgevoerd.

Segmentlead Industrie: Kim de Graaf

De verantwoordelijkheid voor de Industrie-praktijk – deze tak bedient industriële klanten in de sectoren transport, maakindustrie en food & beverage – is overgedragen van Bart Schellekens naar Kim de Graaf.

Kim de Graaf en Elske Vermeij - Bostec

De Graaf werkt sinds drie jaar voor Bostec en heeft een achtergrond in bedrijfskunde en strategisch management. Tijdens een ERP-implementatie bij Moolenaar (marktleider in bloembollen, planten en zaden voor huis en tuin), waar De Graaf verantwoordelijk was voor het test- verandermanagement, bloeide haar passie voor de industrie en vooral de mensen in de industrie op.

Dit werd nog eens versterkt doordat ze aan de slag ging voor een internationale geur- en smaakstoffenproducent, waar ze samen met zusterbedrijf Actemium een roadmap creëert voor een nieuw manufacturing execution system (MES).

De Graaf: “Ik vind de industrie zo gaaf omdat er écht iets gemaakt wordt. De technologische nieuwe oplossingen zijn heel mooi, maar voor mij is de mens nog steeds de drijvende kracht achter deze vernieuwingen. Als je mensen niet achter een verandering staan dan wordt het geen succes.”

De Industrie-praktijk richt zich op managementadvisering en projectmanagement binnen de sector. De Graaf richt zich vooral op het uitbreiden van het aanbod op drie gebieden: databedreven werken, duurzaamheid, en projecten die techniek en mens samenbrengen.

Segmentlead Zorg: Elske Vermeij

Ook binnen de Zorg-praktijk van Bostec is een nieuwe segmentlead aangesteld: Elske Vermeij kreeg afgelopen december het stokje overgedragen van Edwin van Putten. In haar nieuwe rol is Vermeij verantwoordelijk voor het jaarplan, coördinatie van interne acties en alle ontwikkelingen binnen het zorgsegment.

Daarbij zal Vermeij blijven doen waar ze van geniet: “Samen met mijn collega’s bouwen en zorgorganisaties helpen hun ambities te realiseren!”, schrijft ze op LinkedIn. “Of het nu gaat om verbeterpotentieel in kaart brengen, project & programmamanagement of changemanagement. Mijn hart gaat er sneller van kloppen.”

Vermeij neemt de nodige ervaring in het zorgdomein mee naar haar nieuwe rol. Zo werkte ze eerder op interimbasis voor zorgorganisatie Emergis, in de rol van adviseur waardegedreven zorg. Daar deed ze onder andere ervaring op het gebied van datagedreven werken op.

Ook was Vermeij enkele jaren actief voor zorginstelling CuraMare, waar ze als Manager Welzijn & Dagbesteding hielp bij het opzetten en vormgeven van een nieuwe afdeling. En in haar vroege loopbaan werkte ze als consultant binnen zorgorganisatie Careyn, in haar laatste rol als Programmamanager Kraamzorg.

Vermeij hoeft zich de komende tijd in ieder geval niet te vervelen. Naast haar nieuwe rol als segmentlead is ze sinds kort namelijk ook druk met heel iets anders. Twee maanden geleden ging een lang gekoesterde droom in vervulling: het zelfstandig ondernemerschap als tuinontwerper, waarvoor ze de afgelopen jaren bovendien een studie afrondde.

“In de afgelopen maanden heb ik twee mooie stappen gezet…en als ik het allemaal hardop zeg, dan denk ik wel: jeetje wat is er veel gebeurd en wat een leuke ontwikkelingen allemaal”, blikt Vermeij dik tevreden terug.

Met Vermeij en De Graaf als nieuwe kartrekkers van de twee praktijken zullen er voor zowel Bart Schellekens als Edwin Van Putten nieuwe uitdagingen binnen Bostec op hun pad komen. Zij zullen zich meer gaan richten op klantwerk. De kartrekker van Bostecs derde praktijk – Mobiliteit – is Jasper Wildenberg.