Bostec promoveert drietal naar Consultant

16 februari 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

2023 is goed begonnen voor Carmel de Nies, Floris de Munk en Kim de Graaf. De adviseurs hebben alledrie hun tweede promotie te pakken bij Bostec en gaan per 1 januari van dit jaar als consultant door het leven.

Zowel Carmel, Floris als Kim startten de afgelopen jaren als trainee bij de specialist in organisatieadvies en projectmanagement. Na het afronden van een intensief traineeship besloten ze vervolgens alle drie om als junior consultant aan boord te blijven bij het bureau uit Capelle aan den IJssel.

Het traineeship van Bostec biedt jonge talenten de mogelijkheid om consultancy- en projectmanagementopdrachten uit te voeren bij verschillende klanten. Een medior of senior consultant zorgt voor ‘on-the-job learning’ tijdens de opdracht, en het programma staat verder in het teken van persoonlijke ontwikkeling via een actieve trainingsaanpak.

Carmel de Nies, Floris de Munk en Kim de Graaf

Hoewel zowel Carmel (gestart eind 2020), Floris (gestart in 2019) als Kim (gestart in 2019) in navolging van het traject ieder hun eigen weg zijn gegaan – de een specialiseerde zich in de luchtvaartsector, de ander in de industrie en de derde werkte ook internationaal in de industrie – hadden ze begin januari alle reden tot het vieren van een feestje: ter gelegenheid van hun promotie naar consultant.

“We feliciteren Carmel, Floris en Kim met hun welverdiende promotie”, zegt Richard Deijkers, Manager Sales & Operations. “Dit is een mooie stap in hun ontwikkeling, die perfect aansluit bij hun ambities en ervaring, en we kijken uit naar de verdere groei van hun loopbaan.”

Kim de Graaf kwam destijds bij Bostec op het netvlies tijdens de jaarlijkse selectiedag voor young professionals. “Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij Bostec door de leuke en vooral interessante gesprekken”, herinnert ze zich.

De interesse in consultancy ontstond reeds tijdens Kims studie. “Tijdens mijn opleiding Bedrijfskunde MER heb ik de passie ontwikkeld voor bedrijfsprocessen en het helpen van bedrijven bij het in kaart brengen en efficiënter inrichten van hun processen. Mijn vervolgopleiding (Master in Strategic Management aan Tilburg University) sloot perfect aan op mijn bedrijfskundige achtergrond en de interesse in adviseren.”

Kim blikt volt trots terug: “Drie jaar geleden kwam ik binnen als trainee. Nu geef ik naast mijn consultancywerkzaamheden ook sturing aan ons industrieteam. Ik vind de industrie gaaf, omdat er ècht iets gemaakt wordt. De technologische oplossingen zijn heel mooi, maar voor mij is de mens nog steeds de drijvende kracht achter deze vernieuwingen. Zij bepalen het succes.”

Floris de Munk besloot voorafgaande aan zijn loopbaan, en vanuit zijn passie voor logistiek en luchtvaart, een Bachelor of Sciences te volgen in Logistics Management (Hogeschool van Amsterdam). Tijdens die studie, die hij in 2019 afrondde, voltooide hij ook een minor in Airport/Seaport Logistics. Gedurende zijn opleiding hield Floris zich onder meer bezig met supply chain management, logistieke innovatie en procesverbeteringen.

Over zijn keuze voor het 30-koppige Bostec, geeft hij aan: “Ik wilde mij verder ontwikkelen in management consultancy. De aanpak en manier van werken bij Bostec spraken me erg aan.” Doorslaggevend was volgens Floris in het bijzonder de ”positieve indruk die ik kreeg van de Bostec-medewerkers.”

Terugblikkend op zijn tijd bij Bostec, zegt Floris: “Sinds mijn start als Trainee heb ik mooie (advies)projecten uitgevoerd. Van vrij lokaal tot internationaal. Elk project is anders, want elke organisatie heeft haar eigen processen, techniek en cultuur. Het leuke aan internationale projecten vind ik dat je rekening moet houden met tijd- en cultuurverschillen en daar op de juiste manier mee weet te schakelen.”

Carmel de Nies bracht in 2020 een achtergrond in Complex Systems Engineering and Management mee naar Bostec, waar ze bewust koos voor het traineeship: “Het traineeship biedt me de mogelijkheid om consultancy- en projectmanagementopdrachten uit te voeren op uiteenlopende thema’s en in verschillende sectoren”, liet ze toen weten.

Tijdens haar opleidingsperiode (ze rondde een master in Technische Bestuurskunde af) deed Carmel ervaring op bij Ivy Global en Varo Energy. Die positieve ervaring vormde voor haar de bevestiging dat consultancy een ideale opstap was voor haar loopbaan. “Werken aan verschillende vraagstukken is ontzettend uitdagend, want het vereist dat je scherp blijft. Elke opdracht is anders”, zo gaf ze aan.

Carmel, die zich in haar werk graag bezighoudt met het “inpassen van innovaties in bestaande mobiliteitsprocessen”, vertelt over haar huidige opdracht: “Ik ben gestart als Trainee en werk nu met veel plezier op Schiphol. We ontwikkelen een mobiele applicatie om operationele processen op de luchthaven te optimaliseren. Zodat elke dag het werk leuker wordt voor alle gebruikers.”

“Ook haal ik veel energie uit het oppakken van interne projecten, met speciale aandacht voor het vieren van successen van het team.”