Bold Capital Management stelt vier nieuwe Partners aan

23 mei 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Bold Capital Management, een adviesbureau gespecialiseerd in financiële vraagstukken en management consultancy, heeft vier nieuwe Partners aan zijn team toegevoegd. Daarmee telt het partnerteam dat aan het hoofd staat van het bureau nu twaalf leden. 

Inge Ligthart sloot zich op 1 mei als Partner aan bij Bold Capital Management (BCM). Met haar aantreden werd meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de IT-industrie toegevoegd aan de organisatie. Eerder werkte Ligthart als Chief Operations Officer (COO) bij Ordina, waar ze verantwoordelijk was voor het terugbrengen van duurzame groei binnen de Nederlandse IT-dienstverlener. Daarvoor werkte ze zo’n dertien jaar voor Reat. Daar leidde ze als COO verschillende afdelingen, waaronder Raet HR BPO (business process outsourcing) Services, dat ze oprichtte en onder haar leiding liet uitgroeien tot een van de grootste HR BPO-serviceproviders van het land. 

Eerder in haar carrière bekleedde Ligthart (management)functies bij Kintent (een BPO-dienstverlener voor kinderopvangorganisaties), bij de Duitse gigant Siemens, Getronics (tegenwoordig KPN Consulting) en Koning & Hartman. Gedurende haar carrière heeft ze succesvolle IT-serviceorganisaties opgezet, beheerd, gereorganiseerd en geoptimaliseerd, zowel insourcing- als outsourcingprojecten geleid, en was ze eindverantwoordelijk voor grote managementverbeterings- en personeelsoptimalisatieprogramma's.

Alexander van der Hooft, die sinds 1 maart Partner is bij BCM, is een senior executive met meer dan drie decennia ervaring in de ICT-industrie. Voordat hij bij BCM startte, werkte Van der Hooft voor KPN. Dat deed hij de afgelopen zeven jaar als EVP van de divisie Business Operations en in de rol van VP, waarin hij verantwoordelijk was voor Workspace en Datacenter Services. Daarvoor stond hij aan het hoofd van de consultancypraktijk Getronics Consulting (voorheen Getronics PinkRoccade). Van der Hooft begon zijn carrière bij PinkRoccade, dat in 2005 werd overgenomen door Getronics, dat op zijn beurt twee jaar later door KPN werd gekocht.

Tijdens zijn professionele loopbaan heeft Van der Hooft uitgebreide managementervaring opgedaan, een grote datacenter-operatie geïntegreerd en geherstructureerd, en na een overname de integratie van verschillende divisies geleid. Ook gaf hij leiding aan een groot adviesbureau.

Inge Ligthart, Alexander van der Hooft, Petra de Wild en Martijn Laarhoven

Een maand voor Van der Hooft trad Martijn Laarhoven aan als partner bij BCM. Van Laarhoven heeft ruim circa twee decennia aan ervaring bij Big Four-kantoren. Tijdens zijn dertien jaar bij KPMG groeide hij door naar de rol van Partner. In die functie stond hij aan het hoofd van de herstructureringspraktijk van het bedrijf en richtte hij zich op financiële, strategische en operationele herstructureringen en turnaround-onderzoeken.

Eerder werkte Laarhoven meer dan zeven jaar als senior professional in de (financiële) due diligence-arena bij zowel KPMG als Deloitte. In die tijd adviseerde hij onder meer grote bedrijven en private equity-investeerders. Tijdens zijn carrière heeft Laarhoven managementteams, RvB’s, RvC’s, geldschieters en andere belanghebbenden geadviseerd en ondersteund op het gebied van financiële, strategische en operationele zaken.

De vierde nieuwe partner voor BCM is een bekende voor het bedrijf. Petra de Wild is sinds 2015 Associate Partner bij BCM en heeft in die rol verschillende projecten onder haar hoede genomen. Op basis van haar succesvolle bijdrage is ze gepromoveerd tot de inmiddels twaalfde Partner van het bedrijf. Eerder werkte De Wild zeven jaar als onafhankelijk juridisch adviseur en zette ze zich op interimbasis in voor verschillende organisaties in de sector. Voordien bekleedde ze interne raadgevende functies bij de Franse IT-dienstverlener Atos, Deloitte en IT-specialist CSS.

“Petra de Wild heeft als algemeen juridisch adviseur een sterke staat van dienst in M&A, desinvesteringen en herstructureringsprocessen, contractonderhandelingen en juridische geschillen. Verder beschikt ze over ervaring met de transformatie van juridische afdelingen en procesvoering”, aldus Gerrit van Munster, Partner bij BCM. 

BCM is in particuliere handen en helpt middelgrote ondernemingen en portfoliobedrijven met analyses, advies en de uitvoering van transformatie- en herstelprogramma's. Klanten van het kantoor zijn doorgaans gevestigd in de Benelux en hebben een omzet tussen €100 miljoen en €800 miljoen. “Met de komst van Ligthart, Van der Hooft, Laarhoven en De Wild versterken we ons BCM-team. Tevens stellen ze ons in staat om onze praktische ondersteuning aan executives zowel te verbreden als te verdiepen”, zo laat Munster weten. 

De vier partnerbenoemingen volgen op die van Tijs Rokers, die zich sinds eind vorig jaar als Partner richt op de vormgeving en uitbouw van de afdeling Bold Data Solutions.