Tijs Rokers sluit zich aan als partner bij Bold Capital Management

04 januari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bold Capital Management, een management en adviesbureau uit Baarn dat bedrijven helpt met hun transformaties, heeft Tijs Rokers als partner aangetrokken. Rokers heeft de taak gekregen om het nieuwe initiatief Bold Data Solutions verder vorm te geven en uit te bouwen.

De Bold Data Solutions (BDS) praktijk helpt ondernemingen met het inzetten van data-analyses om tot betere en snellere besluitvorming te komen. De diensten richten zich onder meer op het bouwen van modellen, het inrichten van een data governance, het doorvertalen van data naar informatie en het creëren van rapportages en inzichten voor management. De praktijk is niet zo lang geleden opgericht door Klaas Wagenaar, Gerrit van Munster (de medeoprichters van Bold Capital Management) in samenwerking met Martijn Hulshof (partner en voormalig KPMG-consultant) omdat er volgens de drie partners een toenemende behoefte aan ondersteuning op data-analyses waarneembaar is bij mid-sized corporates.

Om de uitbouw van de nieuwe praktijk vorm te geven hebben Wagenaar, Van Munster en Hulshof een vierde partner aangetrokken voor BDS: Tijs Rokers. De afgelopen zes jaar heeft Rokers als adviseur/interimmanager gewerkt voor grote corporates als Unilever, VodafoneZiggo (Liberty Group), ABN AMRO en Achmea, altijd werkzaam op het snijvlak van business intelligence, data analytics, marketig intelligence en data insights. Hij begon zijn loopbaan in de adviesbranche: hij was anderhalf jaar in dienst bij VODW en werkte bijna drie jaar bij Boer & Croon Management.

Tijs Rokers, Partner, Bold Capital Management

Volgens Martijn Hulshof, Partner bij BCM, brengt Tijs Rokers een combinatie van diepgaande analysevaardigheden en -ervaring én het vermogen om de enorme toegevoegde waarde van data-analyses op pragmatische en heldere wijze uit te leggen en over te brengen met zich mee naar het advieskantoor. “Zijn kwaliteit om ingewikkelde concepten van data analytics uit te leggen in gewone taal, wordt misschien wel het best geïllustreerd door zijn werk voor de NOS waar hij een wekelijks radio-item had over analyses rondom voetbalwedstrijden,” aldus Hulshof.

Bold Data Solutions

Rokers, die zich per 1 januari 2018 als vennoot heeft verbonden, krijgt bij Bold Data Solutions de vrijheid om in korte tijd een team van data scientists en data engineers op te bouwen, te ontwikkelen en in te zetten bij klanten van het bureau. “We zijn ervan overtuigd dat met de toetreding van Tijs onze dienstverlening richting onze klanten verder wordt versterkt,” zegt Hulshof.

Bold Capital Management telt circa 20 professionals en is zelf al jaren actief in het ‘big data’-domein. Zo heeft het bureau voor een Internet Service Provider de belangrijkste redenen voor abonnementoversluitingen geanalyseerd – op basis van deze uitkomsten is een model ontwikkeld en in gebruik genomen om deze klanten vroegtijdig te kunnen benaderen. En voor een grote FMCG-partij zijn externe en interne data-bronnen gekoppeld om een compleet beeld te krijgen van het klantenbestand. Met deze informatie kunnen medewerkers een meer geschikte vervolgactie bepalen voor elke klantgroep en deze kennis breed inzetten (sales, service, callcenter).

Met de oprichting van Bold Data Solutions bundelt het bureau haar kennis en expertise in het domein, om klanten zoveel mogelijk een integrale dienst te kunnen leveren, van strategie en transformatie tot veranderprojecten.

Eind vorig jaar breidde Bold Support Optimisation, de adviestak van Bold Capital Management, het team nog uit met Mark Kuperus en Paul Ankone.