Mark Kuperus en Paul Ankone versterken Bold Support Optimisation

23 november 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Mark Kuperus en Paul Ankone hebben zich verbonden aan management adviesbureau Bold Support Optimisation (BSO).

Bold Support Optimisation, een management adviesbureau uit Baarn dat gespecialiseerd is in procesoptimalisatie, heeft twee nieuwe Associate Partners aan zijn gelederen toegevoegd. Volgens Henk Kleinveld, Partner bij BSO, brengen Mark Kuperus en Paul Ankone beiden jarenlange ervaring in business met zich mee naar het advieskantoor.

Mark Kuperus is een ervaren Chief Financial Officer (CFO) en Restructuring Manager. Als CFO heeft hij de afgelopen jaren verschillende beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde bedrijven geholpen met vraagstukken op het gebied van strategische businessplanning, herfinancieringen, het verhogen van marges en werkkapitaal, interne controle en rapportageprocessen. De sectoren en segmenten waarin Kuperus actief was, zijn onder meer de maakindustrie, zakelijke dienstverlening, energiesector, technologie-, media- en telecomsector en de farmaceutische industrie. De voormalig KPMG-consultant (1988 – 1997) studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde in 1993 de titel van Chartered Controller aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Mark Kuperus, Paul Ankone, Henk Kleinveld

Kuperus heeft zich in november als Associate Partner aangesloten bij Bold Support Optimisation. Zijn ervaring en achtergrond zullen hem al snel een trusted advisor maken voor klanten, voorspelt het adviesbureau. “We zijn verheugd om aan te kondigen dat Mark Kuperus zich bij ons heeft aangesloten”, aldus Kleinveld. “Mark is een ervaren CFO en Restructuring Manager met uitgebreide ervaring op het gebied van sustainable business transformation, turnaround- en herstructureringsprogramma’s, fusies en overnames, desinvesteringen en business process redesign.” Bij Bold Support Optimisation gaat Kuperus zich voornamelijk bezighouden met het identificeren en realiseren van optimalisaties voor klanten binnen het Finance-domein.

Ook Paul Ankone heeft zich bij het optimalisatiebureau uit Baarn aangesloten als Associate Partner. Ankone is een ervaren HR-directeur en Program & Change Manager, die een sterke staat van dienst heeft opgebouwd in het uitvoeren en opleveren van HR-transformaties en optimalisatieprogramma’s in uiteenlopende sectoren, omgevingen en bedrijven. Zo was hij HR-directeur voor Noordhoff Uitgevers en Wolters Kluwer en deed hij werkervaring op in zowel Duitsland als Nederland. Kleinveld over de nieuwe aanwinst van Bold Support Optimisation: “Paul is door zijn business-gedreven focus en brede kennis van HR in staat HR-doelen te verbinden en in lijn te brengen met die van de business. Zijn vermogen om resultaten te leveren en teams te helpen beter te presteren, vormt een waardevolle toevoeging aan Bold Support Optimisation.”

Bold Support Optimisation (BSO) is opgericht door Klaas Wagenaar en Gerrit van Munster en doet dienst als de procesoptimalisatietak van Bold Capital Management. BSO helpt middelgrote corporates en portfoliobedrijven (met een omzet van tussen de €100 miljoen en €800 miljoen) bij het optimaliseren van hun kapitaalstructuurprocessen door middel van projecten die zich volgens Kleinveld kenmerken door een slimme en efficiënte scanadvies-optimalisatieaanpak.

Met de toevoeging van Ankone en Kuperus is Bold Capital Management gegroeid naar circa 20 professionals, naast zijn brede netwerk van interim/associate partners waar Bold regelmatig gebruik van maakt.