Richard van der Zanden nieuwe partner bij Quintop

24 mei 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds bijna een jaar werkten Quintop en Richard van der Zanden nauw samen. Deze samenwerking beviel dusdanig, dat van der Zanden zich heeft verbonden middels het partnerschap bij Quintop.

De nieuwe partner van het HR-advieskantoor uit Utrecht verbond zich in juni vorig jaar aan Quintop. In de afgelopen twaalf maanden heeft hij bijgedragen aan een aantal grootschalige digitale HR-transformatietrajecten bij klanten, ook heeft bij meegewerkt aan de uitbouw van het netwerk van Quintop in het multinationals segment. Tot de klantenkring van het bureau behoren bedrijven als AkzoNobel, Delta Lloyd, Friesland Campina, ING en Noordhoff.

“De toegevoegde waarde van Richard ligt voornamelijk in zijn internationale ervaring, diepgaande kennis van HR-technologie en trackrecord op het gebied van HR shared services in diverse vormen”, aldus Quintop in een persverklaring. Deze ervaring heeft hij opgedaan gedurende zijn meer dan 20 jaar in het vak. Na functies als consultant bij EDS en Getronics en managementposities bij Raet en SD Worx zette Van der Zanden in 2007 de stap naar zelfstandig ondernemerschap.

Richard van der Zanden nieuwe partner bij Quintop

In de rol van consultant en interimmanager gaf hij leiding aan diverse grootschalige HR-transformatieprojecten en -programma’s voor onder andere Philips, Carlson Wagonlit Travel, DSM en AkzoNobel. Zijn verbintenis aan Quintop had vooral te maken met zijn positieve indruk van het bureau en zijn wens om in een teamverband te werken. Daarover zei hij twaalf maanden geleden: “Regelmatig contact met collega’s stel ik zeer op prijs, zowel voor de inhoudelijke verdieping als ook voor de factor fun.” 

Van der Zanden studeerde af aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam en volgde een MBA-opleiding aan NIMBAS/Bradford School of Management.

Quintop is in 1997 opgericht door Erik Geerts, die nog steeds de functie van managing partner bekleedt. Het bureau specialiseert zich in human resources en (agile) projectmanagement en telt een team van ruim 25 adviseurs, projectmanagers en young professionals.