KPMG partner sluit zich aan bij boutique PMI firma IntegrationPeople

30 mei 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

KPMG-partner Harold de Bruijn heeft zich aangesloten bij IntegrationPeople, een boutique speler gespecialiseerd in postfusie-integratie. De Bruijn richt zich vooral op het in goede banen leiden van integratietrajecten volgend op fusies of overnames. Dit heeft hij gedurende zijn uitgebreide loopbaan gedaan voor tientallen (internationale) bedrijven, maar ook voor non-profit en overheidsorganisaties.

Harold de Bruijn heeft meer dan 25 jaar ervaring opgedaan bij twee consultancybureaus: Accenture en KPMG. Bij het Big Four kantoor heeft hij dertien jaar doorgebracht, waarvan de laatste tien jaar als partner. “Mijn passie is het helpen van organisaties bij het realiseren van waarde uit hun acquisities en divestments. Het netwerk van IntegrationPeople biedt daarvoor een uitstekende basis”, aldus De Bruin over zijn overstap naar IntegrationPeople, waar hij is aangesteld als Partner. Hij voegt toe: “Wat me bijzonder aanspreekt is dat IntegrationPeople gericht is op praktische en pragmatische ondersteuning bij de uitvoering van projecten.”

Met een team van ongeveer vijftig ervaren integratiemanagers is IntegrationPeople de grootste ‘post merger integration’ (PMI) specialist van ons land. Het bedrijf heeft als missie om bij acquisities en carve outs de hoge failure score – die wordt geschat op tussen de 40%-80% – fors te verlagen. “Hierdoor voegen deals na closing direct waarde toe voor de belangrijke stakeholders”, aldus IntegrationPeople Managing Partner Evert Oosterhuis, die als ervaren directeur en integratiemanager beschikt over een uitgebreid trackrecord in onder meer postfusie integratie, finance, control en risk management.

Harold de Bruijn, Partner - IntegrationPeople

Alvorens hij het boutique adviesbureau afgelopen jaar oprichtte, vervulde Oosterhuis onder andere bijna tien jaar de rol van CFO en Statutair Directeur bij online vermogensbeheerder Pritle. Daar overzag hij bijvoorbeeld de acquisitie en integratie van ING Fundix en de acquisitie en integratie van een individuele vermogensbeheerafdeling. In zijn vroege loopbaan was hij zo’n drie jaar werkzaam als Programmamanager Integratie bij AXA Investment funds en werkte bovendien bijna tien jaar bij Allianz Nederland, in zijn laatste rol als Integratiemanager.

Om ervoor te zorgen dat het bureau beschikt over het complete spectrum aan functionele expertise – nodig voor het begeleiden van grote PMI trajecten – werkt IntegrationPeople samen met een aantal gespecialiseerde bedrijven op het gebied van bedrijfscultuur, HRM, communicatie, competentiemanagement, arbeidsrecht en procesmanagement.

De toevoeging van De Bruijn komt in een periode waarin IntegrationPeople in korte tijd drie nieuwe senior experts heeft toegevoegd aan de gelederen. In maart van dit jaar sloten ervaren integratiemanagers Jan Ketelaar en Theo Wienholts zich als Associates aan en afgelopen maand verbond ook Mark Nijenhuis zich aan het bureau. Met de komst van De Bruijn groei het complete team van IntegrationPeople naar 47 professionals,

Oosterhuis toont zich verheugd met hun nieuwste aanwinst en geeft aan: “Harold voegt een substantiële brok ervaring toe aan ons bedrijf en aan het netwerk waarin we acteren. Hiermee kunnen we een sterkere presence aan de dag leggen in de midmarket en voor de klanten nog meer dan voorheen waarde realiseren bij hun integratie- en carve out trajecten.” 

Gerelateerd: M&A integratiemanager komt nooit te vroeg (een artikel van Harold de Bruijn).