IntegrationPeople sluit samenwerking met DPO Consultancy

09 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

IntegrationPeople, een adviesbureau dat vooral bedrijfsintegraties en carve outs integraal adviseert en realiseert voor zijn opdrachtgevers, is een strategische samenwerking aangegaan met data privacy specialist DPO Consultancy.

Door de samenwerking met DPO Consultancy – een jonge adviesorganisatie bestaande uit een groep van hoogopgeleide privacy-specialisten – kan IntegrationPeople tijdens zijn integratie- en carve out opdrachten de effecten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor haar opdrachtgevers analyseren en waar nodig aanpassen, zodat een AVG-compliant organisatie ontstaat. IntegrationPeople is met een team van ongeveer vijftig ervaren integratiespecialisten een van de grootste ‘post merger integration’ (PMI) specialisten van ons land.

Harold de Bruijn, partner bij IntegrationPeople, reageert enthousiast op de samenwerking met DPO Consultancy: “Deze AVG dienstverlening is van grote toegevoegde waarde. Het doorlopend compliant zijn met de geldende AVG wetgeving is in een sterk veranderende omgeving, zoals een integratie of afsplitsing, een belangrijke randvoorwaarde. Deze samenwerking ondersteunt dat uitgangspunt.”

IntegrationPeople sluit samenwerking met DPO Consultancy

Opgericht in 2017 en met ongeveer vijftien professionals in dienst, is DPO Consultancy een adviesorganisatie die zich focust op privacyvraagstukken. De experts van DPO Consultancy beschikken over uitgebreide expertise op het gebied van onder meer law, organisatorische vraagstukken en ICT en richten zich volledig op data privacy, waarbij ze bedrijven helpen om privacy-compliant te werken. De dienstverlening van de het bedrijf is dusdanig ingericht, dat deze voor klanten fungeert als een een ‘one-stop-shop’ – waarbij “schaalbaarheid, continuïteit en flexibiliteit voorop staan”, aldus DPO Consultancy. 

Meer aandacht privacy bij M&A trajecten

Het bureau uit Den Bosch is verheugd over de samenwerking met IntegrationPeople: “We zien in sterk toenemende mate dat bij M&A-trajecten aandacht is voor het Data Privacy-beleid van partijen. En terecht, want de uit het ontbreken hiervan voortvloeiende risico’s zijn zeker niet marginaal. Daarnaast is een integratieproces na fusie of overname hét moment om beide partijen naar een hoger niveau van Data Privacy te brengen. We zijn daarom blij met deze nieuwe samenwerking met IntegrationPeople”, zegt Jelmer Pieters, oprichter en managing director van DPO Consultancy.

Integration People heeft als missie om bij acquisities en carve outs de hoge failure score – die wordt geschat op 40% tot wel 80% – fors te verlagen. “Hierdoor voegen deals na closing direct waarde toe voor de belangrijke stakeholders”, aldus IntegrationPeople Managing Partner Evert Oosterhuis, die als ervaren directeur en integratiemanager beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van onder meer postfusie integratie, finance, control en risk management.