IntegrationPeople verbreedt dienstverlening met partnerships

30 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IntegrationPeople, een adviesbedrijf dat zich exclusief richt op de succesvolle integratie van fusies en overnames, heeft onlangs twee nieuwe partnerships gesloten.

Per 1 november werkt het bureau samen met Outplacement Online, een specialist in de reïntegratie van medewerkers. Door de samenwerking versterkt IntegrationPeople zijn aanbod van HR-diensten, waardoor het beter in staat is klanten te helpen met het ordelijk uitstromen van boventallige medewerkers.

Evert Oosterhuis, partner van IntegrationPeople, legt uit: “Deze nieuwe outplacement dienstverlening is van grote toegevoegde waarde bij een integratie of een carve-out. Soms moet er noodgedwongen afscheid worden genomen van (een groep) medewerkers. Via deze outplacement begeleiding kan men op een gestructureerde wijze, een nieuwe baan proberen te vinden.”

IntegrationPeople verbreedt dienstverlening met partnerships

Het platform van Outplacement Online kan worden gebruikt voor traditionele overnames, maar ook voor joint ventures, andere vormen van samenvoegingen of afsplitsingen. “Het platform ondersteunt uitstromende medewerkers, waar en wanneer dan ook, bij het vinden van een nieuwe baan”, zegt Christine Pijpers, managing partner bij Outplacement Online.

De samenwerking met SmitDeVries, die al per medio september operationeel is, is gericht op samenwerking in de integratie- en post-integratie fase. Beide partijen zijn actief in deze fases, en helpen klanten met onder meer integratie teams en het verbeteren van de ‘new-co’ bedrijfsprocessen.

Waar IntegrationPeople na de integratiefase afscheid neemt van de klant, kan SmitDeVries aan boord blijven. Het boutique adviesbureau uit Raalte helpt bedrijven ook bij het verbeteren van bedrijfsprocessen en het verankeren van verandering. Oosterhuis zegt hierover: “Deze samenwerking is van grote toegevoegde waarde in de laatste fase van een integratie. We voegen nu niet alleen bedrijfsfuncties goed samen, maar richten bedrijven zo in dat ze alle veranderingen kunnen managen en voor het maximale rendement kunnen gaan. In alle lagen van de organisatie.”

“Onze diensten vloeien zo perfect in elkaar over”, vult Jeroen de Vries, partner bij SmitDeVries aan.“ Tijdens de implementatiefase kunnen we nu gelijk op waardecreatie sturen en het maximale uit de integratie halen. En na de implementatie blijven de bedrijfsadviseurs van SmitDeVries een vinger aan de pols houden en zorgen we voor een goede borging.”