Christiaan van der Sluijs en Michel Maas partner bij IntegrationPeople

08 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IntegrationPeople heeft twee nieuwe partners verwelkomd binnen het team: Christiaan van der Sluijs en Michel Maas.

Christiaan van der Sluijs brengt meer dan twintig jaar aan professionele ervaring mee als specialist in postfusie-integraties. Hij startte zijn loopbaan in consulting en werkte zo’n tien jaar voor Createch en Nolan, Norton & Co. Vervolgens bracht hij zo’n zeven jaar door bij ABN AMRO, waar hij werkte als een projectmanager en onder meer betrokken was bij de afsplitsing van de compliance & legal IT-functies, in het kader van de Fortis/Santander- en RBS-deal.

De afgelopen tien jaar vervulde hij diverse business development-rollen bij uiteenlopende bedrijven, met uitstapjes naar zijn eigen softwarebedrijf. Zijn ruime ervaring in strategieconsulting, procesoptimalisatie, salestransformaties, bedrijfsintegraties en partnerselectie zal hij nu bij IntegrationPeople gaan inzetten om de footprint van het bureau in de Nederlandse markt verder uit te breiden.

Christiaan van der Sluijs en Michel Maas

Over zijn keuze voor IntegrationPeople zegt Van der Sluijs: “Het aangename aan IntegrationPeople is dat een bewezen framework wordt gekoppeld aan krachtig change management. Het klantproces staat centraal. Het momentum houden terwijl de juiste stappen worden genomen. Daarmee haalt de klant de waarde uit een carve-out of overname.”

Michel Maas kan bogen op ruim twintig jaar ervaring in operations, supply chain, productie en logistiek, en dan vooral in de fast moving consumer goods (FCMG). Meer dan tien jaar van zijn loopbaan bracht hij door bij Heineken, waar hij onder andere uitgroeide tot Supply Chain Director voor Heineken op Ile de la Reunion, Supply Chain Director was in Congo en lid was van de directie van Heineken Nederland als Director Commerce Operations.

Bij de bierbrouwerij was hij ook betrokken bij meerdere integraties en carve-outs. Sinds 2018 is hij actief als ondernemer en freelance consultant. Zo was hij onder meer betrokken bij de integratie van Sligro en Heineken (Sligro nam in 2018 de groothandelsactiviteiten over van Heineken) en is hij momenteel betrokken bij de fusie tussen Simon Loos en Peter Appel Transport.

Volgens Maas onderscheidt IntegrationPeople zich als PMI-adviseur door de diepe expertise in het domein en zijn visie om succesvolle postfusie-integratie als een end-to-end proces te behandelen. “De tijd die je in de voorfase steekt, win je uiteindelijk in de integratiefase dubbel en dwars terug. Het hele traject verloopt daardoor uiteindelijk sneller.”

Zowel van der Sluijs als Maas wordt onderdeel van het managementteam van IntegrationPeople, dat wordt geleid door oprichter Evert Oosterhuis. Gezamenlijk leiden de drie een team van ongeveer 25 (associate) consultants, die allemaal jarenlange ervaring hebben met bedrijfsintegraties.