Drie startende consultants van First Consulting aan het woord

04 mei 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

First Consulting groeit hard en is daarom altijd op zoek naar nieuwe collega’s. “Het maakt eigenlijk niet uit of je veel of weinig werkervaring hebt, als je maar bij het no-nonsense consulting bedrijf zonder kantoor past”, aldus het advieskantoor. Drie consultants die vers uit de schoolbanken komen en voor First Consulting hebben gekozen, delen hun ervaringen. 

Yorick van Amstel

Yorick van Amstel is na het afronden van zijn studie Transport, Infrastructure & Logistics in Delft gestart als business consultant bij First Consulting.

Hoe ben je bij First Consulting terecht gekomen?
“Tijdens mijn afstuderen ben ik door een recruitmentbureau benaderd voor de functie business consultant bij First Consulting. Aangezien een oud-studiegenoot bij First Consulting werkt, heb ik hem naar zijn ervaringen binnen het bedrijf gevraagd. Na de positieve en enthousiaste verhalen die ik over First Consulting hoorde, heb ik besloten om te gaan solliciteren. Een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb.” 

Hoe heb je je eerste periode ervaren?
“Wat mij enorm motiveerde is dat ik op mijn eerste dag gelijk bij de klant aan de slag kon gaan. Ik ben erg goed ontvangen door mijn collega’s en kreeg een interessant analyseverzoek om te vervullen. Vervolgens heb ik een eigen project toegewezen gekregen, waar ik meteen veel verantwoordelijkheid kreeg. Dit spreekt me enorm aan in First Consulting en geeft me veel ruimte om te groeien binnen de organisatie.”

Yorick van Amstel, Renee Boukens, Bart Vree Egberts - First Consulting

Renee Boukens 

Renee Boukens is bij First Consulting gestart als junior consultant na het afronden van haar studie Change Management in Groningen.  

Wat sprak je aan in First Consulting?
“Dat First Consulting zich bewust is van het verschil tussen ‘successful delivery’ en ‘delivering success’ sprak mij heel erg aan. Je kan nog zo’n goede oplossing bieden, maar zonder goede implementatie haal je niet het maximale uit je oplossing of kan je oplossing zelfs helemaal niet werken. Dit doet First Consulting door niet alleen voor de klant maar ook mét de klant aan de slag te gaan met vraagstukken. Mede door fysiek aanwezig te zijn op de werkvloer kan een oplossing op maat worden geboden waarbij rekening wordt gehouden met o.a. de bedrijfscultuur. Iets anders wat mij ook erg aansprak waren de collega's: ambitieuze, gedreven, veelal jonge mensen die met veel plezier en energie naar hun werk gaan.”

Hoe heb je je eerste periode ervaren?
“Starten met je eerste baan is natuurlijk heel spannend, maar eigenlijk voelde ik me al snel op mijn gemak. Doordat er geen kantoor is, begin je gelijk bij de klant. Ik kreeg direct verantwoordelijkheden. Zo heb ik bijvoorbeeld in mijn derde week samen met collega’s een workshop voorbereid en begeleid. Het is fijn om te merken dat je al vanaf het begin waarde kan toevoegen. Naast dat mijn eerste periode erg leerzaam was, was het vooral ook heel leuk, zowel op de projecten als daarnaast. Zo zijn er al meerdere First evenementen georganiseerd en doe ik sinds kort mee met het First hockeyteam.”

Bart Vree Egberts

Bart Vree Egberts is na het afronden van zijn studie Technology & Operations Management in Newcastle en Groningen gestart als business consultant bij First Consulting.

Hoe ben je bij First Consulting terecht gekomen?
“Tijdens mijn studie was ik zoekende naar een passende organisatie waar ik als starter aan de slag kon gaan. Tegen het eind van mijn studententijd heb ik een workshop van First Consulting mogen volgen. Vanwege mijn interesse in procesoptimalisatie en werken op het snijvlak van business en technology bleek First Consulting een match. De pragmatische, no-nonsense mentaliteit die First Consulting kenmerkt zorgt ervoor dat je samen met de klant en collega’s tot een concreet en tastbaar resultaat komt. Iets waar ik veel energie van krijg!” 

Hoe heb je je eerste periode ervaren?
“Als een warm bad! Vanaf dag één krijg je veel verantwoordelijkheden en ontwikkel je jezelf door je dagelijkse werkzaamheden bij de klant. Daarnaast zit iedere collega vol energie en enthousiasme, pakken we samen complexe vraagstukken aan en is er genoeg tijd voor ontspanning. Zo heb ik erg genoten van de wintersport in Oostenrijk. Gaaf om te zien dat meer dan honderd collega’s meegingen, terwijl het geen georganiseerd First event is. Je hebt hier echt een hechte band met je collega’s.

Ook werken bij First Consulting? Lees op deze pagina meer over de sollicitatieprocedure.

Gerelateerd: First Consulting: 200 medewerkers, geen kantoor en toch een sterke cultuur.