First Consulting ontvangt Delivery Excellence Award van Mendix

30 maart 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Op de jaarlijkse Mendix partnermeeting heeft First Consulting de award voor Delivery Excellence uitgereikt gekregen. Met de award geeft Mendix erkenning voor de delivery skills en expertise die First Consulting in het afgelopen jaar heeft laten zien in diverse grote Mendix-implementaties bij ondernemingen als Philips, Delta Lloyd en NCOI.

Afgelopen maand organiseerde Mendix de jaarlijkse Mendix Channel Kick-Off Benelux 2018. Op de SS Rotterdam presenteerde het softwarebedrijf aan een grote groep Mendix partners een terugblik op de mooie resultaten en successen in 2017 en een vooruitblik op de plannen voor 2018. Belangrijke constatering hierbij was dat Mendix haar leiderschap als meest gedifferentieerde platform in de markt voor low-coding platforms (of voluit high-productivity application Platform as a Service) verder wil verstevigen door vol in te zetten op de nieuwe partnerships met SAP en IBM, en door veel nieuwe functionaliteit en technologische ondersteuning toe te voegen op het vlak van mobile applicatieontwikkeling, cloud-native support, en user experience (UX).

Mendix awards

Tijdens de partnermeeting reikte Mendix een aantal awards uit in diverse categorieën. First Consulting ontving hierbij de ‘Delivery Excellence’ award voor de meest succesvolle Mendix deliveryprojecten in 2017. Guy Timmers, Director of Channels & Alliances EMEA bij Mendix: “First Consulting is voor ons een preferred partner als het gaat om grotere en complexere implementaties van het Mendix platform. Dankzij het grote aantal expert en advanced Mendix consultants en een goede architectuur en design-thinking aanpak heeft First Consulting in 2017 indrukwekkende implementaties met het Mendix platform gedaan bij onder andere Philips, Delta Lloyd en NCOI. Daarnaast werkt Mendix nauw samen met First Consulting in de implementatie van innovatieve Mendix-oplossingen bij klanten als Hortilux (een IoT toepassing), Rabobank en ERM (UK).”

Een belangrijk onderdeel van de agenda was daarnaast het nieuwe partnerprogramma dat in 2018 geïntroduceerd wordt. Op dit moment kent het Mendix partnerprogramma de drie niveaus Authorized, Professional en Expert partner. Een Expert-level partner heeft minimaal 20 gecertificeerde Mendix engineers, heeft aantoonbare expertise en ervaring op het vlak van architectuur, agile implementaties, non-functionals, testen en UX Design, en heeft een ruime trackrecord aan project referenties en tevreden klanten. First Consulting was begin 2017 één van de eerste Mendix partners die het predicaat Expert level in ontvangst mocht nemen.

First Consulting ontvangt Delivery Excellence Award

Jornt Moerland, Global Partner Capability Management bij Mendix, over de ervaringen met het bestaande programma: “Het partnerprogramma heeft bijgedragen aan een significante investering bij onze partners in het uitbouwen van de Mendix delivery capabilities, een stabiele en groeiende verkoop van Mendix applicaties via onze partners, en een betere zichtbaarheid van de partners en hun referenties op onze community portal. We zien echter ook dat het onderscheidend vermogen tussen de partners in de huidige partnerlevels beter kan. Het huidige programma kan ook verder geoptimaliseerd worden om de uitrol van Mendix als low-coding platform binnen de digitale strategie van een organisatie te versterken.”

Het nieuwe partnerprogramma, dat in de loop van 2018 verder wordt ingevuld en uitgerold, zal onderscheid gaan maken tussen Platform en Global partners. Zowel Platform als Global partners zullen een Mendix Center of Excellence moeten hebben. Platform partners kunnen zich hierbij verder differentiëren en positioneren door zich te specialiseren in beheer van Mendix applicaties, door in te zetten op de Expert certificering van ontwikkelaars, of door zich te specialiseren op enterprise architectuur en een Digital Execution Practice.

Guy Timmers over het nieuwe programma: “Het doel van het partnerprogramma is om enerzijds onze klanten een uitgebreide en transparante selectie van partners te bieden op basis van expertise en ervaring om zo de best mogelijke match te verzekeren. Anderzijds willen wij met het programma onze partners de mogelijkheid bieden om zich te differentiëren op basis van hun expertise, ervaring en klantensucces en om hun capaciteiten optimaal te kunnen promoten. Met het programma heeft Mendix een mechanisme om de kwaliteit en consistentie te waarborgen met betrekking tot de expertise en ervaring van partners in het hele ecosysteem.”

Als één van de grootste Mendix Expertpartners zal First Consulting zich in eerste instantie richten op het verder uitbouwen en groeien van haar Mendix capability en zich te onderscheiden van andere Mendix partners op het vlak van enterprise architectuur, design thinking en digital execution. Hierbij wordt ook gekeken naar het toepassen en combineren van de meest optimale technologieën, al dan niet in geïntegreerd met Mendix. Denk bijvoorbeeld aan (machine) data-analyse, robotics, Internet of Things, machine learning of agile integration. “Het feit dat First Consulting niet een pure IT-organisatie of system integrator is, maar een business consultancy organisatie met een ruime ervaring in business process optimalisatie en digitale transformaties helpt hierbij doorslaggevend”, aldus First Consulting over de ontwikkeling.

Hoewel het adviesbureau naast Nederland ook al in het Verenigd Koninkrijk succesvol actief is als Mendix partner bij diverse klanten, en ambities heeft om dit uit te breiden naar Duitsland en de Nordics, laat het bureau weten dat het op korte termijn geen doel is om Global Mendix partner te worden.