First Consulting ontvangt Expert Partner status van Mendix

21 juli 2017 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

First Consulting heeft het Expert partner label ontvangen in het Mendix Partner Capability programma. Het bureau is sinds 2013 business-implementatiepartner van Mendix en heeft sindsdien tientallen business implementaties met het Mendix platform in diverse sectoren tot een succesvol einde gebracht.

Paul ten Haaf, partner bij First Consulting, omschrijft de samenwerking tussen First Consulting en Mendix als “erg succesvol”. Het begon allemaal drie jaar geleden met een grote Mendix-implementatie bij de Nederlandse Energie Maatschappij. De afgelopen vier jaar zijn Mendix-oplossingen gerealiseerd voor klanten in de financiële dienstverlening, de infrasector, de telecombranche, en de high-tech industrie. Het werk van First Consulting varieert van Business Process Management of workflow ondersteuning (vaak als flexibele schil bovenop bestaande ERP systemen) tot de ontwikkeling van klantportalen of dashboards met specifieke eisen voor UX of interactie, en het implementeren van innovatieve oplossingen geïntegreerd met nieuwe technologieën als Internet of Things (IoT), machine learning of robotic process automation.

“Op dit moment zijn we actief bij meerdere internationale bedrijven als Philips, Rabobank en BAM, maar ook bij Dool Industries en NCOI”, zegt Ten Haaf. De groeiende portefeuille van Mendix klanten heeft volgens de partner, naast de track record van het bureau, vooral te maken met het feit dat First Consulting ook snapt hoe de organisatie reilt en zeilt. Ten Haaf: “Met het behalen van de Expert partner status, onderstreept First Consulting dat zij als business implementatiepartner beschikt over de benodigde combinatie van proceskennis, Mendix expertise en delivery skills om grotere enterprise-scale implementaties met het Mendix platform aan te kunnen.”

Paul ten Haaf over de portefeuille van Mendix klanten

Mendix partner capability programma

Jornt Moerland, Global Director of Partner Enablement bij Mendix, over het partner capability programma: “Met het programma willen we als Mendix onze klanten keuze kunnen bieden met betrekking tot de juiste implementatiepartner die wat betreft expertise en ervaring het beste past bij hun doelstellingen en ambities. Tegelijkertijd bieden we partners de mogelijkheid om zich hiermee te onderscheiden. Het hoogste level van Expert partner is bedoeld voor partners die in staat zijn om grotere klanten te helpen met het op enterpriseschaal implementeren van Mendix-oplossingen en het organisatie-breed adopteren van het Mendix Platform bij het uitrollen van een succesvolle digitale strategie. We zien First Consulting als een partner waarmee we graag samenwerken in de meer complexere en omvangrijkere Mendix implementaties, waarbij het niet zozeer gaat om het bouwen van een enkele app maar waar het begrijpen en meenemen van zowel de business als IT-organisatie onderdeel is van het succes.”

Om voor Expert partner in aanmerking te komen moet de betreffende partner van Mendix op een aantal aspecten over voldoende kwalificaties beschikken. De Expert partner moet een ruim aantal succesvolle Mendix implementaties gedaan hebben met uiteenlopende diversiteit in toepassingen en business domeinen. Daarnaast moet de partner voldoende schaalgrootte hebben om flexibel meerdere grotere implementaties tegelijk aan te kunnen. Tenslotte heeft de Expert partner ook andere delivery skills in huis die – naast goed kunnen Mendix modelleren – noodzakelijk zijn om op enterpriseschaal toekomstvaste oplossingen te kunnen realiseren, zoals architectuur en UX-design skills.

“First Consulting hanteert hierbij het principe dat zij geen specialisten heeft, maar multidisciplinaire consultants. Naast hun Mendix skills beschikken deze business-technology consultants bijvoorbeeld ook over certificering en ervaring met betrekking tot het uitwerken van een enterprise architectuur en/of het samen met de klant de user experience van de oplossingen kunnen ontwerpen”, aldus Ten Haaf.

Onderscheidend vermogen

Gevraagd naar hoe First Consulting zich als Mendix implementatiepartner onderscheidt zegt André van Teeseling, associate partner bij First Consulting en lead van de agile development capability: “First Consulting onderscheidt zich van andere Mendix implementatiepartijen omdat we als business-consultancy organisatie klanten ook kunnen helpen met het digitaliseren en verbeteren van hun business processen. We begrijpen en verbeteren de business processen en dragen daarnaast zorg voor een goede implementatie van de ondersteunende IT. Daarbij gebruiken we het Mendix platform als agile technologie om snel applicaties en oplossingen te realiseren die bijdragen aan het behalen van de business doelstellingen. Onze business technology consultants beschikken naast goede communicatieve en business skills, ook over uitstekende IT skills en kennis. Maar we zijn geen IT-bedrijf.”

Bovendien draagt First Consulting bij aan het innovatievermogen van Mendix producten – zo kreeg het bureau in 2016 een innovatie award voor de ontwikkeling van een Internet of Things-oplossing voor een Smart Farming leverancier.

Tegelijkertijd constateert Ten Haaf dat klanten na een succesvolle Mendix-implementatie in toenemende mate First Consulting vragen om aan boord te blijven, om bijvoorbeeld een business-verandertraject te trekken of (cloud) BI in te richten. “Het meest enthousiast word ik van het verhogen van het innovatievermogen van onze klanten door nieuwe technologieën als Internet of Things, blockchain, augmented reality of machine learning toe te passen in de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen, eventueel in combinatie met Mendix.”

Om tegemoet te komen aan de sterke groei van de Mendix praktijk is First Consulting op zoek naar versterking. Ten Haaf: “We zoeken nieuwe collega’s – slimme mensen die juist vanuit de business kunnen denken in plaats van alleen maar gericht zijn op IT – met sterke technology of Mendix skills.” Geïnteresseerden kunnen hun CV direct sturen naar het recruitment team.

Het realiseren van Mendix oplossingen is een goed voorbeeld van de projecten die First Consulting uitvoert in het domein van Business Technology. Bekijk het bedrijfsprofiel van First Consulting voor onder meer vacatures, events en overige informatie.