Mendix Innovation Award voor First Consulting

17 juni 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 7 en 8 juni vond het Mendix World 2016 event plaats op de inspirerende locatie van de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Voorafgaand aan het twee dagen durende event zijn een aantal belangrijke prijzen uitgedeeld aan implementatiepartners van Mendix. First Consulting heeft de prestigieuze prijs voor de meest innovatieve Mendix oplossing gewonnen. Bovendien wist het bureau de finale te bereiken van de 24-uurs hackathon competitie.

‘Most Innovative Mendix Solution’
De award voor de meest innovatieve Mendix oplossing werd toegekend aan First Consulting tijdens de partnermiddag voorafgaand aan het Mendix World event. First Consulting ontwikkelde een Internet-of-Things oplossing voor een leverancier in het domein van Smart Farming. In deze oplossing wordt real-time data uit sensoren op bedrijfslocaties verzameld in de Cloud en ontsloten naar een slimme Mendix applicatie. Deze Mendix applicatie bevat onder andere een dashboard voor de eindklant om zijn locaties te monitoren en een koppeling naar de serviceprocessen van de leverancier voor bijvoorbeeld onderhoud en extra diensten.

First Consulting wint Mendix Innovation Award

Storingsapp voor Enexis
Tijdens het event werd ook een 24-uurs hackathon competitie georganiseerd, waarbij 13 teams van 3 ontwikkelaars van verschillende Mendix implementatiepartners in 24 uur een innovatieve smart app konden realiseren. Dit jaar was ‘Mendix and IoT’ het thema van de Hackathon. Netbeheerder Enexis en aanbieder van facilitaire diensten ISS hadden een business thema aangedragen waaruit de teams konden kiezen. Het team van First Consulting koos ervoor om twee mobile apps te bouwen voor de Enexis case: één app voor de consument die online storingen kan volgen en melden en deze kan delen via social media zoals Facebook; de andere app voor de monteur die real-time status updates kan sturen en delen met de getroffen klanten of via social media.

First Consulting
Digital en Internet of Things – een markt die volgens McKinsey in 2025 goed is voor $11 biljoen – zijn belangrijke speerpunten van First Consulting en het partnerschap met Mendix speelt daarbij een belangrijke rol, aldus het bureau. “Het Mendix World event laat zien dat First Consulting en Mendix een krachtige combinatie is om operationele business vraagstukken op te lossen.” Het Business Technology team van First Consulting telt inmiddels 45 medewerkers en is hard groeiende.

Klik hier voor het profiel van First Consulting, vacatures, events en overige informatie.