Daniël Jolink en IT-PPM Team van Defensie winnen portfoliomanagement awards

26 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

De beste portfoliomanagers en teams van het jaar zijn bekendgemaakt. Daniël Jolink van het Radboudumc mag zich Portfoliomanager of the Year noemen, terwijl het IT-PPM Team van Defensie de award voor het beste team in de wacht heeft gesleept.

In november vorig jaar lanceerde Intermedius de Portfoliomanager of the Year Awards. Met de award wil het bureau, dat zelf een specialist is in portfolio- en projectmanagement, het portfoliomanagement vak verder op de kaart zetten. Dat is nodig volgens het bureau, dat aangeeft dat terwijl de toepassing grote waarde kan toevoegen aan de veranderportefeuille van organisaties, de aanpak in de praktijk nog niet de waardering krijgt die het verdient.

Na een uitgebreide selectie door de jury – bestaande uit Linda Kester (Sincer, Limpid & Co & Business Universiteit Nyenrode) Ted van Dongen (CTO Beslist.nl), Dre Versteegh (Politie & ING) en Ineke Veenstra (Evean) – werden uit de vele inschrijvingen zes kandidaten en twee teams uitgenodigd voor de finale. Deze vond afgelopen donderdag plaats tijdens een feestelijk namiddag bij Inn Style in Maarssen.

De finalisten zijn beoordeeld op verschillende aspecten die van belang zijn voor het uitoefenen van portfoliomanagement, waaronder het uitdragen van een visie, het implementeren van duidelijke processen, het bevorderen van samenwerken en de verbinding maken tussen operatie en strategie.

Winnaars van Portfoliomanager of the Year Awards

Portfoliomanager of the Year

Winnaar in de categorie Portfoliomanager of the Year is Daniël Jolink van het Radboudumc in Nijmegen. De jury had mooie woorden over voor Jolink: “Daniël bedrijft portfoliomanagement vanuit het hart met oog voor visie en strategie. Hij maakt een pragmatische vertaling en implementatie van waardedenken. Hierdoor realistisch, bruikbaar en uitvoerbaar.” In een reactie op de prijs liet Jolink weten het een hele eer om de prijs in ontvangst te mogen nemen. “Met deze award wil ik een lans breken voor portfoliomanagement in de zorg.”

Portfolioteam of the Year

Het IT-PPM Team van Defensie heeft de award voor Portfolioteam of the Year binnen weten te slepen. De jury had bewondering voor de gedrevenheid en volharding van dit team. De jury: “Team defensie is nuchter, gedegen en realistisch. In een speelveld dat bijzonder taai is, toch verandering realiseren door het simpel en eenvoudig te maken.” “We zijn ontzettend trots op het winnen van de award”, aldus een woordvoerder van het IT-PPM Team.

Naast de awardsuitreiking is tijdens de middag volop kennis gedeeld tussen de deelnemers. Organisator Intermedius kijkt met tevredenheid terug op het evenement en laat weten voornemens te zijn om ook in 2019 de awards te organiseren. “De award is ontstaan vanuit onze ‘Guardian of Value’-visie: sturen op toegevoegde waarde en het verbinden van de operatie en de strategie zijn een wezenlijk aandachtsgebied van de portfoliomanager.”

Gerelateerd: Intermedius helpt Schiphol met professionaliseren van portfoliomanagement.