Centric werft 200 IT-specialisten in Litouwen voor kantoor in Kaunas

30 maart 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Centric opent dit jaar haar tweede kantoor in het buitenland. De keuze is gevallen op Kaunas, na Vilnius de tweede stad van Litouwen. De ICT-dienstverlener verwacht er de komende drie jaar tweehonderd specialisten aan te trekken, vooral jonge IT’ers. 

In 2011 breidde Centric voor het eerst internationaal uit naar Centraal- en Oost-Europa en de Baltische Staten. De organisatie in Roemenië, gevestigd in Iasi, is inmiddels gegroeid tot een team van bijna 300 professionals. Ter vergelijking: in totaal heeft Centric meer dan 4.000 mensen. De Roemeense collega’s werken samen met de 'distributed agile' teams in de Benelux aan softwareoplossingen voor klanten in West-Europa.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar digitale diensten en managed services ging Centric afgelopen jaar op zoek naar een vestigingsplaats voor een tweede locatie. “Toen we op zoek gingen naar een nieuwe locatie voor de uitbreiding van onze teams, ontdekten we Litouwen”, aldus Freddie Veltmaat, Chief Technology Officer bij Centric. De keuze viel op Kaunas, een universiteitsstad. “Kaunas is een aantrekkelijke stad: er wonen en studeren veel jonge mensen en heeft een goede universiteit, de Kaunas University of Technology. We waren onder de indruk van de IT-kennis en het IT-talent in de stad. Bovendien steunen de overheid en universiteiten onze komst, waardoor we een vliegende start kunnen maken met onze vestiging.”

Centric opent kantoor in Kaunas, Litouwen

De nieuwe collega’s in Litouwen zullen zich gaan richten op technical engineering, managed services en cloud engineering. Zij zullen werken volgens de uniforme werkwijze van Centric door Europa en zullen integraal onderdeel uitmaken van de teams in West-Europa. 

Om de ambitieuze target van 200 IT’ers te kunnen werven gaat Centric net als in Roemenië samenwerken met de universiteit bij het opleiden en begeleiden van afstudeerders en studenten. “We zijn ervan overtuigd dat we in Kaunas de specialisten kunnen aantrekken met de juiste technische achtergrond en proactieve houding die belangrijk zijn voor het succesvol ondersteunen van klanten”, aldus Veltmaat. 

Naast vestigingen in Nederland (het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda), Roemenië en straks ook Litouwen, heeft Centric ook kantoren in België (Oostkamp), Duitsland (Ratingen), Noorwegen (Oslo), Roemenië (Iasi) en Zweden (Sundbyberg).